Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 25 led 2010 00:26

hm, no něco se tam stane, musíš hledat, v Cubase bych to neviděl. Něco asi rozhodí paměť nebo prostě přístup Cubase k systému popřípadě něco se stane s audiem.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 25 led 2010 22:32

Cubase 5 a vytizeni CPU: to tema tady uz parkrat probehlo, ale nebylo doreseno, fakt by me zajimalo, do jake miry vyuziva cubase procesor, pri mixdownu nebo freeze se to jeste nikdy nedostalo pres zhruba 50%, mam Windows XP 32bit a Intel quad core a podle grafu jedou vsechna jadra maximalne tak na ctvrtinu, spis i mene. Pri plnem vytizeni vst pluginama je to totez. S diskem to nema nic spolecneho. Flaka se Cubase nebo se mi flaka neco v komplu nebo Windows Task Manager lze?

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: otazky na cubase

Příspěvek od boro » 25 led 2010 22:56

mimo temu:
tiez by ste "otazky na cubase" mohli rozdelit do viacerych tem

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 25 led 2010 23:20

vras : pouzivas len nativne pluginy alebo aj dake DSP ?

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 26 led 2010 02:22

Pytkin: bez DSP karty, pluginy nativni.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 26 led 2010 07:55

Hmm. To je potom zahada. Ak tam neni moc audio stop, že by to brzdil harddisk, tak je to zvláštne. A performance indikátor (F12) koľko ukazuje?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 26 led 2010 08:42

Ona je otázka, jak dobře funguje to "multiprocesors support".. jestli to ta aplikace fakt deli na vlakna a procesy se rozdeli do vsech 4jader.. (jeste otazka mimo soutez - Cubase 4 vs. Cubase 5 - oboje ma stejnou podporu pro vice jader?)

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 26 led 2010 10:41

Kdyz se dostanu nekam hranici k CPU overload (v cubase), tak taskman stale ukazuje zhruba polovinu vykonu. Totez pri mixdownu. Muze to byt klidne hw problem, treba pomala sbernice nebo pamet, netusim. Je u nekoho to vytizeni vyssi? Naproti tomu, kdyz spustim jinou cpu-narocnou aplikaci, treba virtualdub, tak se procesor podle taskman vytizi uplne. BTW: to jak Cubase zachazi s vicejadrovymi procesory tez neni uplne vyjasnene.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 26 led 2010 11:13

pro ilustraci - bezici mixdown a CPU performance v taskman je nekde kolem ctvrtiny (quad core)
Přílohy
cubase-cpu.jpg
cubase-cpu.jpg (25.67 KiB) Zobrazeno 204 x

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 26 led 2010 13:40

vras : a ako dlho trva ten mixdown ?

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 26 led 2010 14:02

Pytkin: Je to cca 20minutova skladba, ASIO load (performance) v projektu Cubase je kolem 80%. Se zapnutym "device - VST multiprocessor" trva render cca 12 minut, taskman ukazuje kolem 50%, s vypnutym "VST multiprocessor" jeden render pres 20 minut, taskman ma stav kolem kolem 25%. Mne to proste pripada, ze cubase nedostatecne vyuziva vsechny 4 jadra, spis jen 2.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 26 led 2010 14:02

Mam dotaz :)
daji se v C5 nejkym zpusobem kopirovat jednotlivý tracky mezy projekty... prste bych z jednoho projektu potreboval zkopirovat jeden track kde je VSTi syntak.. nejak mi to nejde, protoze muzu mit jen jeden projekt aktivni

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 26 led 2010 14:05

vras : cize 20->12 .. ide to ~2x rychlejsie .. a mas CPU core2quad hej ? nemas hyperthreading hej ?

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Vlad » 26 led 2010 15:50

vras píše:Pytkin: Je to cca 20minutova skladba, ASIO load (performance) v projektu Cubase je kolem 80%. Se zapnutym "device - VST multiprocessor" trva render cca 12 minut, taskman ukazuje kolem 50%, s vypnutym "VST multiprocessor" jeden render pres 20 minut, taskman ma stav kolem kolem 25%. Mne to proste pripada, ze cubase nedostatecne vyuziva vsechny 4 jadra, spis jen 2.
zajimavej clanek:
http://www.soundonsound.com/sos/jan08/a ... n_0108.htm

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 26 led 2010 18:24

ekeaze píše:Mam dotaz :)
daji se v C5 nejkym zpusobem kopirovat jednotlivý tracky mezy projekty... prste bych z jednoho projektu potreboval zkopirovat jeden track kde je VSTi syntak.. nejak mi to nejde, protoze muzu mit jen jeden projekt aktivni

Tak nikdo nevite ? koukal jsem do manualu tam o tom neco pisou ale proste nemohu zaboha zaktivovat dva projekty najednou... vzdy je aktivni pouze jeden projekt...

Odpovědět