MACBOOK PRO

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MACBOOK PRO

Příspěvek od TOM-Thak » 06 lis 2009 10:59

ekeaze: MAC PRO asi ano.. ale uznej, že postavit tohle z normalnich dílu s elegantním case a displayem a OS, tak tě to výjde možná i na víc: http://www.eshop.appleobchod.cz/imac/po ... 5BMB950%5D

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: MACBOOK PRO

Příspěvek od Ondra P. » 06 lis 2009 11:04

to kazdopadne ale to C2D by mi nestacilo na muziku, nebo bych se musel sakra omezovat... quad by uz stacil

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MACBOOK PRO

Příspěvek od Pytkin » 06 lis 2009 11:06

nerobia Imac aj s quadcorom ?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MACBOOK PRO

Příspěvek od TOM-Thak » 06 lis 2009 11:41

ekeaze: Já teď dělám na C2D 1,86Ghz E6320 a 1giga PC6400 ram :D takže vtipný.. zmrazim tak 4-5stop a makam v pohodě dál, ale mám slušnou zvukovku a doteď 4procesorovej powercore.. takže pro mě to bude prakticky posun k takřka dvojnásobnýmu výkonu, což mi spolu s powercore bude docela vyhovovat.

Já vlastně ani nevím, co bych musel dělat za hudbu, abych tam měl víc jak 50-60stop včetně grup. Vlastně možná kdybych použival jen VSTi a ne HW synthy, tak by to už nestíhalo.. VSTi mam v projektu třeba tak 5-8kousků a zbytek je HW vyjetej do audiostop.

Ps. jinak Quad Core iMAC dělaji taky.. resp. je to 4jádro ten Intel Core i7 ta nová technologie a pak ještě nižší verze Core i5.

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: MACBOOK PRO

Příspěvek od Johnny_Tiss » 07 lis 2009 08:55

zdravím všechny zelináře :) ... potřeboval bych se zeptat na jednu věc ... koupil jsem macbook pro, 2,4 C2D, 4gb Ram ... Logic 8 ... a občas se stane, že když dělám s více stopama, hodí to "System overload" ... čím to? Chtěl bych časem přejít plně na Logic, ale tohle mě tam dost irituje :evil:
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: MACBOOK PRO

Příspěvek od Ondra P. » 07 lis 2009 11:43

mas logic a macbooka aktualizovany na posledni verzi ? jinak to drive delal logic s leopardem ze cpu vystrelilo a zahlasilo to tu hasku ale tusim ze od 10.5.4 a posledni verze L8 to tolika nedelalo... kazdopadne ja mam logic 9 na tom stejnym macbooku a stalose mi to asi tak 4x jinak to fachci normal...

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: MACBOOK PRO

Příspěvek od Johnny_Tiss » 07 lis 2009 13:32

aktualizoaný všechno mam ... dělá to občas, ale přesto by asi nemělo, ne? není to třeba pomalým diskem?
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: MACBOOK PRO

Příspěvek od Ondra P. » 07 lis 2009 15:49

No co jsem spooroval tak to na 4 a 8 jadrech mac pro vubec nedela nikomu... takze tezko rict jestli je to nejakou optimalizaci pro dulacore nebo jestli to nestiha... ale jestli pouzivas hodne audiostop a mas tam klasickej 5400rpm disk tak to klido muze byt tim... i kdyz me to delalo CPU ze na mimli sekundu vyletelo jedno jadro az do maxima a tim to hazelo tu hlasku... ale fakt to delalo jen obcas, takze se stim da normalne pracovat...

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: MACBOOK PRO

Příspěvek od Johnny_Tiss » 01 úno 2010 12:42

hola ... tak už jsem na to přišel ... jsem lama ... stačilo zvednout buffer a šlape to :D

mimochodem víte někdo, jak je zapojenej FW řadič na MacBooku Pro? je tam 400 a 800 vstup, ale na 400 mám zapojenou zvukovku a k 800 bych chtěl šoupnout nějakej FW disk kvůli zvukovým bankám atd ... pojede to?
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: MACBOOK PRO

Příspěvek od TOM-Thak » 01 úno 2010 13:36

Johnny_Tiss píše:hola ... tak už jsem na to přišel ... jsem lama ... stačilo zvednout buffer a šlape to :D

mimochodem víte někdo, jak je zapojenej FW řadič na MacBooku Pro? je tam 400 a 800 vstup, ale na 400 mám zapojenou zvukovku a k 800 bych chtěl šoupnout nějakej FW disk kvůli zvukovým bankám atd ... pojede to?

Ad. FW - co sem slysel tak pojede, ale pod Win to nepojede :D pac drivery na hovno pod woknama. (nastesti neni treba delat na woknech na macbooku :D, ty tam mam taky hozeny jen kvuli obcasnejm firemnim paricim LAN vikendum :D)

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: MACBOOK PRO

Příspěvek od Johnny_Tiss » 01 úno 2010 15:52

ok ... ale počítám, že je to asi jeden řadič, že? není to zapojený separátně ... samostatně 400 a samostatně 800 ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: MACBOOK PRO

Příspěvek od kexik » 01 úno 2010 16:28

kazdy mne znamy radicovy chip ma niekolko kanalov...

maninhat
Příspěvky: 22
Registrován: 18 srp 2008 15:57

Re: MACBOOK PRO

Příspěvek od maninhat » 08 bře 2010 17:38

Zajimalo by me: jak moc je Macbook tichej? Cetl jsem, ze je dead silent, ale lidi maji casto vselijaky predstavy o tom, co to je dead silent...
AKG C414 B-XL II, 2x MBHO MBP 603 A/ KA 300 NB, Studio Projects B1, SPL GoldMike 9844, R.M.E. Fireface 400, Adam A7, Sennheiser HD 250 Pro /// Taylor 414C, Romero AR400, Martin SWD-RB

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: MACBOOK PRO

Příspěvek od tomy45 » 08 bře 2010 19:12

maninhat píše:Zajimalo by me: jak moc je Macbook tichej? Cetl jsem, ze je dead silent, ale lidi maji casto vselijaky predstavy o tom, co to je dead silent...
Velmi velmi tichy :-) Teraz z neho pisem :wink: aj pri zatazi je hluk ventilatora uplne maly. Myslim ze jeden z najtichsich notebookov.

maninhat
Příspěvky: 22
Registrován: 18 srp 2008 15:57

Re: MACBOOK PRO

Příspěvek od maninhat » 08 bře 2010 20:41

tomy45 píše: Velmi velmi tichy :-) Teraz z neho pisem :wink: aj pri zatazi je hluk ventilatora uplne maly. Myslim ze jeden z najtichsich notebookov.
Super, dik. Mne dost vadi vsechny ty pazvuky, co obycejne notebooky vydavaji. Hlavne vecer, kdyz vsechno stichne. Premyslim, ze bych koupil MB Pro s SSD a nemel pak na nahravkach takovej ten sum v pozadi.
AKG C414 B-XL II, 2x MBHO MBP 603 A/ KA 300 NB, Studio Projects B1, SPL GoldMike 9844, R.M.E. Fireface 400, Adam A7, Sennheiser HD 250 Pro /// Taylor 414C, Romero AR400, Martin SWD-RB

Odpovědět