Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
humbuk
Příspěvky: 77
Registrován: 19 bře 2006 00:05

Re: otazky na cubase

Příspěvek od humbuk » 26 led 2010 19:35

Dva projekty najednou snad ani aktivovat nejdou ... ale pokud chces kopirovat z jednoho projektu do druheho, otevri oba projekty, aktivuj ten do ktereho chces kopirovat a pak jednoduse metodou drag and drop (chyt a pust) pretahnes co potrebujes.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 26 led 2010 19:41

humbuk píše:Dva projekty najednou snad ani aktivovat nejdou ... ale pokud chces kopirovat z jednoho projektu do druheho, otevri oba projekty, aktivuj ten do ktereho chces kopirovat a pak jednoduse metodou drag and drop (chyt a pust) pretahnes co potrebujes.

to jsem zkousel slo mi to pretohnout jen MIDI clipy, audio clipy jsem nezkousel... by jsem potreboval celej instrument track se vsim sudy...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: otazky na cubase

Příspěvek od biscuit » 26 led 2010 22:06

ekeaze: ehm.. takovej chytrej kluk a tohle? :-)
pretahni si mid, otevri si stejny vsti nacti preset z predchoziho projektu u sendu a insertu bohuzel totez.. instantni reseni myslim neni ;)
na tohle by byl supr vsti, kterej by byl neco jako combinator v reasonu ;)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 27 led 2010 00:49

biscuit píše:ekeaze: ehm.. takovej chytrej kluk a tohle? :-)
pretahni si mid, otevri si stejny vsti nacti preset z predchoziho projektu u sendu a insertu bohuzel totez.. instantni reseni myslim neni ;)
na tohle by byl supr vsti, kterej by byl neco jako combinator v reasonu ;)
Uz sem na to prisel staci dat export selcted tracks ... to ulozis do souboru , pak v jinym projektu staci dat import , kde si zvolis jaky chces importovat tracky a je to se vsim i s automatizaci :D
jiak kdyz se pretahne midi klip na volny misto , tak to vytvori i track se stejnym VSTi ale neni tam nastaveni chanelu i automatizace chybi...

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Vlad » 27 led 2010 01:27

ekeaze píše:
biscuit píše:ekeaze: ehm.. takovej chytrej kluk a tohle? :-)
pretahni si mid, otevri si stejny vsti nacti preset z predchoziho projektu u sendu a insertu bohuzel totez.. instantni reseni myslim neni ;)
na tohle by byl supr vsti, kterej by byl neco jako combinator v reasonu ;)
Uz sem na to prisel staci dat export selcted tracks ... to ulozis do souboru , pak v jinym projektu staci dat import , kde si zvolis jaky chces importovat tracky a je to se vsim i s automatizaci :D
jiak kdyz se pretahne midi klip na volny misto , tak to vytvori i track se stejnym VSTi ale neni tam nastaveni chanelu i automatizace chybi...
dik za namahu, bude se hodit :)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: otazky na cubase

Příspěvek od biscuit » 27 led 2010 11:45

ekeaze: sakra ja te podcenil, ty nejsi jen chytrej, ty jsi jeste zvidavej a sikovnej :-D
hezky! ;)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 27 led 2010 11:54

biscuit píše:ekeaze: sakra ja te podcenil, ty nejsi jen chytrej, ty jsi jeste zvidavej a sikovnej :-D
hezky! ;)
:D :D

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 06 úno 2010 22:13

Ahoj chlapi, funguje vám chase events v Cubase? Mně to strašně blbne. Prakticky to nefunguje. Mám tam MW vyjetý na max (127) a při spuštění play je na nule. Nemám zaškrtlý reset on stop a chase controllers jsem zkoušel oba typy co tam jsou.
Máte někdo podobnou zkušenost?

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 21:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Krtko » 21 úno 2010 16:13

mam otazku, ako prinutim midi stopu aby sa riadila podla tempo tracku? (nuendo4)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 21 úno 2010 18:37

to by sa snad mala riadit automaticky .. mozno si len tempo track neaktivoval .. vidis zmeny tempa v policku tempo ?

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 18:44

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Cundo » 21 úno 2010 19:14

Tiež môže byt nesprávne zvolena timebase na midi tracku, pokial boli tempozmeny vykonané po nahrati midi,musí byt v pozícii Musical,nie linear.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 19:10

Re: otazky na cubase

Příspěvek od rastika » 04 bře 2010 21:49

Zdar .mozno trochu lame otazka ale neviem ako to spravit.
potrebujem aby vstupny signal my hral okamzite cez output von zo zvukovky. na kanali mam zapnuty record+monitor a vstupny signal my ukazuje
ale na stereo hlavnom vystupe uz signal nie je.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 05 bře 2010 02:14

chces to bez latencie ? potrebujes zvukovku co podporuje direct monitoring .. a musis si ho vo VST nastaveni zapnut ..

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 19:10

Re: otazky na cubase

Příspěvek od rastika » 05 bře 2010 18:53

V device setupe je odfajknute, karta je RME HDSP MADI, v total mixe je tiez fajka na direct monitoringu co este skontrolovat?

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 19:10

Re: otazky na cubase

Příspěvek od rastika » 05 bře 2010 19:53

tak uz my to ide. bolo to v total mixe. ale stale uplne nechapem to routovanie.musim si to prestudovat :roll:

Odpovědět