Už jsem málem koupil MacBook Pro ... ale nevím

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 lis 2008 14:45

zahad v oblasti zvukoviek je viac... preco nik nevyrobil maly lacny interface pre usb alebo pcmcia, ktore ma len spdif in a out (to je to po com tuzim ja)
alebo trebars preco nik nevyrobil zvukovku na ATA rozhranie, co by mal ist takisto

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 09 lis 2008 15:00

AES/EBU je vubec problematicky, taky sem se dostal do stadia, kdy nemam veci zapojitelny pres nic jinyho. Resp. muzu pres SPDIF, ale kdo kdy videl zvukovku o vice SPDIF vstupech? AES/EBU karty sou jinak drahy jak **** (to slovo este nevymysleli) a kdyz clovek chce skrz tohle rozhrani nahravat "mimo studio", tak je celkem nahranej ;-)... jak to tu nakonec resi ivo.

Jasne existujou ty prevodniky z adatu na aes/ebu... ale to je teda pakarna ne? No skoda, ze RME nedela neco jako EBUface... s tim, ze by clovek mel jak PCIe tak Express do notebooku a bylo by.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 lis 2008 17:07

ivo : ja zase co vidim , tak vsetci su absolotne nadseny novymi macbokmi .. lepsia , vykonnejsia grafika .. telo z hliniku z jedneho kusu .. multitouchpad .. vsetci sa na to trasu ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 lis 2008 17:08

kexik : zvukovku na ATA rozhranie ? to by na co bolo ? ako by to komunikovalo ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 lis 2008 17:10

v studiu mame 4 kusy AES<->ADAT prevodnikov .. neni v nich ziaden zadrhel .. funguju fantasticky .. nevidim v tom ziaden problem .. i ked mam v plane ich dat do riti a nahradit ich s MADI ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 lis 2008 17:12

ako to myslis, ako by to komunikovalo? SATA je obojsmerne paralelne rozhranie, rovnako ako FW... driver moze poslat data na zariadenie a zbierat data zo zariadenia. to je vsetko co sa od zvukovky ocakava...
vyhoda by bola v tom, ze by to slo pouzit na hocakej diere, priamo na SATA, na externom sata radici atd
Naposledy upravil(a) kexik dne 09 lis 2008 17:16, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 09 lis 2008 17:14

Pytkin píše:v studiu mame 4 kusy AES<->ADAT prevodnikov .. neni v nich ziaden zadrhel .. funguju fantasticky .. nevidim v tom ziaden problem
To věřím, problém je jen že to jsou další extra peníze za řešení odboček a křižovatek ...

Ale kdybych o tom uvažoval, který z těch RME face nabízí 8ch ADAT in/out 96kHz ? (které by se daly převést do 8 ch AES EBU in/out) ? U digiface píšou 3x ADAT I/O, ale znamená to 3x 8 I/O nebo skutečně jen 3x I/O ?

Ty vaše ADAT AES převodníky fungují i v 96kHz ? (SMUX )

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 lis 2008 17:18

Ivo píše:
Pytkin píše:v studiu mame 4 kusy AES<->ADAT prevodnikov .. neni v nich ziaden zadrhel .. funguju fantasticky .. nevidim v tom ziaden problem
To věřím, problém je jen že to jsou další extra peníze za řešení odboček a křižovatek ...

Ale kdybych o tom uvažoval, který z těch RME face nabízí 8ch ADAT in/out 96kHz ? (které by se daly převést do 8 ch AES EBU in/out) ?
digiface

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 09 lis 2008 17:22

Čili jedna z možností řešení by byl řetězec: Macbook - RME express card - digiface - ADAT (Smux) AES-EBU konvertor ... hmm ...

To už by snad vyšlo nastejno pořídit Magma express PCI expansion (s přímým vstupem do express card) + bud RME AES nebo Lynx AES 16 PCIe kartu, prodat moji současnou Magmu card buss + Lynx AES-16
Naposledy upravil(a) Ivo dne 09 lis 2008 17:24, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 lis 2008 17:24

kexik : no jo .. a chudaci programatori by mali dalsi problem .. jak programovat drivery na sata rozhranie .. je v ceste sata radic .. to je kravina .. nevidim v tom ziadny zmysel .. hovoril si o ata rozhrani .. to predsa neni nikde .. esata dnes byva na pocitacoch .. ale aj tak to ziaden velky zmysel nema , kedze mame FW a USB ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 lis 2008 17:28

Ivo píše:
Pytkin píše:v studiu mame 4 kusy AES<->ADAT prevodnikov .. neni v nich ziaden zadrhel .. funguju fantasticky .. nevidim v tom ziaden problem
To v%u11b%u159ím, problém je jen %u17ee to jsou dal%u161í extra peníze za %u159e%u161ení odbo%u10dek a k%u159i%u17eovatek ...

Ale kdybych o tom uva%u17eoval, který z t%u11bch RME face nabízí 8ch ADAT in/out 96kHz ? (které by se daly p%u159evést do 8 ch AES EBU in/out) ? U digiface pí%u161ou 3x ADAT I/O, ale znamená to 3x 8 I/O nebo skute%u10dn%u11b jen 3x I/O ?

Ty va%u161e ADAT AES p%u159evodníky fungují i v 96kHz ? (SMUX )
Digiface ma 24 kanalov (3x adat) .. cize pri 96khz mas 12 kanalov .. prevodniky AES-ADAT maju 2 adat porty .. cize 8 kanalov 96khz ..

toto je uz novsi model 192kHz .. my mame ADI-8DD
http://www.rme-audio.de/en_products_adi_192_dd.php
Obrázek
Naposledy upravil(a) Pytkin dne 09 lis 2008 17:30, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 lis 2008 17:29

ivo : ale preco chces predavat magma card buss ? ved na nom staci vymenit tu host kartu ne ? ci to je na pevno ?

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 09 lis 2008 18:03

Pytkin píše:ivo : ale preco chces predavat magma card buss ? ved na nom staci vymenit tu host kartu ne ? ci to je na pevno ?
Tohle je trošku starší magma a byla pro mě vždycky trošku noční můra, protože to jednou fungovalo a příště když jsem zapnul tak najednou nic - nemohlo najít lynx driver atd., půlhodinový opruz aby to začalo fungovat. Ale zajímavé je, že tyhle problémy to dělalo jen na XP (tam jsme 3 dny Mr.Magmou zjištovali proč nefunguje magma driver atd., pak se muselo něco řešit v registru atd.)

U Vista na Toshibě není najednou problém, zapojím, žádná instalace není třebam hned funguje, šel jsem si to vyzjoušet zrovna ted a funguje. Takže máš pravdu - bude stačit ta extra karta (mají to pěkně předražené mimochodem - jako všechno u Magmy) a na MacBooka dát paradoxně Vistu na dual boot ...
Když budu mít 100 lidí na place (sbor) tak to musí fungovat 100% spolehlivě, nemůžu si dovolit řešit při nahrávání nějaké drivery atd. Pevně ale věřím že s Windows se Mac Book bude chovat jako čistokrevné PC a Samplitude s tím nebude mít nejmenší problém ... i když je zase pravda že pro čisté nahrávání můžu použít i jakoukoliv Mac aplikaci, i když po pravdě řečeno o žádné vhodné nevím ... Cubase, Digital Performer - to nejsou zrovná typické aplikace pro nahrávání klasické hudby ... uvidíme

(uff - tohle je zatím nejdelší text co jsem napsal na svém novém prtavém Asus EEE 1000H, kterého jsem si minulý týden pořídil kvůli cestě na Tchajwan, není to snadné :) Ale s MacBookem budou dobrá dvojice

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 09 lis 2008 18:20

Nevim proc by cubase nebo digital performer nemohly nahrat klasiku ;-)... jako bojis se toho, ze ti to automaticky zkvantizujou prevedou do midi a nahradej vnitrnima bankama z halion one? ;-)

Na mekovi dominuje logic... ale prej to pada hodne.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 09 lis 2008 18:23

No tak pak dej vedet jakej ten novej macbook je, spolu s x200 od Lenova je to muj kandidat na novej book, az vratim v praci ten soucasnej. Predchozi verze macbooku (ne-pro) byla kvalitativne snad jeste niz nez Acery, ale tenhle novy typ je na tom pry vyrazne lip. Jen se bojim jedny veci - chtel bych na tom jet kombo Windows/Linux a nejsem si jistej dostupnosti driveru pro windows (prece jenom bootcamp je hypervisor, kterej nektery veci emuluje)...
Naposledy upravil(a) Kermitak dne 09 lis 2008 18:26, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět