MACBOOK PRO

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 07 dub 2008 22:44

Puk*: dik dik moc..... no uz sem se do nej zamiloval a toho mam den... :)))

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 07 dub 2008 22:52

Puk* píše: Vyru se neboj, zadny funkcni pro Mac OS X neexistuji.
ekeaze: No... radim ti bejt opatrnej a chovat se rozumne, napr. nelezt na pochybny stranky apod., abys nenarazil... I Macik je zranitelnej ;)
Naposledy upravil(a) Kermitak dne 07 dub 2008 22:58, celkem upraveno 1 x.

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 07 dub 2008 22:56

to ekeaze: jeste k tomu podsviceni klavesnice:

Na kazde strane ma MBP jeden svetelny senzor. Ten se da pouzit i jako "Bezkontaktni Controller". Zkus si programek GLEETCHLAB, zvlsat nastroj LIGHTMAN Controller. Vyuziva i vestaveny iSight. Daji se stim delat ulety ...

GLEETCHLAB - http://www.gleetchplug.com/gleetchplug/Software.html
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 07 dub 2008 23:00

to Kermitak: Samozrejem je dobre dodrzovat zakladni "bezpecnostni" pravidla pri praci na siti.
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 07 dub 2008 23:10

No spis je to nutnost, ne jen, ze je to "dobre" (ja jen abys ekeazeho neukolebal pocitem absolutnuho bezpeci a on pak nelezl kam se mu zlibi s tim, ze se mu nemuze nic stat, protoze ma prece ten mac ;)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 dub 2008 23:27

ja by som trocha vypresnil, najvacsi emental na macu je safari, dost si vylepsis skore, ak budes browsovat firefoxom... ale celkovo mozes urcite kludnejsie spavat, tato stranka mac platformy je (zatial) jej najvypuklejsou vyhodou

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 07 dub 2008 23:34

kexik: nejvetsi verejne znamy emental, nepochybuju o tom, ze i osx (stejne jako vsechny ostatni systemy) obsahuje nezverejneny doury (vzdyt i Charlie Miller tu posledni diru zverejnil jen proto, ze mu to vyneslo 10k$ a macbook Air ;), proto je na miste chovat se rozumne, at je povest systemu jakakoliv.
Ale obecne vzato ano, jako vsechny unix-based systemy je i osx relativne bezpecny system.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 dub 2008 23:47

iste... ale myslim ze z bezpecnostneho hlaiska, ked porovnas firefox a safari, je dost jasne, kto hra presilovku :)
safari sice korektnejsie na osx zobrazuje stranky, ale na to by som sa vysral...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 08 dub 2008 06:53

no ja mam na net normal PC takze na tom macu budu na netu jen zridka a uz vubec ne na nejakych xxx strankach na to mam windows s antivirem :)

jinak do budoucna urcite planuju mac pro na doma, nebo si postavim nejaky to PC na kterym osx pobezi.....

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 08 dub 2008 09:31

ja by som len chcel dodat ze necakajte ziaden zazrak, ano Mac OS X je velmi stabilny system, nema ziadne virusy a je velmi prijemny na pracu ale co sa tyka rychlosti je to stale ta ista kapusta s aktualnym software, ja ficim od roku 1995 vacsinou na Adobe softe v praci a aj momentalne na Mac Pro Xeon dual-core 2.66 GHz mam pocit ze je to stale rovnako pomale.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 dub 2008 10:00

co sa tyka grafickeho softu, to ide na triko adobe... je mi to mimoriadne nesympaticka kompania, musim povedat... a to co sa im podarilo s ostatnym flash playerom, to je na facelift brokovnicou

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 08 dub 2008 10:25

Pytkin píše:ekeaze : moc sa z toho updatovania netes .. pri update tusim 10.4.8 sa mi stalo , ze system zacal pytat heslo a nechcel ziadne zobrat .. pomohla az reinstalacia systemu .. Potom som sa docital , ze sa neodporuca update cez system update , ale stiahnut daky updatovaci image .. uz neviem ako sa to vola .. proste akoby plny update a ten manualne pustit na pocitaci ..
A nezabral ani reset hesla Admina z instalačního CD/DVD?

Jinak Apple dělí aktualizace systému na Delta a Combo.
Delta je vlastně ten "setinkový" update, který se ukazuje v SW update.
Combo obsahuje vše, co bylo aktualizováno i v předchozích verzích.
Obecně se doporučuje Combo, či-li stáhnout z webu disk image a dál už je to jasné :wink:

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 08 dub 2008 10:46

a ten disk image umi samo osx rozbalit a udelat zni fyzickou jednotku? tet budu instalovat jen na zkousku logic studio aten je ve image souboru o velikosti cca 8gb.... v pc na to je potreba nejaky soft jako alcohol atd....

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 08 dub 2008 10:52

Měl by to být DMG a to je komprimovaný disk image, ten se namountuje jako disk prostým rozkliknutím.

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 08 dub 2008 11:02

ekeaze píše:a ten disk image umi samo osx rozbalit a udelat zni fyzickou jednotku? tet budu instalovat jen na zkousku logic studio aten je ve image souboru o velikosti cca 8gb.... v pc na to je potreba nejaky soft jako alcohol atd....
Disk Image je OSX naivně podporován -
- prostě ho normálně otevřeš.
Malý soubory se otevřou "hned", ty velký po chvíli, cca 20GB Disk Image chvíli trvá než se otevře - resp. než "projede" kontroly...
Disk Image soubory můžeš i vytvářet...

Jen mi není jasná ta spojitost Disk Image a Logic Studio... Pokud si vzpomínám, na instalačních DVD nejsou Disk Image ... (?)
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Odpovědět