Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 19 pro 2011 09:56

V starom studiu sme mali nuendo na xp32.. V novom mame xp32.. A nikde to nepada.. Ale asi mas pravdu ze problem mozu byt pluginy.. Poizivame len powercore a uad.. Pripadne minimalne interne pluginy nuenda..

Za to ale steinberg nemoze, ze niekto napise zly plugin..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 19 pro 2011 19:21

to je fakt. i kdyz mne spadly i jejich vlastni, bundlovany veci, treba v cubase6 ta simulace kytarovejch aparatu. a reverence (steinberguv konvolucni verb), ten padal porad.

Sunka
Příspěvky: 2
Registrován: 27 pro 2011 17:21

(help)

Příspěvek od Sunka » 27 pro 2011 17:40

dobry den, chcem sa spytat nieco ohladom programu st cubase 5, stiahol som 4gb verziu halion one, ale neviem chybaju mi tam veci moc sa do toho nevyznam ale napr mi nejde otvorit midi keye, alebo ked otvorim vst instrument mam tam len na vyber 3 moznosti pritom ked pozeram videa na youtube ohladom cubase 5 tak tam vidim ine veci ako mam tu na mojej verzii a vsetkeho je akosi malo, neviem cu ku tomu treba cosi stihanut, jasne viem neni to oficialna kupena verzia ale predsa neviete mi poradit ? dakjume za odpoved

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Kermitak » 27 pro 2011 17:43

Ne, tady se warez neresi.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 28 pro 2011 13:02

Mno - já tam vidím cosi o Pirate Bay a tak vůbec - a hlavně ta poznámka na začátku videa "for education purposes only..." - typická schovávačka za obhajkování WAREZ věcí. Takže ne, opravdu neporadíme.

P.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: otazky na cubase

Příspěvek od biscuit » 28 pro 2011 13:30

sunko, srovnej si pojmy. asi vubec nevis co to znamena koupit si svuj software, proto v tom mas takovej hokej.
navrhuju smazat zejmena ten druhy prispevek, nema to tady co delat.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 28 pro 2011 13:33

Smazáno.

P.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1356
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: otazky na cubase

Příspěvek od tony9 » 03 led 2012 18:53

Máte někdo zkušenost s Cubase - 6 pod Win - XP 32bit? V tom smyslu jestli to jede v pohodě?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 03 led 2012 19:47

tony9 píše:Máte někdo zkušenost s Cubase - 6 pod Win - XP 32bit? V tom smyslu jestli to jede v pohodě?
jo, vpohode, pada standardne jako pod w7 :]

EMKU
Příspěvky: 39
Registrován: 04 pro 2011 06:17

Re: otazky na cubase

Příspěvek od EMKU » 03 led 2012 20:06

Mám NI Maschine vloženej jako VST do Cubasu. Do maschine neco nahraju, tzn. hraje audio a v cubase zatím nic není. Je možně nějak nahrát Midi a Audio do Cubase? Umim vytvořit MIDI track nastavit midi channel a poté nahrát to, co hraju na klávesy. Ale pokud to mám už nahrané v sekvenceru tak to do cubase nemůžu dostat. Nejlepší by bylo, kdyby to umělo nahrát do audio stopy.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1356
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: otazky na cubase

Příspěvek od tony9 » 03 led 2012 23:17

Brooklyn / juanita juarez píše:jo, vpohode, pada standardne jako pod w7 :]
Brooklyn: dík zy info.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 04 led 2012 00:35

EMKU píše:Mám NI Maschine vloženej jako VST do Cubasu. Do maschine neco nahraju, tzn. hraje audio a v cubase zatím nic není. Je možně nějak nahrát Midi a Audio do Cubase? Umim vytvořit MIDI track nastavit midi channel a poté nahrát to, co hraju na klávesy. Ale pokud to mám už nahrané v sekvenceru tak to do cubase nemůžu dostat. Nejlepší by bylo, kdyby to umělo nahrát do audio stopy.
No však to stačí jen vyrenderovat (Export Audio Mixdown) - s MIDI stopou, která je routovaná do VSTi, se zachází jako s audio stopou (když se budeme bavit o renderingu). Pokud v dialogu zaškrtneš Import To Audio Pool a Import To Audio Track, tak se ti rovnou do projektu vloží audio stopa s audiem z Maschine.

Jinak většinu dotazu jsem nepobral, ale to je můj problém neznalosti NI Maschine předpokládám 8)

P.

EMKU
Příspěvky: 39
Registrován: 04 pro 2011 06:17

Re: otazky na cubase

Příspěvek od EMKU » 04 led 2012 12:59

Pavlii tak jsem to nakonec vyřešil pomocí funkce Drag and Drop v Maschine. Nicméně vím, že například v Abletonu je možné nastavit výstup Maschine jako vstup audio stopy a nahrávat přímo do ní, měnít v Maschine jednotlivé scény a tyto změny zaznamenat do audio stopy.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 led 2012 15:59

EMKU píše:Pavlii tak jsem to nakonec vyřešil pomocí funkce Drag and Drop v Maschine. Nicméně vím, že například v Abletonu je možné nastavit výstup Maschine jako vstup audio stopy a nahrávat přímo do ní, měnít v Maschine jednotlivé scény a tyto změny zaznamenat do audio stopy.
v cubase to jde taky, vytvoris group track, tam nasmerujes machine. potom audio track, kde na vstupu vyberes group track, kam ted smeruje machine. potom record. nemusis tedy nic renderovat zvlast.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 04 led 2012 16:23

Gůt - ale render je rychlejší - nebo mi uniká něco, proč by výše popsané nahrávání routováním mohlo být v případě Maschine výhodnější?

P.

Odpovědět