Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 02 úno 2012 14:19

no uz jsem neco dohledal, proste to v Cubase maji u prdele. "In Cubase you can only use VSTMA plugins as MIDI FX, which is a PITA because there are some lovely VST plugins and modular hosts that would be great to use like you can in other hosts. Since nobody develops VSTMA plugins ....."

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 02 úno 2012 15:03

No ale úplně totéž se dá říct i o tom tvém HW, který to taky neumí ;-) každá mince má holt dvě strany a Reaper i jiný softy jsou na tom nemlich stejně.

P.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 02 úno 2012 15:56

pavlii: jasne, jen v te tezkopadnosti je to odlisne, v tomto smeru hned tak neco cubase netrumfne. jak dlouho se cekalo treba na vicekanalovy render...vetsinou jsou to uplny triviality, ktere se bud vubec neresi nebo resi neuveritelne pomalu..je tam spousta veci, co jsou fajn, proto to jeste pouzivam, ale ta druha strana mince je derava az beda, napr. to slavne ukladani globalniho nastaveni, co se obcas smazne (pri padu) a je zapomenuto... To jsou veci, ktere se vlecou roky...posledni priklad: treba ted zrovna jsem potreboval ve VariAudio (mimochodem povedena funkce) posunout ladeni referencni A ze 440Hz mirne jinam - a houby, nejde to. obcas to pripomina slavny lakatos...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 02 úno 2012 18:44

Njn :-/

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 05 úno 2012 12:29

nevite, jestli jde dosahnout v cubendu neceho jako je macro control v abletonu, jedny z nejmocnejsich (a vlastne strasne jednoduchejch) sound-designovacich ficur dnesnich DAW? (nemyslim makra tak jak je chape terminologie cubenda, ale macro control jako v abletonu.)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 06 úno 2012 00:19

co to robi ? ableton som v zivote nevidel ..

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 14 úno 2012 21:34

čaute....prosím poraďte mi s CUBASE 5
1.Jak se zapínají efekty na sendu ?...když kliknu na jedno z těch osmi polí jako na insertu,tak se mi nabídka efektů nezobrazí,jen výběr no bus/outputs-stereo-left-right
2.Když nahrávám do midi stopy z kláves,všechny noty v key editoru se mi nahrají 2x přes sebe..takže když je chci posunout,musím vrchní vrstvu umazat

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 14 úno 2012 22:15

Ad 1: chce to malinko číst manuál ;-) nejprve je třeba vytvořit FX Track s příslušným efektem; tento je pak nabízen pro všechny Send sloty v projektu.

Ad 2: tady bych to viděl na problém způsobený MIDI echem; co takhle vypnout v Cubase MIDI Thru?

P.

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 15 úno 2012 00:02

díky....vypnout midi thru nepomůže...a ted zjistuji ze mi to zdvojuje jen u battery 3,ujiných vsti v pohodě....prolezu nastavení baterky a uvidim

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 15 úno 2012 00:37

v batery vypni thru ..

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 15 úno 2012 06:57

MIDI input nasmerovat co nejkonkretneji na zvolene MIDI zarizeni (duplikace muze vznikat na vstupu)

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 15 úno 2012 09:54

sem jelen....ja měl nastavený all midi inputs...už to šlape,dik

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 15 úno 2012 10:26

no z baterky sa ti vracia thru .. preto sa ti pri ALL inputs nahra 2x .. ked das vstup len ten midi port , tak sa nebude zdvojovat ..alebo vypnut v batery thru ..

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 15 úno 2012 10:55

jo už sem to pobral :idea: ....jako že mi baterka pošle informace, co nahrávám, znovu do vstupu a nahraje podruhé....vypínání thru v batery sem nenašel...každopádně už to šlape

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 15 úno 2012 11:00

kdovi co ti to posila znova do vstupu, muze to byt taky v logice vstupnich midi zarizeni (nektery ze vstupu se necim duplikuje)

Odpovědět