Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 15 úno 2012 11:13

uff...to už je vyšší odborná :-)
Ještě bych se rád zeptal...když měním myší jakýkoliv parametr efektu nebo eq...tak cca po 10ti vteřinách co mám zmáčknutý levý tlačítko myši,mi "přeblikne" obraz a přestane hrát zvuk,dokud tu myš nepustím.Docela to štve...no ale mám ten Cubase "půjčenej",tak sem si možná odpověděl sám

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 16 úno 2012 02:52

Pytkin píše:co to robi ? ableton som v zivote nevidel ..
urcite to neumi, vlastne se to tu nedavno resilo, kubaze je prilis zkostnatela. ale kdyby te to zajimalo, jde o tohle: http://www.youtube.com/watch?v=lEisxcqNLro

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 29 úno 2012 15:59

neco jako iterativni kvantizace velocity, to chci zase asi moc, co? v nejakych daw se krome kvantizace pozice a postupny iterace (priblizovani) nahranejch not k mustru danyho groove da iterovat i v rovine hlasitosti (velocity). takze nahranej part se postupne priblizuje ulozenymu presetu nejen pozici not, ale postupne se meni i jejich velocity do urcityho vzorce. premejslim, jak to vykouzlit...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: otazky na cubase

Příspěvek od biscuit » 29 úno 2012 16:21

no a neni tohle cely mozny v ramci nejaky humanizace partu? nemely to nahodou driv stary cubase? ja to nikde nemuzu najit.
rozdil asi bude v tom, ze ta humanizace bude ale na bazi nahodnej zmen v pozici i sile..

jinak jestli ti jde jen o urcity zmirneni nasledku velkyho rozstrelu sily nahranejch jednotlivejch not, na tohle pouzivam velocity kompresi, ale pochybuju, ze tohle bys neznal.

edit: ty myslis to jako jeste mit prubezne v case rozlozeny - tu zmenu velocity? myslim tim realtime kontrolu na prechodem z jedny pozice do druhy - takovy morfovani

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 29 úno 2012 16:36

myslim, ze to asi chapeme kazdej jinak; ja to myslel takhle (odkaz na pozici uprostred videa, kde se dana vec ukazuje, netreba sledovat zacatek): http://www.youtube.com/watch?v=eQM6zDkGUYY#t=01m42s

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: otazky na cubase

Příspěvek od biscuit » 29 úno 2012 19:07

jo tak to sem ti asi rozumel dobre. akorat se asi vyjadruju blbe. ta komprese velocity takhle funguje, ale samozrejme bez moznosti takovyhle opticky kontroly - je to zadat parametr a bud je to ok, nebo undo a znova zadat jinej parametr.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1365
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: otazky na cubase

Příspěvek od tony9 » 29 úno 2012 19:28

Beat desinger: mám možná LAMA dotaz. Jak dosáhnu toho abych v Beat Desingeru udělal ve stopě změnu. Umím udělat beat, ale pořád nemůžu přijít na to jak třeba v 5 taktu udělat přechod a pak pokračovat jiným beatem. To musím nějak přepínat ty noty co jsou dole na obrazovce?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 29 úno 2012 19:38

biscuit píše:jo tak to sem ti asi rozumel dobre. akorat se asi vyjadruju blbe. ta komprese velocity takhle funguje, ale samozrejme bez moznosti takovyhle opticky kontroly - je to zadat parametr a bud je to ok, nebo undo a znova zadat jinej parametr.
nene, to si rozumime spatne. v tom videu se nekomprimuje velocity, ale postupne se priblizuje zadanymu groovu.

takze dejme tomu, ze cilovej velocity groove je takhle (4 noty a 4 velocities):


i i
i i i
i i i i
i i i i

a tvuj puvodni velocity 'groove' je dejme tomu statickej, vsechny 4 noty s velocity 128:

i i i i
i i i i
i i i i
i i i i

...no a touhle f-ci se tvuj statickej groove postupne zmeni v groove c. 1 v mym neskutecnym ascii artu.
takze se nekomprimuje, ale morfuje. nazval bych to iterativni kvantizaci velocity.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: otazky na cubase

Příspěvek od biscuit » 29 úno 2012 20:25

aha, ja myslel, ze ta velocity tam byla z midi zaznamu, nedoslo mi, ze tu to nacetlo z ty groove mapy.. ;)

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 01 kvě 2012 19:04

Ahoj.Prosím poraďte.Mám Cubase 5 a v něm sampler Groove agent One.Při importu jakéhokoliv samplu se mi na displey agenta nezobrazí ty modré zarážky "start/stop positions" viz 1:30 zde http://www.youtube.com/watch?v=9vyO2W5Kb9o.Pročetl sem manuál,prohlédl videa a fakt nevim...

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 02 kvě 2012 12:32

Nevíte někdo ?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 02 kvě 2012 14:33

biscuit píše:aha, ja myslel, ze ta velocity tam byla z midi zaznamu, nedoslo mi, ze tu to nacetlo z ty groove mapy.. ;)
btw. uplne nahodou jsem extrahoval midi groove z midi partu (ne z nastrihanyho audio clipu), a potom se pridanej groove v quantizacnim panelu zobrazi spolecne s faderem, kterej takhle morfuje velocity do vzorce velocity, kterej byl v MIDI partu, z kteryho se extrahoval groove. jenomze to v praxi funguje dost divne, vubec ne plynule... v manualu jsem tohle nikde nenasel popsany.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 03 kvě 2012 16:02

jak prosim pri copy-pastovani midi controller dat v midi partu zajistis, aby data vlozena na nove pozici prepsala jina data, ktera v danem useku mohla byt predtim, misto toho, aby se oboji data smichaly a vznikl tak... silenej chaos?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: otazky na cubase

Příspěvek od biscuit » 03 kvě 2012 16:54

obavam se, ze prvni data musis nejdriv odstranit. jestli je tam hodne parametru, vytvoril bych rovnou novou midi stopu.
ja vetsinou copy/pastuju jen jeden parametr a ten mi teda prepisuje puvodni data.. hele neridi se to nahodou stejnou logikou jako nahravani midi? na transportu je na to nejakej button. ale to fakt hadam

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 03 kvě 2012 22:26

Jo - byla by to možná trochu "haluzna", ale vyzkoušet se to dá - na transport panelu nastavit Rec Mode na "Replace" (defaultně je tuším Normal nebo tak něco).

P.

Odpovědět