Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4571
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Amorph » 29 kvě 2011 14:21

v cubase je primo plugin na upravu sterea - stereoenhancer - v sekci spatial. To dela to co chces. Jinak ja teda vzdycky radsi mam z mikraku nahrany mono stopy a ty pak posilam do grupy, je to praktictejsi prave uz jen kvuli tomu stereu a pri editaci mi to zas nejak extra neprekazi, ale asi zalezi na co je clovek zvyklej.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 29 kvě 2011 17:05

Počkat počkat - však i stereo stopa má ovladače panorámy (nebo aspoň rozhodně měla), takže se dá zužovat šířka stereobáze i bez plug-in modulu, nebo kde jsem to nepochopil? :wink:

P.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 16:07

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Tudy » 29 kvě 2011 18:16

Amorph: dík.

Pavlii: Stereostopa má jen jednu panoramu, kterou lze určovat, který kanál bude hlasitější. Ke zúžení sterea by musela mít dvě panoramy - pro každý kanál (L/R) samostatně. Tak jak to měl starý Cubase VST. Doufal jsem, že tuhle možnost jde nějak odkrýt, ale vypadá to, že nejen Microsoft má patent na "zlepšováky" k horšímu :(
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 29 kvě 2011 21:20

tudy : panoramy mas 3 typy (pravy klik na panoramu) ..

STEREO DUAL PANNER
STEREO COMBINED PANNER
STEREO BALANCE PANNER (default) ..

prve a druhe su to co hladas ..

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 16:07

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Tudy » 29 kvě 2011 21:28

Teď jsem to řešil po telefonu s Ondrashem - říkal mi to samý, ale nebyl si jistý, jestli to umožňuje i verze Studio4.
Neumožňuje :(

Ještě zkusím na notebook nainstalovat upgrade na Studio5, jestli to náhodou nedali tam.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 16:07

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Tudy » 29 kvě 2011 22:00

Tak tady se to už řešilo: http://webcache.googleusercontent.com/s ... .google.cz

A tady je řešení - jednoduchý plugin pro práci se stereobází jednotlivých kanálů stereostopy: http://members.dslextreme.com/users/jhe ... eoPan.html
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 29 kvě 2011 22:14

:-) šikovnej kluk, dík za info!

P.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 16:07

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Tudy » 29 kvě 2011 23:23

Tudy píše:A tady je řešení - jednoduchý plugin pro práci se stereobází jednotlivých kanálů stereostopy: http://members.dslextreme.com/users/jhe ... eoPan.html
Nainstaloval jsem si na notebook Cubase Studio 5, aktualizoval na poslední verzi 5.5.3 a ani zde základní možnosti panoramy nejsou (opět jen očesané, vhodné tak pro Cubase, co se dává zdarma k levným zvukovkám).
Naštěstí ten plugin funguje a doufejme že nemá nějaký nežádoucí vliv na zvuk.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

rastis
Příspěvky: 2871
Registrován: 27 úno 2005 22:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od rastis » 01 čer 2011 23:54

Pytkin píše:tudy : panoramy mas 3 typy (pravy klik na panoramu) ..

STEREO DUAL PANNER
STEREO COMBINED PANNER
STEREO BALANCE PANNER (default) ..

prve a druhe su to co hladas ..
uzasne, vzdy som to riesil dalsim pluginom, dik :)

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Hammond » 28 říj 2011 07:08

Neviete nahodou, ci sa da v Cubase nastavit Zoom In/Out v osi X aj Y pomocou externeho Midi kontrolera? Dost ma otravuje zoomovanie pomocou mysi, hlavne ked mi ujde kurzor z listy a cely projekt sa mi posunie.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 14:12

Re: otazky na cubase

Příspěvek od hubert » 28 říj 2011 07:39

Neiem ci to ide na MIDI kontroler....povedal by som ze skor nie, ale standardne je X zoom nastaveny na klavesy G a H a ked mas zapnuty Scrolling projektu tak tymito zoomojes vzdy okolo kurzoru..je to pohodlne...lava ruka na klavesnici,prava na mysi...a rovnako by mal ist nastavit na klavesy aj Y zoom...

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 13:53

Re: otazky na cubase

Příspěvek od boro » 16 lis 2011 00:47

Potreboval by som poradit.
K otvoreniu projektov v inom pocitaci by bolo vhodne na dialku vycitat, ake pluginy su pouzite v danych projektoch.
Zoznam pluginov v projektoch budem tiez potrebovat pri potencialnom preinstalovani systemu [win x86 na x64].

Existuje nieco ako textovy "project report" v cubase 5?
Hladal som to, ale zrejme nepoznam spravne klucove slova.

Dakujem

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 16 lis 2011 00:53

boro píše:Potreboval by som poradit.
K otvoreniu projektov v inom pocitaci by bolo vhodne na dialku vycitat, ake pluginy su pouzite v danych projektoch.
Zoznam pluginov v projektoch budem tiez potrebovat pri potencialnom preinstalovani systemu [win x86 na x64].

Existuje nieco ako textovy "project report" v cubase 5?
Hladal som to, ale zrejme nepoznam spravne klucove slova.

Dakujem
no... muzes prozatimne prejmenovat adresar, kde mas ted VST pluginy. potom spustis cubase a prislusnej projekt. cubase zacne dialogovym oknem se seznamem pluginu, ktery mu chybi, a nabidne ti export takovyho seznamu.

to resi VST2 pluginy.

VST3 jsou ulozeny jinak, ale kdybys je na chvili presunul jinam, podle me by to taky slo. (nezkousel sem.)

jestli je na to primo f-ce, tak o ni nevim, poucte me.

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 13:53

Re: otazky na cubase

Příspěvek od boro » 16 lis 2011 01:01

Dakujem za radu.
Hmm...
Kedze pluginy nemam iba v jednom foldry, tak teoreticky by slo premenovat v program files adresar steinberg na steinburg.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 16 lis 2011 02:07

neviem ci cubasu bude robit dobre , ked sa mu budu "odnimat" pluginy takto .. dlhodoboo by som to asi takto neriesil ..

Odpovědět