Otazky na cubase

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
pavlii
Moderátor

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii »

Tak tak, ale Pytkinova poznámka je samozřejmě správná též; MONO plug-in bude procesovat jen "L" kanál (a případně ho rovnoměrně distribuovat do STEREO výstupu, ale obvykle bez možnosti práce s panorámou, to by se muselo odělat změnou routování v mixu).

P.

jardatop

Příspěvek od jardatop »

Pytkin: Jo, pouzivam efekt, ktery ma stereo vstup. Zkousel jsem i 2 ruzne a furt tam slo mono (do L i R inputu sel stejny signal).
vras: FX channel mam taky Stereo.
Muze byt jeste nekde nejake globalni nastaveni, jestli bude Send mono nebo stereo - zavisly na panorame kanalu?

vras

Příspěvek od vras »

jardatop píše: Muze byt jeste nekde nejake globalni nastaveni, jestli bude Send mono nebo stereo - zavisly na panorame kanalu?
To dost pochybuju. Over si routing do fx v tom okne, ktere se vyvola ikonkou [e]. Myslim, ze se send routing se tam normalne nezobrazuje, ale nastavenim toho okna zobrazeni docilis, rightclickem mysi nebo necim podobnym, z hlavy nevim.

jardatop

Příspěvek od jardatop »

vras: Diky, uz jsem to nasel Da se na tam zobrazit Send Routing a v nem nastavit panorama toho Sendu nezavisle na panorame nad savli.

Krtko

Příspěvek od Krtko »

Ako docielim to, aby midi stopu zavesenu na bicích VSTi som dostal do jednotlivych Audio stop pre kazdy nastroj, aby bolo mozne miesat tie bicie a zaroven editovat v hlavnej midi stope? Jedinu podobnu vec sa mi podarilo dosiahnut midi>dissolve part, ale to mi rozlozi midi na dalsie midi stopy takze to je nieco celkom ine.. Predtym som pouzival ine bicie VSTi a tam to islo spravit jedinym tlacidlom, teraz na to nedokazem prist.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Předpokládám, že by to měl umět ten který VSTi.

P.

Krtko

Příspěvek od Krtko »

Ja predpokladam, ze by to malo ist spravit aj v cubase.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

krtko : no ak ches audio vystupy , tak to musi podporovat ten VST instrument .. ze ma viac vystupov .. vacsina to ma .. inak ho musis pustit viac krat ..

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

krtko: ale však - na použitém DAW to nezávisí. :wink: poslechni mě a Pytkina.

P.

Vlad

Příspěvek od Vlad »

nevim jestli mas EZDrummer, ale pro predstavu jak to funguje

delay

Příspěvek od delay »

Vlad píše:nevim jestli mas EZDrummer, ale pro predstavu jak to funguje
Přesně tak. Musíš u VSTi aktivovat multichannel output. Umí to EZdrummer nebo třeba AD a určitě i další. Na DAW v tohle případě nezáleží.
Naposledy upravil(a) delay dne 22 lis 2010 10:53, celkem upraveno 1 x.

delay

Příspěvek od delay »

Mám taky dotaz... Trochu jsem se zasekl na základech práce s MIDI... :)
Mám nahraný MIDI bicích v jednom tracku a potřeboval bych kvantizovat třeba ride, tak si označím všechny noty, vlezu do Quantize setupu, navolím hodoty, dám aplikovat, ale nic se neděje... Kde by mohl být problém kucí? Je lepší si ten ride hodit zvlášť do midi tracku?

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Zaprvé je lépe použít rovnou "Q", neboli "Over Quantize", kdy ti Cubase provede kvantizaci na mřížku podle nastavení kvantizace (viz horní řádek u menu). Quantize Setup je lépe používat pro případy, kdy s tím chceš provádět další věci. Nicméně následující dva kroky jasně demonstrují, že to funguje bez jakýchkoli problémů:
Obrázek

Obrázek

P.

delay

Příspěvek od delay »

Jo, tohle znam, tady neni problem prilepit k mrizce, ja davam Over Q nebo nekdy jen Lenghts, ale ja se chci vod ty mrizky prave odlepit a udelat nejakej humanize efekt. Tak nevim, jeslti to mam delat v MIDI editoru nebo pouzi MIDI efekt: respektive mozna to chapu blbe ale kdyz tam nasadim trba 50% swing a dam apply, tak se mi ty noty nehnou (leda by se hejbala mrizka), kazdopadne u me bez efektu (slysitelnyho) :(
Naposledy upravil(a) delay dne 22 lis 2010 16:22, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ak chces mat daky feeling, tak pouzi groove quantize ..

Odpovědět