JOhny2005 píše:Vlastní tvorba FL3 - r.v. 2001
To jen pro představu, čemu já říkám naprosto špatný zvuk.
Zní to naprosto zatuchle.
http://www.ulozto.cz/3231301/01-stopa-1.mp3
Takže za tohle si dostal těch 8 let a teď se orientuješ v novém světě ?
Jen blbý vtip

FL už má dnes číslo myslím 8, některý název DAWu tady ani nezazněl a vybírat zvukovku podle těch přihozených náhražek je zcestné.
Pokud nemáš peníze na velký, drahý, plnohodnotný DAW, tak stejně na něm budeš "nucen" dělat a tahle přidaná hodnota se ti bude válet za týden někde zaprášená

( to raději nepřipomínám komerční VSTi a VST kde i ve skromější partě může cena několikanásobně převýšit cenu samotného DAW.)
Budeš-li poctivý a nemáš finance pak budeš dělat stejně na uplně jiném (levnějším, a možná méně plnohodnotném, kde jeho NEplnohodnotu asi nezaznamenáš) DAW, na free VST a free VSTi.
ad zvukovka :
Zajímá mě, jak tak čtu a slyším, jestli do té zvukovky plánuješ nahrát zvenčí nějaké reálné audio nebo se to bude vše odehrávat jen interně.
Pokud vše uvnitř jak nějak tuším, pak nepotřebuješ ani Lexicon ani FTPro a stačí ti bohatě SLUŠNĚJŠÍ intergrovaná kterou už možná máš.
Něco mi říká, že tvoje ostatní poslechové možnosti ani tu kvalitu při přehrávání, i té integrované zvukovky nevyužijí.
( nehledě na samotné zpracování zvuku stylem vše uvnitř )
Takže co jsem ti teď vůbec poradil ??
Asi se spíše zaměřit na hudbu, komponování a dělání jí, než řešit do čeho a jak jí zaznamenáš.
Potřebuješ jen prázdnou midi, nebo audiostopu a červené tlačíko R.
Všechno na to teď už máš připraveno a měl si to i před 8 roky.