Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
boolocks
Příspěvky: 161
Registrován: 02 úno 2009 08:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od boolocks » 30 led 2012 22:26

dotaz (cubase6):
lze nějak uložit tempo track v jednom projektu, a pak ho otevřít v jinym projektu?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4575
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Amorph » 30 led 2012 23:00

boolocks: jasne, ve file menu je export/import tempotrack.

boolocks
Příspěvky: 161
Registrován: 02 úno 2009 08:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od boolocks » 31 led 2012 10:56

Amorph: pecka - taky jsem na to mohl přijít :-D ! už jsem se lekl, že to budu muset u 7 songů přepisovat, protože mi kapela poslala základy, a já už mám vyladěnej projekt :-) Díkys

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 01 úno 2012 20:31

Da se nejak v MIDI insertu nebo jakkoli nastavit MIDI velocity curve (pro hardware, ktery timto nedisponuje, by se to dost hodilo). Jenoduse prevodni krivka velocity IN - velocity OUT. Hledam tuhle trivialni funkci, ale cubase se stavi zady, ono to tam snad neni?? Napr. mam i third-party midi plugin, ktery tohle umi, ale do midi-insertu nic takoveho nevlozis....ani ocko nenasadis....diky predem!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 01 úno 2012 21:05

ak staci linearna krivka , tak ju proste nakreslis , takym tym kruzitkom , ci co to je ..

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 01 úno 2012 22:05

pytkin: nevim, jestli myslime to stejny - hardware predava velocity tak nekde mezi 0-80 a potrebuju to roztahnout na plny rozsah primo pri RECORDu, aby instrument hral s dynamikou a ne piano-max.mezzoforte. Memyslim editaci velocity ex post v nahranem MIDI eventu, tam je to samozrejme jasny.
Jediny, co se mne povedlo, je MIDI modifier do insertu a v nem add velocity +n, ale to je na hovno reseni.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2615
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: otazky na cubase

Příspěvek od MDudas » 01 úno 2012 23:27

vras, ale je to tam. Len mozno celkom nevies, co od neho ocakavas. Urcite neni najlepsie pouzit Vel +N.
Spravny vzorec (zakladna skola) Vel x N - teda nasobenie. Aj aj to by nemalo byt obycajne, lebo sa mozes rychlo
dopracovat k orezanym maximalnym hodnotam.
Mame sice iba Cubase 3, ale bude to podobne. Hladaj podobne nazvy. Moznosti u mna su:
a/ v parametroch kazdeho racku je:
- - 1/ Vel.shift ...(ta menej spravna metoda - pripocitanim)
- - 2/ Vel. Comp. (spravnejsie - nasobenie) - tu je treba vhodne nastavit pomer kompresie = pokus+omyl
b/ omnoho lepsi je MIDI Compresor v Insertoch - ten ti umoznuje lepsie nastavovanie kompresie - toto odporucam...
c/ keby si nevedel, co od radosti, tak mozes pouzit aj Insert / Transformer - tam uz mozes uplne vsetko, ale treba studovat

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 02 úno 2012 00:50

MDudas: dik, MIDI modifier - comp zkusim, pokud to ale umozni nastavit pomer jakozto expand, pak by to mohlo byt aspon nouzove reseni...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 02 úno 2012 01:08

vras : no bud tam mozes dat kompresor dynamiky .. alebo rovno transformer a tam si spravis co chces ..

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 02 úno 2012 11:19

pytkin: diky, musim si s tim pohrat. Ale stejne mi nejde to hlavy, proc tam proste nejde vlozit vlastni plugin. Vzdyt to prece nemuze byt problem. No proste je to Cubase, kteri se na urcite veci vysrali a uz je nikdy neudelaji, to radeji desetkrat predelaji iLock. Asi si na to uz konecne musim zvyknout a nedivit se...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 02 úno 2012 11:35

jaky vlastny plugin ? sak si naprogramuj vlastny plugin a v pohode ho tam vlozis ..

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 02 úno 2012 11:40

a to jde?? mne se tam nabizi pouze dany pevny seznam pluginu, co jsou soucasti cubase (incl. MIDI Modifier atd., stale mluvim o MIDI insertech), nic jineho tam nezadam anebo tam tu moznost proste nevidim...je to posledni cubase, ale od 3ky se toho moc nezmenilo

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 02 úno 2012 12:00

vras : no a co noveho by tam malo byt ? nieco si si doinstaloval ? alebo preco ocakavas , ze sa ti tam zjavi nieco nove ?

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 02 úno 2012 14:41

pytkin: jeste jinak - - v okne midi channel mame 4x insert slot, ovsem v nabidce insertu je pouze konstantni nabidka pocinaji Arpache5 a konce Transformerem. Nic jineho tam nezadam. Existuje napr. 3rd party VST VelocityCurveSM, ktery dela presne to, co chci (a napr. v Reaperu ho muzu vesele pouzivat). Ale ten tam nedostanu.
Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 02 úno 2012 14:49

tak musis napisat tomu 3rd party , aby spravil verziu aj pre cubaase ..

Odpovědět