Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od kexik » 20 črc 2009 10:44

demsky píše:mas to podobne ako ja, tiez dost casto premyslam o prechode na mac doma,
ked uz kvoli nicomu inemu, tak aspon kvoli Logicu. s macmi pracujem uz
od roku 1994 a v praci si neviem predstavit nic ine, ale asi je to sila zvyku
pretoze robit na macu v casoch windowsu 3.11 ma ovplyvnilo na cely zivot...

ked mam ist podla toho co pises, tak do mac mini by som nesiel, asi pred troma
rokmi dvaja kolegovci ich dostali a kriticky problem vzdy nastal ked bola
spustena viac ako jedna aplikacia, myslim ze ani neslo hlavne o rychlost disku
a RAM, ale o tu mini maticnu dosku (tusim miniATX).

uvazoval by som minimalne napriklad o G5-ke, ta je stale dost postacujuca
na audio aplikacie. tie novsie Macy s intel procesormi su relativne stale dost
drahe, respektive zalezi aky mas na to rozpocet.
to neni ziadna mini atx doska... mini atx je standard, mini ma dosku totalne custom. od napajacieho konektora az po kablik pre hdd

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od demsky » 20 črc 2009 10:59

moze byt, ja som to len pocul od niekoho co k nam chodil robit servis... :)

tu su fotky, no vyzera to fakt ze MINI, skoro ako Pohoda zvrchu...
http://www.mini-itx.com/news/13909018/
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od kexik » 20 črc 2009 11:06

ono sa to rozermi blizi najviac k nano itx... je to jedna z najmensich dosiek vobec a samozrejme ze su na nej urobene tvrde vykonnostne kompromisy koli chladeniu a layoutu

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Pytkin » 20 črc 2009 11:08

kexik píše:kto prosimta ROBI hudbu na laptope? ten na robenie hudby nestaci prave tak... nieco ine je nahravat a miesat, nieco ine je live... a mimochodom, 7200 rpm 2.5" disk je stale ovela pomalsi ako 3.5"... skus si vyrobit projekt s 40 wavmi dlhymi aspon 2 minuty, nahod na to seriozne efekty a som zvedavy ci ti to nezacne skakat. a potom rob zo seba genia a zo mna hlupaka co nic nevie
Ja myslim ze 40 stop by mal ten interny disk v pohode stihat .. ak by fakt nestihal , tak cez USB sa pripoji externy disk (co by som urcite na audio spravil) a ten to stihat bude ..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Amorph » 20 črc 2009 11:58

jen k tem stopam: bici cca 12, 2 kytary, kazda dvema mikrakam, basa mikrak a linka, vokal dublovanej a mame dvacet stop, ktery hrajou zaroven. Plus rekneme nejaky klavesy, pripadne treti solova kytara, druhy hlas a mame 30 stop. A to je takovej zakladni rockovej projekt. Muzes pridat dechy, perkuse a mas 40 stop. Nejde o to, ze tohle neni potreba vzdy a ne vzdy je to nahrany v kuse, ale jde o to, aby mel clovek rezervu, az to bude potrebovat. Neni vetsi opruz, nez mixdownovat a freezovat tracky, protoze cpu nestiha. Na druhou stranu upman asi nebude nahravat a michat kapely, ale bude delat svoje projekty rozhodne mene narocne na pocet stop. A na VSTi bych rek, ze to c2d v mac mini nebude horsi nez c2d v pc a kdyz si vypomuze UAD a jeste k tomu bude tahat neco z kurzwila, tak by to tak dva tri roky mohlo stacit:)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Pytkin » 20 črc 2009 12:03

este raz hovorim , ze prehravat tych 40 stop nebude problem .. ak utiahne procesor efekty na tom , tak to bude brnkacka ..

ale osobne by som sa tiez pri MAC MINI pozrel na ten LOGIC .. vsetci ho chvalia ..

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od carloff » 20 črc 2009 13:23

mam Mac i PC----- OSX --mne bavi jako system ale musim rict ze Logic je vyborny na skladani a pro lidi kteri proste pouziji vyborne nastavene presety channelu na stopach. jinak prace s audiem je katastrofalni-sami uzivatele logicu nejsou spokojeno s editaci fades, s nemoznosti nedestruktivne editovat hlasitost audio regionu v ramci jedne stopy atd.
Takze pro mne Logic neni dospely nastroj na michani jako treba pro tools nebo steinberg...na kompozici na cestach v laptopy nic lepisho asi neni...
k screenshotu: videl jsem sice ze projekt ma 72 stop ale v jednom okamziku hraje nejvic okolo 30ti...
pokud beru normalni projekt - je zde okolo 14 stop bicich -2 stopy basy- 4 kytary x 2-3 mikrofony tzn okolo 12 stop kytar, 5-6 stop zpevu--klavesy okolo 5ti stop..dalsi nastroje 3-4 stopy FX cinely atd 6-8 stop to nepocitam pokud jsou tam smycce atd..plus vyjete HW FX 8-14 stereo stop...
nejsem si jeisty jestli to logic zvladne kdyz mi pri 38 stopach kazdou chvili podtece buffer---
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Ondra P. » 20 črc 2009 13:37

carloff: stim Audiem to podepisuji... byl jeden zduvdu proc jsem se na Logic vykaslal... nastroje, pluginy super, ale s editaci sou trosku zabrzdeny..

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od upman » 27 črc 2009 12:29

2 all:

Diky 2 Oxygen za doporuceni, mam doma zatim nejvykonnejsi DAW, co sem kdy mel, uvadim souhrn:

- original mac mini Core2Duo 2GHz 120GB HD, 1GB RAM za 16400 z macwell.cz (z UK to nevyslo, rozdil v cene asi tisicovka)
- provedl jsem si sam upgrade na 4GB RAM a 320GB 7200RPM HD, celkem za cca. 2500Kc
- poridil kabel pro pripojeni 2. RGB LCD za 800Kc
- poridil jsem FW 800 na FW 400 kabel pro pripojeni MOTU ultralite

Secteno a podtrzeno, za cca. 20k mam maxi delo. A ted OS a SW.

- Ableton 7.x bezi bez problemu, po 8.x jsem se jeste nepidil
- Logic 8

Logic me polozil na lopatky, interni synthy proste nemaji konkurenci. Po par poslechnuti davam pravdepodobne vale Abletonu, budu pouzivat pouze jako rewire klient, kdyz uz jsem si ho koupil. Ovsem to, co dokaze Logic spolecne s MAC OS, alias zatez na CPU a rychlost kompu, to je proste zazrak. No a v neposledni rade - zvuk - tady to Ableton projekt na plne care (k memu smutku). To, co leze z default presetu Logicu je neskutecne. Takze na piano/stringy/orchestral si nechavam Kurzweila, ale na synthy, bici, basu a vic popovejsi sound naprosto vede Logic.

Jo a zapomnel sem - mac mini je velikej jako podlozka pod mys, to je asi uplne to nejhustejsi - a tichouckej, muj IBM notas dela vetsi kraval. 1x FW a 5x USB2 v pohode staci na pripojeni meho celeho studia. Pres Wifi se sam pripojil do me domaci site, proste od te chvile, co sem ho pustil, tak bezel a slapal jako hodinky.

Bacha na pamet - musi to byt specialka - DDR3 standardnich vyrobcu pro notase nefacha, ale nemusi se kupovat original MAC, ja tam ted mam vyrobce ICE, ktery neni tak drahy.

Takze timto davam definitivne vale W$ (BTW VSTi fachaji, existuje na ne wrapper pokud nejsou origos pro MAC OS), svuje PC prodam bud po castech nebo jako celek, pokud mate zajem tak PM (C2Duo 2,4GHz, 4GB RAM, novej MB od Gigabite, nejakej disk, atd.).
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Pavel Vantuch » 27 črc 2009 13:46

Mám za to, že na tu hlasitost (resp. jakýkoli parametr) regionu se dá velice dobře využít hyperdraw nebo automatizace.
Tady je jeden z příkladů :wink:

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Ondra P. » 27 črc 2009 14:15

upman. tak hlavne ze je spokojenost a k jeste lepci spokojenostu tu je nove Logic Studio...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od upman » 27 črc 2009 14:21

Dikec ono se uvidi casem - pravda je, ze moje projekty jsou dosti minimalisticke, nakonec nejsem profik. Me slo hlavne o stabilitu protoze Registry reading error uz me fakt tezce zacala sra.... u Windows. Ableton je pro me zatim intuitivnejsi na ovladani, tj. zustanu u nej (napr. taky proto, ze Novation mam naprogramovany a pro Logic sem nesehnal preset). Ovsem ten sound co ma Logic - pravda, neni to pro sound engineering, ale pro lopaty, jako sem ja. Umi to sice i rezim, co ma ableton, alias nastavit si vsechno zgruntu sam, ale ty preddefinovany nastroje, to je proste ulet.

Uvidim casem, snad min. na 3 roky klid od HW/SW upgrade. Skoda akorat, ze sem v lednu upgradoval komplet PC na DAW delo (porad parametricky silnejsi nez mac), alias vyhozeby prachy...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od syncro » 27 črc 2009 14:35

upman: Přešel jsem z PC na Mac před asi pěti lety a od té doby jedu na stejném železe (G5 dual 2.0) a stejném SW (Logic7). Žádný upgrade HW ani SW nebyl celou tu dobu potřeba. Jsem maximálně spokojený a až teď jsem začal přemýšlet o přínosu Logic 9 (kvůli Beat Detective funkcím). Stoprocentní stabilita, žádné reinstaly, žádné problémy. Logic zvukově maximálně cením a užívám si ho na skládání, recording i mix. Skvělý nástroj... Takže rozumím volbě a gratuluji.

Jen můj názor, Saša

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Pytkin » 27 črc 2009 14:49

ja tu mam 5ty rok nainstalovany OSX Tiger na Dual G5 2.7 , na nom Final Cut Pro .. A stale to ide rovnako dobre .. na tom systeme je fakt super , ze nema zabudovanu taku autodestrukciu , ako windows ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Poradte pls jak prejit z PC na Mac

Příspěvek od Kermitak » 27 črc 2009 14:54

haha :)

Odpovědět