Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 06 bře 2010 11:41

jasne , ak mas RME , tak total mix je tvoj kamarad ..

je to v podstate jednoduche .. dole si kliknes na vystup a povytahujes sable , ktore tam maju hrat .. jak IN , tak OUT ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 20 bře 2010 09:59

Mam dotaz - urcite tady uz byl, nemuzu ho v tom threadu najit sakra. Jak namapovat midi kontroler v cubase na funkce v cubase? Zejmena mi jde o ovladani mixu nebo funkci midi / audio tracku jako solo, mute apod. Asi to nebude tak easy jako v abletonu co :D

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Vlad » 20 bře 2010 10:45

a jakej mas midi kontroler? Asi nejjednodussu je prepnout si ho do learn modu, kliknout na pozadovanej knob v Cubase a pak zahejbat kontrolerem na ovladaci a je prirazeno

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 20 bře 2010 11:35

Optimálne je, ak controler podporuje emilaciu mackie control. To potom lieta samo.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 20 bře 2010 12:10

2Vlad: Mam tu jen malej usb Korg nano control. Pouzivam ho k abletonu, ale rekl sem si, kdyz uz se mi tu vali na zivak, tak proc bych ho nemohl pouzivat i pro nejakou praci v daw. Ma to 4 sceny tzn. 4x9 = 36 savli, tak s tim uz by se dal ovladat mix malyho projektu. Nebo tak neco.

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Vlad » 20 bře 2010 14:34

zkus se podivat na stranky http://www.korg.cz/?page=produkty&pid=203
koukal jsem se na video a cubase tam tim ovladali v pohode. Software Korg kontrol Editor

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 20 bře 2010 21:39

Tak já se připomenu (pokud to má C4 a C5 již lépe - sice nemyslím, ale co kdyby... - tak mě nekamenujte :D ):

http://www.dreamface.net/modules.php?na ... =0&thold=0

http://www.dreamface.net/modules.php?na ... =0&thold=0

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 20 bře 2010 21:55

jee diky ti! na tahle okna jsem se taky uz dostal.. ted se jen prokousu nastevenim.

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 19:10

Re: otazky na cubase

Příspěvek od rastika » 21 bře 2010 12:11

Zdar . mam otazku na cubase 5. ked dam realtime export a mam zapnuty UV dithering tak my to pri exporte clipuje a zaujimave je ze akonahle zapnem
UV dither v cubase tak my to zacne clipovat na vyslednom stereo oute aj pri prehravani. ked ho vypnem tak limiter my to ustrazi. je to chyba?
ked ale pocuvam vyexportovany subor tak uchom nepocut ziadne prebudenie na nahravke.mate stym skusenosti ? co nastavit aby to nerobilo?

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 21 bře 2010 15:21

nemas tem limiter nastaveny az k 0dB? Dej ho mirne pod, obvykle -0.2dB

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 21 bře 2010 17:18

dithering proste tieto veci robi ..

Uživatelský avatar
Darce
Příspěvky: 106
Registrován: 30 črc 2009 12:49

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Darce » 21 bře 2010 21:47

Chlapi prosím pomozte už se lámu nějakou minutu nad nastavením device DEVICE OPTION protože když mám skladbu a stisknu play tlačítko zeleně svítí ale nebeží čas ani nic nehraje nevíte co s tím? díky moc za pomoc mám zvukovku E-MU 0404 USB
E - MU 0404 USB, HSMW001, AKG 400, Akai mpd 18, Mackie MR-8, Samsung sync master 2243 24", Asus 3800, 2GB Ram,.... http://www.bandzone.cz/darceanddjkpe nebo http://www.myspace.com/mcdarce

boolocks
Příspěvky: 161
Registrován: 02 úno 2009 08:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od boolocks » 12 dub 2010 14:56

Mám dotaz, kterj se tu už probíhal, ale nenašel jsem uspokojivou odpověď:
mám nuendo 3, zvukovku motu 8pre(latenci aktuálně nastavenou asi na 3ms), k ní přes midi kabel připojenou klaviaturu od m-audia...a když nahravám midi, tak se ukládá spožděně. Porty mám všude nastavený na 8pre, tak v čem je problém??
díky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 12 dub 2010 15:22

klucove slovo bude ako vzdy "IGNOREPORTFILTER"

boolocks
Příspěvky: 161
Registrován: 02 úno 2009 08:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od boolocks » 12 dub 2010 19:57

ok, a co konkrétně s tím slovem? :-)

Odpovědět