Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od kexik » 19 črc 2009 08:30

tie HDD si mozes skonvertovat na FAT32... to podporuje mac nativne a win tiez... a kazdopadne si pories dualboot aj na win, ak trebars pouzivas ms office, mac verzia je na gulku do hlavy...

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Oxyygen » 19 črc 2009 09:55

Já nevim, kde pořád berete, že mac mini je na filmy. Zrejme jeden pan povidal, ne? Moje projekty v logicu, kde mam x efektu a syntaku mi zatezuji procesor na cca 50-60 procent. Rozhodne se vyplati koupit levnejsi model a pridat tam ramku a popripade disk. Jinak co se týče NTFS, existuje program do systemu, kde se pak chova jako standardni disk vcetne zapisu
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od kexik » 19 črc 2009 10:04

mozno ze to je tym ze to su TVOJE projekty ;)
mac mini ma objektivne pomaly diskovy system, co vadi pri naberani a playbacku vela dlhych audio stop, a hlavne je odkazany na externy zvukovy interface... ja by som povedal ze nie je ani na filmy. proste pidi kancelarsky klient na internet and stuff...

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Oxyygen » 19 črc 2009 11:37

ty voe..:-) Mac mini ma uplne stejny vnitrnosti jako kazdej lepsi C2Duo notebook a vykonove indenticky jako Macbook. A co se tyce disku, ja jsem si tam dal 2,5" 7200 otacek a nemam jedinej problem. Kexiku, prepokladam, kdyz se tak sotisfikovane vyjadrujes o mac mini, jakej ma vykon, tak ho mas urcite doma a tvoris na nem, ze jo?..:))
Tyhle chytraky, co si prectou dalsi chytraky na netu, ty fakt zeru
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Ondra P. » 19 črc 2009 12:10

Oxyygen píše:ty voe..:-) Mac mini ma uplne stejny vnitrnosti jako kazdej lepsi C2Duo notebook a vykonove indenticky jako Macbook. A co se tyce disku, ja jsem si tam dal 2,5" 7200 otacek a nemam jedinej problem. Kexiku, prepokladam, kdyz se tak sotisfikovane vyjadrujes o mac mini, jakej ma vykon, tak ho mas urcite doma a tvoris na nem, ze jo?..:))
Tyhle chytraky, co si prectou dalsi chytraky na netu, ty fakt zeru
Tak na Logic to urcite staci , ten fakt zere hrozne malo.. ale traba na Ableton uz by to mohlo byt v nejakych situacich krkolomny, kdyz tam vse zere skoro dvakrat tolik jak v jinych DAW... proste ableton je zrout

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Oxyygen » 19 črc 2009 12:16

no pochybuju, ze Ableton zere tolik aby ho nezvladl C2Duo notebook. Me to prijde, jak kdyby byl v Mac mini Atom a byl na urovni netbooka. Coz je naprosta kravina
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od kexik » 19 črc 2009 13:01

kto prosimta ROBI hudbu na laptope? ten na robenie hudby nestaci prave tak... nieco ine je nahravat a miesat, nieco ine je live... a mimochodom, 7200 rpm 2.5" disk je stale ovela pomalsi ako 3.5"... skus si vyrobit projekt s 40 wavmi dlhymi aspon 2 minuty, nahod na to seriozne efekty a som zvedavy ci ti to nezacne skakat. a potom rob zo seba genia a zo mna hlupaka co nic nevie

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Oxyygen » 19 črc 2009 13:16

a ty pracujes se 40 wavama, ktery jsou delsi nez 2 min? Ja myslim, ze 90 procent projektu se pouzivaj maximalne 1 min wavy (zpev, kytary, a tech tam rozhodne nebude 40) a zbytek jsou pidisamply nebo soft syntaky. Mimochodem k logicu jsou pribaleny projekty kapel typu Roots nebo treba Shiny toy guns, ktery zni identicky jako nahravka (pouzivaj tam nativni syntaky a efekty) a jede to na 20 procent. Takze nez to matlat z milionu stop, se taky obcas vyplati u toho premyslet.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od rastis » 19 črc 2009 13:23

Oxyygen píše:a ty pracujes se 40 wavama, ktery jsou delsi nez 2 min? ...
do tejto temy sa nerozumiem, ale 40wavov deslich nez 2 minuty neni ziadny unikat, ak tocis trebars zivu kapelu s velkou biciou sadou, 2ma gitaristami s navrstvenymi stopami, basou a spevom atd...

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Oxyygen » 19 črc 2009 13:37

a vsechny jedou soucasne a na kazdym jsou poveseny ruzne efekty?? To bych tu matlanici chtel slyset. Ja netvrdim, ze je mini nekonecnej ale rozhodne ve vetsine pripadech pouzitelnej je. (na normalni komponovani)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od rastis » 19 črc 2009 13:40

Oxyygen píše:a vsechny jedou soucasne a na kazdym jsou poveseny ruzne efekty?? To bych tu matlanici chtel slyset
uz si taku kapelu tocil ? bicie / gitary / basa hravaju v niektorych zanroch bezne po cely cas - si orataj, kolko to asi moze zhltnut stop a samozrejme ze na vsetkom nieco je zavesene (kompresory, EQ... ). ja sa tu s Tebou nechcem dohadovat o Tvojom laptope, lebo tomu naozaj nerozumiem, len Ti reagujem na ten pocet stop, ale ked to vies odbit "matlanicou", OK - mne to je vlastne dost jedno :)

sorry za OT !

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Oxyygen » 19 črc 2009 14:36

ok bavime se o elektronickej muzice/ popu - to delam ja, zpevy, kytary, basy, bici prakticky nenahravame v kuse, protoze je to zbytecny a malokdy se to povede nahrat presne/vyrazove spravne, takze moje realna praxe je, ze na tohle vsechno mac mini staci levou zadni. Stoji 16 000 a za ty penize udela kopu kvalitni muziky.
BTW takhle vypada profi projekt, kterej na mac mini zere 20-30 procent vykonu
http://www.zshare.net/image/62875316aca1dea9/
a tohle je vysledek
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od kexik » 19 črc 2009 16:53

na toto je skoda reagovat. skutocne si nam to vsetkym nandal a mini rulez

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od upman » 19 črc 2009 17:14

Diky za komentare, pro me nebude MAC OS problem, a) nepouzivam studiove PC na nic jineho nez na muziku, b) mam iPhone a lepsi OS jsem zatim v mobilu nepotkal, c) kamos ma notas s MAC OS X a pokazde jsem neskutence prekvapeny, jak jeho OS sleape a co tam je ve standardy za vychtytavky. Ono jelikoz mam pracovni IBM notas a zena ma dalsi notas, tak na studiovem PC nemusim delat nic jineho - max. obcas jit na net.

BTW, nez mi spadly registry a tim se se dotal do sracek, tak se mi udelal automat. update na IE 8 - od te chvile jsem uz nenabootoval - kde asi udelali kluci z M$ chybu?
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od demsky » 20 črc 2009 10:39

mas to podobne ako ja, tiez dost casto premyslam o prechode na mac doma,
ked uz kvoli nicomu inemu, tak aspon kvoli Logicu. s macmi pracujem uz
od roku 1994 a v praci si neviem predstavit nic ine, ale asi je to sila zvyku
pretoze robit na macu v casoch windowsu 3.11 ma ovplyvnilo na cely zivot...

ked mam ist podla toho co pises, tak do mac mini by som nesiel, asi pred troma
rokmi dvaja kolegovci ich dostali a kriticky problem vzdy nastal ked bola
spustena viac ako jedna aplikacia, myslim ze ani neslo hlavne o rychlost disku
a RAM, ale o tu mini maticnu dosku (tusim miniATX).

uvazoval by som minimalne napriklad o G5-ke, ta je stale dost postacujuca
na audio aplikacie. tie novsie Macy s intel procesormi su relativne stale dost
drahe, respektive zalezi aky mas na to rozpocet.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Odpovědět