Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 12 dub 2010 22:35

vykopes 100 metrov hlboku studnu a potom to budes 24 hodin kricat do nej ..

boolocks
Příspěvky: 161
Registrován: 02 úno 2009 08:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od boolocks » 12 dub 2010 22:38

zkoušel jsem a nic, nějakej další typ? :-D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 12 dub 2010 22:42

ze by pouzit vyhladavac ?

Uživatelský avatar
harmony36
Příspěvky: 16
Registrován: 14 kvě 2008 01:17

Re: otazky na cubase

Příspěvek od harmony36 » 27 dub 2010 14:31

Ahoj,
prosím o radu jak nahrát tempo data ze syntíku do cubase sx3...
Ze sequenceru kláves zálohuji skladby do cubase. Na jedno nahrání nahraji 2xaudiostopu a jednu MIDI stopu. Protože mám SMF 0 , midi se v cubase uloží do jedné stopy. Pak provedu Dissolve part / separate channels. Oba kabely in out midi zapojeny. Synchronizace v cubase nastavena tak, že spuštěním nahrávání se automaticky spustí play na synth-sequenceru. Toliko fakta.
Pakliže mám skladby s jedním tempem, to přednastavím v projektu cubase a je to v poho. U skladeb, kde tempo začíná na 110 a v půli skl ze 1x změní na 150 a pak zase klesne na 110, jsem to vyřešil "šalamounsky". Před nahráváním do projektu si otevřu tempo stopu a tyto změny temp si přednastavím....
Ovšem, pakliže je změn temp ve skladbě sequenceru "hafo", nelze to takto dělat.
Při nahrávání do cubase se měnící tempo aktuálně nenahraje. Jak to tedy udělat, aby se tempo v cubase při nahrávání měnilo (a nahrávalo) dle záznamů z tempo stopy sequenceru kláves ???

na tuto otázku můžete odpovědět - ale ne už sem. Založil jsem nové téma "záznam TEMPO dat z kláves"
cubase-nuendo/zaznam-tempo-dat-z-klaves-t12723.html
Naposledy upravil(a) harmony36 dne 05 kvě 2010 17:57, celkem upraveno 1 x.
Co nejde rozumem, jde kladivem

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 13:53

Re: otazky na cubase

Příspěvek od boro » 05 kvě 2010 10:45

Dalsia prosba o pomoc typu "neviem si s tym poradit"
v urcitych castiach pesnicky chcem vypnut/zapnut signal na MIDI tracku.
Ak mute-nem iba instrumenty, tak to ubera z vykonu.
Obrázek

Neviete ako sa to da?


Dakujem

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 05 kvě 2010 13:15

Chlapci jak funguje OMF export? Potřeboval bych přenést cubase projekt do sonaru, prý to stačí vyexportovat do OMF, ale že to vyjede pak do stop.
K čemu to pak je, to rovnou můžu vše vyexportovat do stop a naimportovat ne-e?
Pídím se teď po googlu o co tam kráčí. Díky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 05 kvě 2010 20:26

boro : preco ich v tych castiach priste nezmazes .. tie midi noty , ktore nechces aby hrali .. samozrejme si midi stopu zduplikujes aby ti ostal original a ta bude cela zamutovana .. inak mutovanie (tlacitko M) by tiez predsa malo fungovat .. to normalne nahras do automatuizacie .. len stlac R a W a mackaj mute podla chuti ..

tom : OMF vyexpoturtuje projekt aj s audiom do jedneho suboru .. da tam len to , co je realne pouzite .. vacsinou sa da nastavit na audio eventoch presah , kolko audia ma exportovat .. aspon vo FCP to je .. neviem ci aj v nuende .. vzdy som exportoval z FCP do nuenda .. nikdy som to neskusal naopak ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 05 kvě 2010 20:50

2Pitkyn: Diky! tak ja to otestuju.. uvidime jak to pujde a jake to bude mit vyhody oproti exportu do wavek.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 05 kvě 2010 23:52

tom : no do wavu musis exportovat len cele stopy .. v OMG mozes mat 10 sec zvuk , potom hodina ticho a potom 10 sec zvuk ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 06 kvě 2010 08:34

Pytkin píše:tom : no do wavu musis exportovat len cele stopy .. v OMG mozes mat 10 sec zvuk , potom hodina ticho a potom 10 sec zvuk ..
Joo takhle.. ono to vykouse diry a vyexportuje jen opravdu pouzitelne party jednotlivych instrumentu a potom to naimportujes a jsou to wavky spravne nasazene v case.. tak tomu pak rozumim!
Diky za vysvetleni.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 06 kvě 2010 08:42

Presne tak. Ďalšia vec že ostanú zachované regióny alebo strihu. Čiže s tým môžeš ďalej pracovať aeditovat to. Vo fcp sa dajú nastaviť aj presahy. Trebárs das 5 Sec. Čiže región ma "skrytych" 5 Sec pre a po. No a samozrejme môžeš ms tisíc stop.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 06 kvě 2010 08:45

Jasne, tak to je hodne rozumne. Jen musim zkusit, jak moc dobre to bude umet Sonar naImportovat. Ale myslím, ze to bude v pohode.

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 13:53

Re: otazky na cubase

Příspěvek od boro » 25 kvě 2010 15:16

prosba o radu:
- stiahol som si free midi efekty
- skopiroval som ich do VST ardesara
- niektore z nich vidim v efektoch na audio stope
- ani jeden nevidim medzi efektami na MIDI stope

Kde som urobil chybu?

TTT31
Příspěvky: 175
Registrován: 17 kvě 2010 20:46

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TTT31 » 27 kvě 2010 20:31

V CUBASE 5 neni defaultne Vocoder????

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondrash » 22 črc 2010 11:59

Ahoj. Mám Cubase 5.5 a mám dva dotazy.

1. Funguje vám mutování efektů na group stopě při sólu? Příklad. Mám 5 audio stop naroutovaných do groupy drums, na té mám send efekt Reverb. Groupu spolu s drum stopama mám ve folder stopě drums. Standardně by mělo fungovat, když dám solo na group stopě, tak by mi měla group stopa hrát bez efektů, když dám solo na folder stopě, měla by mi folder stopa hrát včetně efektů. Mě ale hraje i group stopa s efekty a to mě docela štve.

2. Vysóluju audio stopu a chci na ní měnit sendy efekty (třeba tři druhy reverbů), po změně sendu se mi automaticky nevysóluje i nově vybraná send FX stopa s požadovaným reverbem. Vždycky musím solo na audio stopě na chvíli vypnout a pak zase zapnout. Je to úmorný, navíc, když mám v projektu přes 50 stop a řeším zrovna místo, kde mi valí celá aranž je to docela o uši.

Díky za tipy...

Odpovědět