Cubase vs. ostatní
Cubase vs. ostatní
Co by jste doporučili? Cubase, Ableton, Reason, Cakewalk, atd...?
Ptám se, jelikož se rozhoduji mezi zvukovou kartou M-Audio FAST TRACK PRO a LEXICON Omega .
U první zmiňované je Ableton Live a u Lexiconu je Cubase LE.
Zaměření mám: elektronická hudba (house, trance, DnB, Break, Prog., a další odnože)
Ten Cubase mě láká, ale není na škodu znát názor lidí, co s tím dělají.
Stačí mi jen, jestli je to krok správným směrem, či vybrat něco jiného.
Předem díky
Ptám se, jelikož se rozhoduji mezi zvukovou kartou M-Audio FAST TRACK PRO a LEXICON Omega .
Zaměření mám: elektronická hudba (house, trance, DnB, Break, Prog., a další odnože)
Předem díky
Re: Cubase vs. ostatní
No tyhle verze od zvukovek ti nebudou na produkci dostacovat...JOhny2005 píše:Co by jste doporučili? Cubase, Ableton, Reason, Cakewalk, atd...?
Předem díky
spis si kup oddelenej zvukovku a oddelene software.
chlape, na toto sa obavam neexistuje odpoved, to je ako keby si sa spytal, co chuti lepsie, jablko, hruska, hrozno...
to si musis vyskusat sam a len vtedy zistis co ti ako vyhovuje, ktore rozhranie daneho programu...
to si musis vyskusat sam a len vtedy zistis co ti ako vyhovuje, ktore rozhranie daneho programu...
Jednoznacne Sonar. Myslim, ze se vsichni shodneme na tom, ze uz nekolik let naprosto valcuje konkurenci.
Tenhle dotaz fakt nema smysl. Kazdemu vyhovuje neco jineho a da se rici, ze dnes neni lepsi ci horsi produkt.

Tenhle dotaz fakt nema smysl. Kazdemu vyhovuje neco jineho a da se rici, ze dnes neni lepsi ci horsi produkt.
pro TOM-Thak : myslíš, že nebudou dostačovat ani na amatérskou úroveň? Nepotřebuju zase všechno hyper nadupaný. Jestli ne, tak asi sáhnu po tom Lexiconu, alespoň si trochu osvojím základy Cubase a pak sáhnu třeba po 5ce.
pro EXCOM, fova: tak to je mi celkem jasné, že to je o vyzkoušení. Spíš mi šlo o Váš subjektivní dojem a názor.
Dřív jsem dělal ve FL3, ale bohužel zvuk z něj byl otřesný, proto se bojím nové verze. Ale možná to bylo jen moje neumění z toho ten zvuk dostat. Každopádně mě nejvíce láká Cubase a také o něm nejvíce čtu.
pro EXCOM, fova: tak to je mi celkem jasné, že to je o vyzkoušení. Spíš mi šlo o Váš subjektivní dojem a názor.
Dřív jsem dělal ve FL3, ale bohužel zvuk z něj byl otřesný, proto se bojím nové verze. Ale možná to bylo jen moje neumění z toho ten zvuk dostat. Každopádně mě nejvíce láká Cubase a také o něm nejvíce čtu.
- ReaktoplazmAR
ja som dostal k FasttrackuPro Ableton lite 6, a ten sa dá na začiatok ako tak používať, lite 6 má na rozdiel od novších verzií MIDI out, takže v spojitosti z HW sa s tým dá zabavit.. ale inak sú lite verzie abletonu k ničomu..
vyberaj podla zvukovky..
vyberaj podla zvukovky..
No ona lite verze ma omezeni snad dvou VSTi nastroju pro projekt nebo nejake takove debilni omezeni..a omezenej pocet efektu.. takze sice se v nem muzes naucit principum.. ale song celej v tom asi jen tak neposkladas.. ten Cubase ma tusim neco jako 32 audiostop a tusim ze 8 nebo 16vsti takze tam uz asi nejaky ten song poskladas.. nehlede na to, ze ableton si muzes stahnout DEMO z netu.. takze budes delat v cubase a na demu abletonu si otestujes interface abletonu..
- ReaktoplazmAR
presne tak, Live Lite je max 8 stop a 2 vst a 2 efekty na stopu...
pro TOM-Thak: Ten Cubase s 8-16 VSTi jsi myslel tu verzi LE, která je součástí zvukovky? To by ještě celkem šlo na začátek.
Jinak teď testuju Renoise, ale ten je trošičku o něčem jiném.
pro ReaktoplazmAR: Já právě myslel, že ten Ableton bude skoro celý, takže díky za info, teď vím, že je to hodně okleštěný, tak zkusím stáhnout demo a pak uvidím.
Jinak teď testuju Renoise, ale ten je trošičku o něčem jiném.
pro ReaktoplazmAR: Já právě myslel, že ten Ableton bude skoro celý, takže díky za info, teď vím, že je to hodně okleštěný, tak zkusím stáhnout demo a pak uvidím.
podla mna sa v Cubase LE da nieco slusne vyprodukovat
ked som s nim zacinal, tak som na zaciatku nepostrehol ziadne obmedzenia
ked som s nim zacinal, tak som na zaciatku nepostrehol ziadne obmedzenia
Live Lite 8 ma obmedzenie 4 VSTi, 4 VST a osem scen v session view.
no to je proti cubase stejne docela malo.. ale uz by se ze samplu a 4 nastroju dalo mozna neco udelat.listonos píše:Live Lite 8 ma obmedzenie 4 VSTi, 4 VST a osem scen v session view.
Díky moc všem, už mám přibližně vybráno, ale ještě kouknu i na jiný produkty.
To ovšem nebrání i dalším doporučením. Klíďo pište.
To ovšem nebrání i dalším doporučením. Klíďo pište.
Zkušenější mě možná uzemní, ale z pohledu začátečníka to vidím následovně- pokud začínáš tvořit a nevyužiješ vstupy na uvedených zvukovkách (nepotřebuješ do PC nahrávat nástroje a mic) a tvorbu vidíš spíš v používání VST synťáků + samply, tak můj tip je audiophile (nebo podobná zvukovka) + Ableton a k tomu hlavně monitory, master keyboard a midi kontroler. Tak nějak jsem k tomu nedávno přistoupil a nestěžuju si