Otazky na cubase

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
EMKU

Re: otazky na cubase

Příspěvek od EMKU »

Brooklyn / juanita juarez píše: v cubase to jde taky, vytvoris group track, tam nasmerujes machine. potom audio track, kde na vstupu vyberes group track, kam ted smeruje machine. potom record. nemusis tedy nic renderovat zvlast.
Super! Chvíli sem stím bojoval, ale už to šlape přesně, jak má. Díky

EMKU

Příspěvek od EMKU »

pavlii píše:Gůt - ale render je rychlejší - nebo mi uniká něco, proč by výše popsané nahrávání routováním mohlo být v případě Maschine výhodnější?
P.
¨
V mashine mám třeba 10 scén, které obsahují patterny a mě šlo oto, mít možnost nahrát nějaké změny live. Tzn. hrát si stím, dělat přechody a podobně a mít to celé nahrané.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

emku: a neni tohle vsechno daleko komfortnejsi v midi? jde o to, ze pak clovek vse muze dotahnout k dokonalosti midi editaci, coz je u audia samozrejme problem.

EMKU

Příspěvek od EMKU »

No jak se to veme. Jelikož Maschine nemá timescretch tak jsem právě zjišťoval oba záznamy. Samozřejmě na něco se víc hodí MIDI a někdy využiju audio.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

EMKU píše:
pavlii píše:Gůt - ale render je rychlejší - nebo mi uniká něco, proč by výše popsané nahrávání routováním mohlo být v případě Maschine výhodnější?
P.
¨
V mashine mám třeba 10 scén, které obsahují patterny a mě šlo oto, mít možnost nahrát nějaké změny live. Tzn. hrát si stím, dělat přechody a podobně a mít to celé nahrané.
Jo hrát si s tím, to pak ano - jak píše Brook.

P.

vras

Příspěvek od vras »

kdyz jsme u toho renderu (pres audio mixdown), cubase 6.0.4,32bit dela neprijemnou vec, ze v pulce skladby zapomene rendrovat midi instrumenty a az do konce vysledneho wavu VSTi nejsou. Je v podstate jedno jake instrumenty to jsou. Bez jakekoliv chyby ci hlasky. Spustim totez znova a ejhle, render probehne spravne. Stava se to tak na jeden z 10 pokusu. Nema s tim nekdo zkusenost?
EDIT: posledni update (zatim)jede, tak snad to je vyreseno, pavlii: diky!
Naposledy upravil(a) vras dne 01 úno 2012 19:37, celkem upraveno 2 x.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Mno - rychle jsem projel Knowledge Base a na nic jsem nenarazil, nicméně před dalším řešením/zkoumáním bych doporučil provést update na aktuální verzi (6.0.5). Je možné, že se jedná o bug, který byl odstraněn.

P.

vras

Příspěvek od vras »

pavlii: diky, zkusim .5 update (oni ho na ftp ani nedali, tak jsem zil v presvedceni, ze .4 je poslednil)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Aha.....no je dobré koukat čas od času i na cubase.net ;-)

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

nevite, jak poresit nahodny rozesilani not z midi partu do ruznych vsti / midi outu? neco podobnyho ma myslim fl studio v 'layers': jeden midi part nahodne rozesila noty mezi sadu zvolenejch vystupu (treba ruzny vsti, sampler a tak podobne). diky za tipy.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

no to podle me v cubase primo nejde, protoze nemuzes posilat midi track do vic vystupu (aspon nevim o tom jak). Obesel bych to leda tak, ze si rozkopirujes midi track a pak nahodne aplikujes treba velocity 0 OR 128.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Mno - to asi moc ne (můžou se mu ve většině případů sejít noty na všech MIDI výstupech podle toho, kolik by tímhle stylem měl MIDI stop). Spíš bych tady sázel na Logical Editor...neboli jak jsem si rychle zkusil splácat (bez ověření):

Sekce Filter
Type Is Equal Note

Sekce Action
Channel Set Random Values between 1 16

Pomohlo by to?

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

logical editor umi randomizovat, to sem nevedel, diky!

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Pavli: mas pravdu, random na channel je mnohem lepsi cesta!

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

;-) jestli to fachá, tak jsem rád, že jsem mohl pomoct.

P.

Odpovědět