Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 03 lis 2010 16:12

Tak tak, ale Pytkinova poznámka je samozřejmě správná též; MONO plug-in bude procesovat jen "L" kanál (a případně ho rovnoměrně distribuovat do STEREO výstupu, ale obvykle bez možnosti práce s panorámou, to by se muselo odělat změnou routování v mixu).

P.

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 20:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od jardatop » 04 lis 2010 17:02

Pytkin: Jo, pouzivam efekt, ktery ma stereo vstup. Zkousel jsem i 2 ruzne a furt tam slo mono (do L i R inputu sel stejny signal).
vras: FX channel mam taky Stereo.
Muze byt jeste nekde nejake globalni nastaveni, jestli bude Send mono nebo stereo - zavisly na panorame kanalu?

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 04 lis 2010 18:42

jardatop píše: Muze byt jeste nekde nejake globalni nastaveni, jestli bude Send mono nebo stereo - zavisly na panorame kanalu?
To dost pochybuju. Over si routing do fx v tom okne, ktere se vyvola ikonkou [e]. Myslim, ze se send routing se tam normalne nezobrazuje, ale nastavenim toho okna zobrazeni docilis, rightclickem mysi nebo necim podobnym, z hlavy nevim.

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 20:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od jardatop » 05 lis 2010 00:45

vras: Diky, uz jsem to nasel Da se na tam zobrazit Send Routing a v nem nastavit panorama toho Sendu nezavisle na panorame nad savli.

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 21:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Krtko » 22 lis 2010 00:30

Ako docielim to, aby midi stopu zavesenu na bicích VSTi som dostal do jednotlivych Audio stop pre kazdy nastroj, aby bolo mozne miesat tie bicie a zaroven editovat v hlavnej midi stope? Jedinu podobnu vec sa mi podarilo dosiahnut midi>dissolve part, ale to mi rozlozi midi na dalsie midi stopy takze to je nieco celkom ine.. Predtym som pouzival ine bicie VSTi a tam to islo spravit jedinym tlacidlom, teraz na to nedokazem prist.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 22 lis 2010 01:02

Předpokládám, že by to měl umět ten který VSTi.

P.

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 21:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Krtko » 22 lis 2010 01:50

Ja predpokladam, ze by to malo ist spravit aj v cubase.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 22 lis 2010 02:23

krtko : no ak ches audio vystupy , tak to musi podporovat ten VST instrument .. ze ma viac vystupov .. vacsina to ma .. inak ho musis pustit viac krat ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 22 lis 2010 09:02

krtko: ale však - na použitém DAW to nezávisí. :wink: poslechni mě a Pytkina.

P.

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Vlad » 22 lis 2010 11:21

nevim jestli mas EZDrummer, ale pro predstavu jak to funguje

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od delay » 22 lis 2010 11:48

Vlad píše:nevim jestli mas EZDrummer, ale pro predstavu jak to funguje
Přesně tak. Musíš u VSTi aktivovat multichannel output. Umí to EZdrummer nebo třeba AD a určitě i další. Na DAW v tohle případě nezáleží.
Naposledy upravil(a) delay dne 22 lis 2010 11:53, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od delay » 22 lis 2010 11:52

Mám taky dotaz... Trochu jsem se zasekl na základech práce s MIDI... :)
Mám nahraný MIDI bicích v jednom tracku a potřeboval bych kvantizovat třeba ride, tak si označím všechny noty, vlezu do Quantize setupu, navolím hodoty, dám aplikovat, ale nic se neděje... Kde by mohl být problém kucí? Je lepší si ten ride hodit zvlášť do midi tracku?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 22 lis 2010 14:51

Zaprvé je lépe použít rovnou "Q", neboli "Over Quantize", kdy ti Cubase provede kvantizaci na mřížku podle nastavení kvantizace (viz horní řádek u menu). Quantize Setup je lépe používat pro případy, kdy s tím chceš provádět další věci. Nicméně následující dva kroky jasně demonstrují, že to funguje bez jakýchkoli problémů:
Obrázek

Obrázek

P.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od delay » 22 lis 2010 16:03

Jo, tohle znam, tady neni problem prilepit k mrizce, ja davam Over Q nebo nekdy jen Lenghts, ale ja se chci vod ty mrizky prave odlepit a udelat nejakej humanize efekt. Tak nevim, jeslti to mam delat v MIDI editoru nebo pouzi MIDI efekt: respektive mozna to chapu blbe ale kdyz tam nasadim trba 50% swing a dam apply, tak se mi ty noty nehnou (leda by se hejbala mrizka), kazdopadne u me bez efektu (slysitelnyho) :(
Naposledy upravil(a) delay dne 22 lis 2010 17:22, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 22 lis 2010 16:07

ak chces mat daky feeling, tak pouzi groove quantize ..

Odpovědět