Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
EMKU
Příspěvky: 39
Registrován: 04 pro 2011 06:17

Re: otazky na cubase

Příspěvek od EMKU » 04 led 2012 16:24

Brooklyn / juanita juarez píše: v cubase to jde taky, vytvoris group track, tam nasmerujes machine. potom audio track, kde na vstupu vyberes group track, kam ted smeruje machine. potom record. nemusis tedy nic renderovat zvlast.
Super! Chvíli sem stím bojoval, ale už to šlape přesně, jak má. Díky

EMKU
Příspěvky: 39
Registrován: 04 pro 2011 06:17

Re: otazky na cubase

Příspěvek od EMKU » 04 led 2012 16:28

pavlii píše:Gůt - ale render je rychlejší - nebo mi uniká něco, proč by výše popsané nahrávání routováním mohlo být v případě Maschine výhodnější?
P.
¨
V mashine mám třeba 10 scén, které obsahují patterny a mě šlo oto, mít možnost nahrát nějaké změny live. Tzn. hrát si stím, dělat přechody a podobně a mít to celé nahrané.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: otazky na cubase

Příspěvek od biscuit » 04 led 2012 16:52

emku: a neni tohle vsechno daleko komfortnejsi v midi? jde o to, ze pak clovek vse muze dotahnout k dokonalosti midi editaci, coz je u audia samozrejme problem.

EMKU
Příspěvky: 39
Registrován: 04 pro 2011 06:17

Re: otazky na cubase

Příspěvek od EMKU » 04 led 2012 16:58

No jak se to veme. Jelikož Maschine nemá timescretch tak jsem právě zjišťoval oba záznamy. Samozřejmě na něco se víc hodí MIDI a někdy využiju audio.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 05 led 2012 00:01

EMKU píše:
pavlii píše:Gůt - ale render je rychlejší - nebo mi uniká něco, proč by výše popsané nahrávání routováním mohlo být v případě Maschine výhodnější?
P.
¨
V mashine mám třeba 10 scén, které obsahují patterny a mě šlo oto, mít možnost nahrát nějaké změny live. Tzn. hrát si stím, dělat přechody a podobně a mít to celé nahrané.
Jo hrát si s tím, to pak ano - jak píše Brook.

P.

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 05 led 2012 01:37

kdyz jsme u toho renderu (pres audio mixdown), cubase 6.0.4,32bit dela neprijemnou vec, ze v pulce skladby zapomene rendrovat midi instrumenty a az do konce vysledneho wavu VSTi nejsou. Je v podstate jedno jake instrumenty to jsou. Bez jakekoliv chyby ci hlasky. Spustim totez znova a ejhle, render probehne spravne. Stava se to tak na jeden z 10 pokusu. Nema s tim nekdo zkusenost?
EDIT: posledni update (zatim)jede, tak snad to je vyreseno, pavlii: diky!
Naposledy upravil(a) vras dne 01 úno 2012 20:37, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 05 led 2012 10:35

Mno - rychle jsem projel Knowledge Base a na nic jsem nenarazil, nicméně před dalším řešením/zkoumáním bych doporučil provést update na aktuální verzi (6.0.5). Je možné, že se jedná o bug, který byl odstraněn.

P.

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 05 led 2012 12:07

pavlii: diky, zkusim .5 update (oni ho na ftp ani nedali, tak jsem zil v presvedceni, ze .4 je poslednil)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 05 led 2012 12:39

Aha.....no je dobré koukat čas od času i na cubase.net ;-)

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 29 led 2012 00:27

nevite, jak poresit nahodny rozesilani not z midi partu do ruznych vsti / midi outu? neco podobnyho ma myslim fl studio v 'layers': jeden midi part nahodne rozesila noty mezi sadu zvolenejch vystupu (treba ruzny vsti, sampler a tak podobne). diky za tipy.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Amorph » 29 led 2012 13:23

no to podle me v cubase primo nejde, protoze nemuzes posilat midi track do vic vystupu (aspon nevim o tom jak). Obesel bych to leda tak, ze si rozkopirujes midi track a pak nahodne aplikujes treba velocity 0 OR 128.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 29 led 2012 16:50

Mno - to asi moc ne (můžou se mu ve většině případů sejít noty na všech MIDI výstupech podle toho, kolik by tímhle stylem měl MIDI stop). Spíš bych tady sázel na Logical Editor...neboli jak jsem si rychle zkusil splácat (bez ověření):

Sekce Filter
Type Is Equal Note

Sekce Action
Channel Set Random Values between 1 16

Pomohlo by to?

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 29 led 2012 21:19

logical editor umi randomizovat, to sem nevedel, diky!

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Amorph » 29 led 2012 21:48

Pavli: mas pravdu, random na channel je mnohem lepsi cesta!

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 29 led 2012 21:58

;-) jestli to fachá, tak jsem rád, že jsem mohl pomoct.

P.

Odpovědět