Už jsem málem koupil MacBook Pro ... ale nevím

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Kermitak : stare G4 titania boli absolutne genialne .. prakticky neznicitelny notebook .. detto tieto nove vyzeraju vymakane ..

Ale ano .. ak niekto nepotrebuje OSX, tak neni co riesit .. Ale ak Niekto chce OSX , tak MACBOOK (pro) je dobry vyber ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ony tyhle dva byly taky navenek velice kvalitni (nejaka slitina, mozna hlinik, nevim, nepatral jsem po tom), ale vevnitr byly vruty zavrtany do motherboardu, na chladici byly spony z frezovani, proste mnamka ;) (mozna uz jsem to tu kdysi psal). Jasne, pokud se clovek nepodiva dovnitr, tak ho to nepali, ale o necem to vypovida. BTW tyhle dva bylo nutny rozebrat, protoze patrily do serie, ktera trpela syndromem nahly smrti (proste jim neco odeslo na boardu).
Ale v zadnym pripade nerikam, ze jsou to spatny notebooky, on uz to dneska lip bohuzel dela malokdo, navic apple je co se hw tyce dost inovativni. A jak uz bylo receno - kdo chce OSX, tak nema co resit. Spis to pisu pro lidi, co chteji dobry hw a nelpi na OS X.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:Spis to pisu pro lidi, co chteji dobry hw a nelpi na OS X.
A pro ty bys měl nějaký dobrý návrh ? Já jsem si loni říkal, že dost už bylo acerů a pořídím něco kvalitního a vzal jsem toshibu (nevím proč mi to znělo jako synonymum dobrého notebooku). Není to špatné, ale že by to bylo v něčem lepší než acer, to určitě ne, spíš naopak ... Windows Vista, to je další věc, kvůli které myslím na OSX ....

Na druhé straně jsem prošel applovským obdobím, takže jakousi deziluzi taky mám.Taková ta nabubřelá rétorika, o každé nové věci, která je naprosto nejlepší na světě a za chvilku přijde další a ta první jde na smetiště ... Takže přemýšlím. On ten Mac Book pro není nějak výrazně dražší než jiné notebooky (dá se sehnat za 33k předchozí model, takže to není nijak astronomické) - ale je jasné že se s tím moc nepárají a je to asi "zvenku huj a uvnitř fuj" - made in China samozřejmě ... Takže nevím :)
Měl jsem i titanium Powerbooka ... hlučel jako vysavač. O těchto macboocích se tvrdí že jsou tiché ... OSX je hodně uživatelsky příjemný, promakaný, člověk nemusí mít žádné antiviry na net atd. Vista se odpojuje od sítě a všelijakým dalším způsobem opruzuje

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

no ja ho koupil taky zlevnenej na 44 tisic (predchozi model)... jinak bych do nej taky nesel.... 70 tisic je moc...

jinak jedina moucha OSX je, ze pomalejs startujou nektery programy nez treba na XP... treba firefox , thunedrbird atd...
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 10 lis 2008 15:52, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : Preco ta trapi to co je dnu ? mna trapi ci to funguje a ci to vydrzi ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

ekeaze píše:
jinak jedina moucha OSX je, ze pomalejs startujou nektery programy nez treba na XP... treba firefox , thunedrbird atd...
Ale co Apple Mail , Safari ? :) Thunderbird, Firefox jsou lepší ? Doufám že ne ...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo: No Vistu jsem si poridil a zase smazal, to je imho vazne nevydarena vec, a pokud nemas vazny duvod ji pouzivat, zustal bych u XP.
Co se notebooku tyce, tak PM, nerad bych tady rozpoutaval dalsi diskusi o nejlepsich noteboocich ;)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Pytkin píše:kermitak : Preco ta trapi to co je dnu ? mna trapi ci to funguje a ci to vydrzi ..
Protoze podle toho poznas, jak kvalitni je vyroba a z toho lze odhadnout, jak to skutecne vydrzi (a tyhle vazne nevydrzely).
Ale me to netrapi, ja to psal jen proto, abych rozptylil ty predstavy o mechanicke dokonalosti macbooku, to je vse. A vic uz do toho nehodlam zabredavat, co jsem chtel rict jsem rekl, kazdy si kupte co chcete ;)

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Taky přihodím pomyslné polínko do ohně :wink:
Je to přesně týden, co jsem se stal majitelem macbooku - základní model poslední revize, RAMka na maximum = 4GB.
Došlo tomu tak, že mi před 2 týdny ve studiu, když jsem zrovna připravoval poslední 2 stopy k jedné nahrávce, chcípnul iBook G4, takže jsem ve finále nepřipravil nic (po následném ohledání s největší pravděpodobností odešel logic board, protože book vůbec nereagoval, nijak se o nic "nesnažil" a interní disk po vytažení jede).
Vzhledem k aktuální situaci, jsem si neuměl představit existovat bez booku, takže jsem jako nouzovku objednal ten macbook. Jsem na Macu přes 8 let, takže vlastně ani jiná volba nebyla.
Řeknu Vám, že to, co to umí, jsem nečekal. Samo že to není profi mašina, ale předčilo to moje očekávání a jede na tom vše, co potřebuju a ještě to má dost velkou rezervu.
Jinak Intely si taky umí pěkně zafunět. Je to cca 2 dny zpět, co jsem na tom encodoval video a to jsem myslel, že to musí každou chvilku vzlítnout. Ale při běžné práci (Logic, Mainstage, Soundtrack, Final Cut ...) o větráku vlastně ani nevím.

bag

Příspěvek od bag »

ja iba tak volne do diskusie..

po nedavnom prechode na mac som osobne nemal vobec nejake superlativne nazory na "moj novy mac", prave naopak. po asi 16 rokoch spolocneho zivota s pc-ckami a prakticky vsetkych ich OS som odrazu nevedel na macu nic nastavit, mal som obavy, ako vyriesim nejaku situaciu, ktora bezne nastavala na mojich docela odladenych pc a...dosial chvalabohu ziadna taka situacia nenastala, pretoze mac pouzivam absolutne jednoucelovo.

nepristupujem ku nemu ako ku pocitacu na vsetko, (rovnako ako ku mojmu doterajsiemu hudobnemu pc) ale "ako ku vysavacu" - chcem, aby vzdy po stlaceni tlacidla power fungoval. nic viac.

takze ziaden office, ziaden internet (i ked toto by som kludne mohol), ziadne hry, ziadna bluetooth ani wireless siet, proste nic, okrem logicu. a on chodi za odmenu spolahlivejsie a tichsie, ako moje byvale vytune-ovane pc-dlo s originalnym logicom 5.5. takze nejake obete som priniest musel, ale misia splnena a rozhodne nebudem o rok s prichodom novej generacie macov tvrdit, ze ten moj patri na smetisko. pokial si svoju pracu zastane, tak bude musiet makat :)

ps: inak ma niekto z vas uz skusenost so servisom fi. acer? lebo ja ano, opakovanu a musim kazdeho upozornit, ze s kupou nejakeho hw znacky acer si clovek domov prinesie aj pozvanku do zoznamky so zamestnancami ceskeho support centra. hruuza.

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Jinak ještě přihodím něco na téma nové macbooky (pro).
Tohle je situace, o které nevím, co si tím Apple dokazuje. Pro mě osobně Mac bez firewire není Mac. Vždy si na tom zakládali a ve finále si Maca bez FW ani představit neumím, resp. jsem neuměl.
Osobně FW nutně potřebuju. A nechápu jak chtějí výhledově vyřešit Target Mode. Intel sice umí bootovat z USB disku, ale Target Mode je taková poslední záchrana, když klekne systém. A to Intel přes USB neumí, to je jen přes FW.
Tenhle krok opravdu nechápu.
Naposledy upravil(a) Pavel Vantuch dne 10 lis 2008 16:39, celkem upraveno 1 x.

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Ivo píše:
ekeaze píše:
Ale co Apple Mail , Safari ? :) Thunderbird, Firefox jsou lepší ? Doufám že ne ...
ty startujou rychle.... jinak jestli lepci.. asi nastejno... ja pouzivam Firefox a Thunderbird pac sem na ne zvyklej a hlavne jsem do nich mohl prenest data z XP (maily a nastaveni)

jeste k tomu startu .. jedna se o prvni start pak staruju normalne... ale it tak se to da prezit
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 10 lis 2008 18:08, celkem upraveno 1 x.

kexik

Příspěvek od kexik »

ivo: ak mas nieco proti firefoxu, tak to mas smolu, na osx je to jediny pouzitelny browser (a kludne o tom budem flamovat)

rastika

Příspěvek od rastika »

kexik mne sa osvedcil Camino nemam snim ziadny problem.nehovorim
ze je najlepsi ale pre mna je najstabilnejsi.pri druhych sa my niektore
stranky neotvarali korektne alebo jednoducho padali.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja som zrejme divny .. na Windowse mi postacuje IE .. na OSX mi postacuje Safari ..

Odpovědět