Otazky na cubase

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22187
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin »

stava sa mi to , ked mam spev nahraty na 48 a prehravam ho na 44 ..

rastika
Příspěvky: 250
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Re: otazky na cubase

Příspěvek od rastika »

mne to robi na vsetkom co som naimportoval a nemenim tam samplerate.ako to odstranit?

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3670
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: otazky na cubase

Příspěvek od peteness »

zkus restartovat zvukarnu nebo Cubase nebo oboje.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22187
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin »

ak nezmenis SR a prehravas to na inej , tak to musi mat ine ladenie .. to je fyzika ..

rastika
Příspěvky: 250
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Re: otazky na cubase

Příspěvek od rastika »

Pytkin prehravam to na rovnakej SR ako je vychodzi subor ale teraz som zistil ze ked to prehravam cez onboard zvukovku v cubase tak to hra dobre,len
cez rme je vsetko podladene.co sa my pohnojila karta alebo je zly driver na kartu?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22187
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin »

no mas kartu prepnutu na inu frekvenciu .. mozno je syncnuta z vonku na daky spdif , adat .. alebo nieco take .. darmo cubase hovori iny frekvenciu , podstatna je karta ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2030
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. »

Jak se da v C5 zoomovat pomoci mysi ? krom ty lupy v toolboxu... jde to i nejak koleckem ?

vras
Příspěvky: 850
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras »

Jak se da v C5 zoomovat pomoci mysi ? krom ty lupy v toolboxu... jde to i nejak koleckem ?
Jestli myslis zoom v case, najed mysi na prouzek nahore (z hlavy nevim presne kterej, ale to hned najdes, nekde tam jak je casova/taktova osa), pridrz tlacitko a pohybem nahoru/dolu je zoom +/-.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Neural_I »

ekeaze píše:Jak se da v C5 zoomovat pomoci mysi ? krom ty lupy v toolboxu... jde to i nejak koleckem ?
koleckem to nejde, ale jak pise vras je to super kdyz potrebujes zazoomovat rychle na nejakou pozici pro dorovnani samplu, nebo pro presnej strih atd, je to funkce kterou pouzivam nejvic a prakticky furt dokola a dost spatne se cloveku bez toho zije kdyz si na to zvykne, viz auditko o sonaru (sorry ze sem ti tam rovnou neodpovedel)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2030
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. »

pohoda dik vam :)
jinak to znam no , tam je celkem naprd ze kdyz se tohle pouzije pri prehravani , tak to preskoci tam kam kliknes kdyz zoomujes... vtomhle je proste Reaper nejlepci v ty navigaci...

vras
Příspěvky: 850
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras »

v nejhorsim tam mas jeste hotkeys G, H

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Vlad »

nebo kdyz si nakliknes na jakoukoli stopu - track a zmacknes klavesu z tak si tu stopu zvetsis

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Neural_I »

asi je to o stylu prace a mozna i o stylu hudby, je fakt, ze me se snad nikdy nestalo, ze bych behem prehravani potreboval zaroven zoomovat

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Vlad »

ekeaze píše:pohoda dik vam :)
jinak to znam no , tam je celkem naprd ze kdyz se tohle pouzije pri prehravani , tak to preskoci tam kam kliknes kdyz zoomujes... vtomhle je proste Reaper nejlepci v ty navigaci...
aha, no kdyz si vypnes autoscroll tak se pri prehravani da v pohode zoomovat pomoci klaves G a H jak pise vras.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22187
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin »

zoomovat mozes predsa aj pri autoscrolle ..

Odpovědět