Už jsem málem koupil MacBook Pro ... ale nevím

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 09 lis 2008 19:25

Logic never ... to byla největší frustrace co jsem kdy zažil když jsem kdysi chtěl používat nějaký EMU interface který nefungoval s ProTools a snažil jsme se audio nahrávat do Logicu ... Cubase je OK ...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 09 lis 2008 21:06

pytkin: s usb a fw nie je vsetko zaliate slnkom, usb je jednosmerne rozhranie, cize apriori pruser, fw ani usb neumoznuju bitsync rezim (co je si myslim hlavny dovod nestability) a sata 150 je skoro dva krat rychlejsie ako fw 800. myslim ze to stoji za nejaku namahu programatorov
ivo: celkom nerozumiem tvojim poziadavkam, ty chces pouzivat svoje velke prevodniky s laptopom? nema potom vacsi zmysel narvat do racku obsluzny pocitac?

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 09 lis 2008 21:15

kexik píše: ivo: celkom nerozumiem tvojim poziadavkam, ty chces pouzivat svoje velke prevodniky s laptopom? nema potom vacsi zmysel narvat do racku obsluzny pocitac?
Ten už tam víceméně mám (i když ještě nenainstalovaný software). Ale to vyžaduje ovládání - v horším případě LCD, myš klávesnice (velice nepohodlné), v lepším případě remote desktop přes notebook - sázka do loterie ... Musí to být ale něčím jištěné (druhým systémem). A notebook je mnohem pohodlnější ... Tak mě napadlo že remote desktop Apple notebook - PC asi bude problém trochu ...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 09 lis 2008 21:40

Nebude, v nejhorsim pouzijes VNC.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 09 lis 2008 21:55

mikrosofti remote desktop funguje na xp dobre, nas firemny helpdesk nam tak lezie do kapusty uplne pravidelne... ale to istenie druhym systemom si neviem celkom predstavit

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 09 lis 2008 22:12

Co to je VNC ?

Jistění druhým systémem je strašně jednoduché ... Budu nahrávat na jednom, kdyby se něco podělalo, připojím vše k druhému počítači :) Důležité je mít s sebou oba ...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 09 lis 2008 22:20

Program pro ovladani vzdaleny plochy, bezi snad na vsech existujicich systemech.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21263
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 lis 2008 00:54

Ivo : jasne .. na XP ti magma blbla .. Ale na MACu moze frcat jak oci ! to nijak nezistis , len vyskusas ..

Ale fajn ze si povedal , ze mas s magmou problemy .. bol som rozhodnuty ze kupim 7pci magmu .. Ale kedze dosli universal audio s UAD2 , uz nepotrebujem 4 UADy .. a ked zamenim dve DSP9652 za MADI , tak ostane v komputri aj dake miesto .. Na problemy s Magmou fakt nemam naladu .. Na pocitaci treba zarabat peniaze .. Nie riesit problemy ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21263
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 lis 2008 00:56

kermitak : ja by som sa driverov na Windows pre Macbook pro nebal .. podla mna najdes vsetko ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21263
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 lis 2008 00:58

kexik píše:pytkin: s usb a fw nie je vsetko zaliate slnkom, usb je jednosmerne rozhranie, cize apriori pruser, fw ani usb neumoznuju bitsync rezim (co je si myslim hlavny dovod nestability) a sata 150 je skoro dva krat rychlejsie ako fw 800. myslim ze to stoji za nejaku namahu programatorov
ivo: celkom nerozumiem tvojim poziadavkam, ty chces pouzivat svoje velke prevodniky s laptopom? nema potom vacsi zmysel narvat do racku obsluzny pocitac?
ATA je ale tiez dost primitivna zbernica .. Neverim tomu , ze to bude stabilne .. garantujem ti , ze takuto zvukovku nikto robit nebude ..

BTW : videl som viac ludi , ktory nahravaju live koncerty .. vsetci pouzivali notebook .. ci uz protools alebo nuendo ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21263
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 lis 2008 01:00

Ivo píše:Ten už tam víceméně mám (i když ještě nenainstalovaný software). Ale to vyžaduje ovládání - v horším případě LCD, myš klávesnice (velice nepohodlné), v lepším případě remote desktop přes notebook - sázka do loterie ... Musí to být ale něčím jištěné (druhým systémem). A notebook je mnohem pohodlnější ... Tak mě napadlo že remote desktop Apple notebook - PC asi bude problém trochu ...
remote desktop z OSX na Windows nerobi ziadne problemy .. Pouzivame to v praci na strizniach ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 10 lis 2008 10:24

Ivo: ja myslim ze tady je jasna volba a to pokavad notebooka tak jednoznacne MACBook Pro...
ja mam tu predchozi verzy a windows na nem behaji uplne perfektne.... pokavad ti nevyhovuje Logic (mne take ne) tak Cubase 4 pro OSX uz je poladenej perfektne a neni se ceho obavat...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 10 lis 2008 14:57

No ono to zas tak cernobily taky neni ;)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21263
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 lis 2008 15:18

osobne si tiez myslim ze je clovek ochotny zaplatit MACBOOK PRO , tak treba do neho ist .. zasadna vyhoda , ze tam moze bezat aj OSX aj Windows naraz .. na PC notebooku sa OSX da rozbehat , ale s urcitymi limitmy ..
Takze Apple je vsetstrannejsi ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 10 lis 2008 15:55

Hele nechci bejt za kazisuka a marit vseobecnou euforii ;), ale videl jsem dva rozdelany macbooky pro, asi tri roky stary, a teda nebyl to veselej pohled :] V zadnym pripade nechci nikoho odrazovat od koupe a uz vubec se dohadovat, jestli je lepsi kun nebo krava, ale prijde mi dobry na to upozornit, kdyz uz ta pixla stoji takovy penize a zdaleka si nemyslim, ze by to byla nejaka jednoznacna zalezitost (samozrejme pokud clovek nechce OSX, pak neni co resit). Jak jsem psal, novy modely na tom mozna budou lip, ale osobne si pockam az nejakej uvidim.

Odpovědět