Otazky na cubase
Re: otazky na cubase
vykopes 100 metrov hlboku studnu a potom to budes 24 hodin kricat do nej ..
zkoušel jsem a nic, nějakej další typ? 

ze by pouzit vyhladavac ?
Ahoj,
prosím o radu jak nahrát tempo data ze syntíku do cubase sx3...
Ze sequenceru kláves zálohuji skladby do cubase. Na jedno nahrání nahraji 2xaudiostopu a jednu MIDI stopu. Protože mám SMF 0 , midi se v cubase uloží do jedné stopy. Pak provedu Dissolve part / separate channels. Oba kabely in out midi zapojeny. Synchronizace v cubase nastavena tak, že spuštěním nahrávání se automaticky spustí play na synth-sequenceru. Toliko fakta.
Pakliže mám skladby s jedním tempem, to přednastavím v projektu cubase a je to v poho. U skladeb, kde tempo začíná na 110 a v půli skl ze 1x změní na 150 a pak zase klesne na 110, jsem to vyřešil "šalamounsky". Před nahráváním do projektu si otevřu tempo stopu a tyto změny temp si přednastavím....
Ovšem, pakliže je změn temp ve skladbě sequenceru "hafo", nelze to takto dělat.
Při nahrávání do cubase se měnící tempo aktuálně nenahraje. Jak to tedy udělat, aby se tempo v cubase při nahrávání měnilo (a nahrávalo) dle záznamů z tempo stopy sequenceru kláves ???
na tuto otázku můžete odpovědět - ale ne už sem. Založil jsem nové téma "záznam TEMPO dat z kláves"
cubase-nuendo/zaznam-tempo-dat-z-klaves-t12723.html
prosím o radu jak nahrát tempo data ze syntíku do cubase sx3...
Ze sequenceru kláves zálohuji skladby do cubase. Na jedno nahrání nahraji 2xaudiostopu a jednu MIDI stopu. Protože mám SMF 0 , midi se v cubase uloží do jedné stopy. Pak provedu Dissolve part / separate channels. Oba kabely in out midi zapojeny. Synchronizace v cubase nastavena tak, že spuštěním nahrávání se automaticky spustí play na synth-sequenceru. Toliko fakta.
Pakliže mám skladby s jedním tempem, to přednastavím v projektu cubase a je to v poho. U skladeb, kde tempo začíná na 110 a v půli skl ze 1x změní na 150 a pak zase klesne na 110, jsem to vyřešil "šalamounsky". Před nahráváním do projektu si otevřu tempo stopu a tyto změny temp si přednastavím....
Ovšem, pakliže je změn temp ve skladbě sequenceru "hafo", nelze to takto dělat.
Při nahrávání do cubase se měnící tempo aktuálně nenahraje. Jak to tedy udělat, aby se tempo v cubase při nahrávání měnilo (a nahrávalo) dle záznamů z tempo stopy sequenceru kláves ???
na tuto otázku můžete odpovědět - ale ne už sem. Založil jsem nové téma "záznam TEMPO dat z kláves"
cubase-nuendo/zaznam-tempo-dat-z-klaves-t12723.html
Naposledy upravil(a) harmony36 dne 05 kvě 2010 17:57, celkem upraveno 1 x.
Co nejde rozumem, jde kladivem
Dalsia prosba o pomoc typu "neviem si s tym poradit"
v urcitych castiach pesnicky chcem vypnut/zapnut signal na MIDI tracku.
Ak mute-nem iba instrumenty, tak to ubera z vykonu.

Neviete ako sa to da?
Dakujem
v urcitych castiach pesnicky chcem vypnut/zapnut signal na MIDI tracku.
Ak mute-nem iba instrumenty, tak to ubera z vykonu.

Neviete ako sa to da?
Dakujem
Chlapci jak funguje OMF export? Potřeboval bych přenést cubase projekt do sonaru, prý to stačí vyexportovat do OMF, ale že to vyjede pak do stop.
K čemu to pak je, to rovnou můžu vše vyexportovat do stop a naimportovat ne-e?
Pídím se teď po googlu o co tam kráčí. Díky
K čemu to pak je, to rovnou můžu vše vyexportovat do stop a naimportovat ne-e?
Pídím se teď po googlu o co tam kráčí. Díky
boro : preco ich v tych castiach priste nezmazes .. tie midi noty , ktore nechces aby hrali .. samozrejme si midi stopu zduplikujes aby ti ostal original a ta bude cela zamutovana .. inak mutovanie (tlacitko M) by tiez predsa malo fungovat .. to normalne nahras do automatuizacie .. len stlac R a W a mackaj mute podla chuti ..
tom : OMF vyexpoturtuje projekt aj s audiom do jedneho suboru .. da tam len to , co je realne pouzite .. vacsinou sa da nastavit na audio eventoch presah , kolko audia ma exportovat .. aspon vo FCP to je .. neviem ci aj v nuende .. vzdy som exportoval z FCP do nuenda .. nikdy som to neskusal naopak ..
tom : OMF vyexpoturtuje projekt aj s audiom do jedneho suboru .. da tam len to , co je realne pouzite .. vacsinou sa da nastavit na audio eventoch presah , kolko audia ma exportovat .. aspon vo FCP to je .. neviem ci aj v nuende .. vzdy som exportoval z FCP do nuenda .. nikdy som to neskusal naopak ..
2Pitkyn: Diky! tak ja to otestuju.. uvidime jak to pujde a jake to bude mit vyhody oproti exportu do wavek.
tom : no do wavu musis exportovat len cele stopy .. v OMG mozes mat 10 sec zvuk , potom hodina ticho a potom 10 sec zvuk ..
Joo takhle.. ono to vykouse diry a vyexportuje jen opravdu pouzitelne party jednotlivych instrumentu a potom to naimportujes a jsou to wavky spravne nasazene v case.. tak tomu pak rozumim!Pytkin píše:tom : no do wavu musis exportovat len cele stopy .. v OMG mozes mat 10 sec zvuk , potom hodina ticho a potom 10 sec zvuk ..
Diky za vysvetleni.
Presne tak. Ďalšia vec že ostanú zachované regióny alebo strihu. Čiže s tým môžeš ďalej pracovať aeditovat to. Vo fcp sa dajú nastaviť aj presahy. Trebárs das 5 Sec. Čiže región ma "skrytych" 5 Sec pre a po. No a samozrejme môžeš ms tisíc stop.
Jasne, tak to je hodne rozumne. Jen musim zkusit, jak moc dobre to bude umet Sonar naImportovat. Ale myslím, ze to bude v pohode.
prosba o radu:
- stiahol som si free midi efekty
- skopiroval som ich do VST ardesara
- niektore z nich vidim v efektoch na audio stope
- ani jeden nevidim medzi efektami na MIDI stope
Kde som urobil chybu?
- stiahol som si free midi efekty
- skopiroval som ich do VST ardesara
- niektore z nich vidim v efektoch na audio stope
- ani jeden nevidim medzi efektami na MIDI stope
Kde som urobil chybu?
V CUBASE 5 neni defaultne Vocoder????
Ahoj. Mám Cubase 5.5 a mám dva dotazy.
1. Funguje vám mutování efektů na group stopě při sólu? Příklad. Mám 5 audio stop naroutovaných do groupy drums, na té mám send efekt Reverb. Groupu spolu s drum stopama mám ve folder stopě drums. Standardně by mělo fungovat, když dám solo na group stopě, tak by mi měla group stopa hrát bez efektů, když dám solo na folder stopě, měla by mi folder stopa hrát včetně efektů. Mě ale hraje i group stopa s efekty a to mě docela štve.
2. Vysóluju audio stopu a chci na ní měnit sendy efekty (třeba tři druhy reverbů), po změně sendu se mi automaticky nevysóluje i nově vybraná send FX stopa s požadovaným reverbem. Vždycky musím solo na audio stopě na chvíli vypnout a pak zase zapnout. Je to úmorný, navíc, když mám v projektu přes 50 stop a řeším zrovna místo, kde mi valí celá aranž je to docela o uši.
Díky za tipy...
1. Funguje vám mutování efektů na group stopě při sólu? Příklad. Mám 5 audio stop naroutovaných do groupy drums, na té mám send efekt Reverb. Groupu spolu s drum stopama mám ve folder stopě drums. Standardně by mělo fungovat, když dám solo na group stopě, tak by mi měla group stopa hrát bez efektů, když dám solo na folder stopě, měla by mi folder stopa hrát včetně efektů. Mě ale hraje i group stopa s efekty a to mě docela štve.
2. Vysóluju audio stopu a chci na ní měnit sendy efekty (třeba tři druhy reverbů), po změně sendu se mi automaticky nevysóluje i nově vybraná send FX stopa s požadovaným reverbem. Vždycky musím solo na audio stopě na chvíli vypnout a pak zase zapnout. Je to úmorný, navíc, když mám v projektu přes 50 stop a řeším zrovna místo, kde mi valí celá aranž je to docela o uši.
Díky za tipy...