Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 08 led 2010 22:08

TOM-Thak píše:
Poklop píše:Určitě ... hlavně na masteru
AHA.. a jsme doma, pokud mam na masteru plug in z FW powercoru, tak tam rozhodně něco naroste.
Vsetky DSP karty pridavaju latenciu ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 08 led 2010 22:23

Pytkin píše:
TOM-Thak píše:
Poklop píše:Určitě ... hlavně na masteru
AHA.. a jsme doma, pokud mam na masteru plug in z FW powercoru, tak tam rozhodně něco naroste.
Vsetky DSP karty pridavaju latenciu ..

No to sice ano, ale ocekaval bych, ze kdyz mi hraje externi HW synth synchronne s VSTi plug inem a povesim na master efekt z karty.. tak se opozdi vse stejne a ne, ze pak budu muset od viruse predsouvat midi stopu, ale v tom jeste bude proste hrat roli vykon pocitace. I presto ze nedojde k prskani tak pri vyssim vytizeni tam z nejakyho duvodu je vyssi latence.

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 08 led 2010 22:41

To je ale divný, midi by se opožďovat nemělo.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 08 led 2010 22:42

hmm .. vykompenzovane by to malo byt .. s midi ale moc nemam skusenosti v tomto ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 08 led 2010 23:07

Prave me se rozhodi najednou virus vs. vsecko ostatni.. takze predsouvat midi. Chapu ze kdyz zvysim latenci na zvukovce tak je to jasny, ale pokud s ni nehybu tak je to divny. Kazdopadne ted menim becko virus za ti a slaby dvoujadro co tu mam za core i5 bo i7 tak uvidime jestli se to zlepsi.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 08 led 2010 23:46

tom : skus ten plugin vypnut .. po ktorom to zacalo robit .. a kukni sa do nastavenia ASIO , aku mas latenciu .. potom ten plgin zapni a porovnaj , ci sa tam latencia zmenila .. ak sa latencia zmenila , mal by Cubase sam latenciu dorovnavat .. napis sem , ake su tam cisla v oboch pripadoch ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 09 led 2010 12:28

Cisla jsou stejna vystupni a vstupni latence se nezmenila tim, ze sem dal na master nejaky efekt.
Pak me napad uz jedina moznost.. a to, ze bych na tu audiostopu dal nejakej efekt, co dava latency a tim padem se ta audiostopa, do ktere poustim virus, opozdi kvuli efektum na stope. Nejsem si ted jistej, ale jesi se to delo i na stope na ktere zadny efekty nebyly.
To me napada jako jediny vysvetleni.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 09 led 2010 14:03

TOM-Thak : tak si vytvor misto mastru subgrupu pro vsechny stopy a nemusis nic davat na master... pak by to preci melo slapat normal , kdyz to dela jen na mastru..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 09 led 2010 14:25

no to sem prave zjistil, ze efektem na masteru to neni.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 09 led 2010 14:30

TOM-Thak píše:no to sem prave zjistil, ze efektem na masteru to neni.
tak to je divny , preci to by stim virusem muselo mit problemu vice lidi... napada mne kombinace POCO + Virusr TI...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 09 led 2010 14:39

Tom : A virus je v powercore ? alebo realny HW vonku pripojeny cez midi ?

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 09 led 2010 16:53

TT: počkej, počkej ... ty pouštíš Viruse do audio stopy? Takže ho jedeš normálně přes MIDI? Nepoužíváš ho jako External Instruments? To by vše vysvětlovalo :-)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 10 led 2010 19:11

Da se nejakym zpusobem aplikovat pitch shift na vice samplu najednou ? mam v bici nekolik ruznejch bici samplu a chtel bych jim zvednout pitch a nechce se mi to delat po kazdym samplu zvlast...

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 10 led 2010 19:58

Musíš to líp specifikovat :-) Kde máš ty bicí? V jakym pluginu? Nebo kde?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 10 led 2010 20:47

audio samply .... pitch shift jde aplikovat jen na konkretni sampl , potrebuju ho aplikovat na nekolk samplu najednou... neprisel jsem na to jak

Odpovědět