Otazky na cubase
Re: otazky na cubase
hm, no něco se tam stane, musíš hledat, v Cubase bych to neviděl. Něco asi rozhodí paměť nebo prostě přístup Cubase k systému popřípadě něco se stane s audiem.
Cubase 5 a vytizeni CPU: to tema tady uz parkrat probehlo, ale nebylo doreseno, fakt by me zajimalo, do jake miry vyuziva cubase procesor, pri mixdownu nebo freeze se to jeste nikdy nedostalo pres zhruba 50%, mam Windows XP 32bit a Intel quad core a podle grafu jedou vsechna jadra maximalne tak na ctvrtinu, spis i mene. Pri plnem vytizeni vst pluginama je to totez. S diskem to nema nic spolecneho. Flaka se Cubase nebo se mi flaka neco v komplu nebo Windows Task Manager lze?
mimo temu:
tiez by ste "otazky na cubase" mohli rozdelit do viacerych tem
tiez by ste "otazky na cubase" mohli rozdelit do viacerych tem
vras : pouzivas len nativne pluginy alebo aj dake DSP ?
Pytkin: bez DSP karty, pluginy nativni.
Hmm. To je potom zahada. Ak tam neni moc audio stop, že by to brzdil harddisk, tak je to zvláštne. A performance indikátor (F12) koľko ukazuje?
Ona je otázka, jak dobře funguje to "multiprocesors support".. jestli to ta aplikace fakt deli na vlakna a procesy se rozdeli do vsech 4jader.. (jeste otazka mimo soutez - Cubase 4 vs. Cubase 5 - oboje ma stejnou podporu pro vice jader?)
Kdyz se dostanu nekam hranici k CPU overload (v cubase), tak taskman stale ukazuje zhruba polovinu vykonu. Totez pri mixdownu. Muze to byt klidne hw problem, treba pomala sbernice nebo pamet, netusim. Je u nekoho to vytizeni vyssi? Naproti tomu, kdyz spustim jinou cpu-narocnou aplikaci, treba virtualdub, tak se procesor podle taskman vytizi uplne. BTW: to jak Cubase zachazi s vicejadrovymi procesory tez neni uplne vyjasnene.
pro ilustraci - bezici mixdown a CPU performance v taskman je nekde kolem ctvrtiny (quad core)
- Přílohy
-
vras : a ako dlho trva ten mixdown ?
Pytkin: Je to cca 20minutova skladba, ASIO load (performance) v projektu Cubase je kolem 80%. Se zapnutym "device - VST multiprocessor" trva render cca 12 minut, taskman ukazuje kolem 50%, s vypnutym "VST multiprocessor" jeden render pres 20 minut, taskman ma stav kolem kolem 25%. Mne to proste pripada, ze cubase nedostatecne vyuziva vsechny 4 jadra, spis jen 2.
Mam dotaz 
daji se v C5 nejkym zpusobem kopirovat jednotlivý tracky mezy projekty... prste bych z jednoho projektu potreboval zkopirovat jeden track kde je VSTi syntak.. nejak mi to nejde, protoze muzu mit jen jeden projekt aktivni

daji se v C5 nejkym zpusobem kopirovat jednotlivý tracky mezy projekty... prste bych z jednoho projektu potreboval zkopirovat jeden track kde je VSTi syntak.. nejak mi to nejde, protoze muzu mit jen jeden projekt aktivni
vras : cize 20->12 .. ide to ~2x rychlejsie .. a mas CPU core2quad hej ? nemas hyperthreading hej ?
zajimavej clanek:vras píše:Pytkin: Je to cca 20minutova skladba, ASIO load (performance) v projektu Cubase je kolem 80%. Se zapnutym "device - VST multiprocessor" trva render cca 12 minut, taskman ukazuje kolem 50%, s vypnutym "VST multiprocessor" jeden render pres 20 minut, taskman ma stav kolem kolem 25%. Mne to proste pripada, ze cubase nedostatecne vyuziva vsechny 4 jadra, spis jen 2.
http://www.soundonsound.com/sos/jan08/a ... n_0108.htm
ekeaze píše:Mam dotaz
Tak nikdo nevite ? koukal jsem do manualu tam o tom neco pisou ale proste nemohu zaboha zaktivovat dva projekty najednou... vzdy je aktivni pouze jeden projekt...