Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 18 kvě 2012 14:37

a neda sa to spravit dako s tym realtime transformerom .. na prichadzajuci controler bude robit panoramu .. niekomu L-R a inemu R-L ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 18 kvě 2012 14:42

Ty jo til L R by to asi slo, ale vic kanalu uz je pak problem.
(offtopic - ja sem zkousel trialku abletonu 8 a dost me nadchlo na produkci par veci.. hodlam sepsat porovnavaci clanek na ezone cubase vs. ableton vs. logic na EDM ciste subjektivni dojmy, ale zajimave..)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 18 kvě 2012 15:47

TOM-Thak píše:Ty jo til L R by to asi slo, ale vic kanalu uz je pak problem.
(offtopic - ja sem zkousel trialku abletonu 8 a dost me nadchlo na produkci par veci.. hodlam sepsat porovnavaci clanek na ezone cubase vs. ableton vs. logic na EDM ciste subjektivni dojmy, ale zajimave..)
to bys tam mel zahrnout i fl studio, protoze to je v mnoha ohledech kral, treba v automatizacich. je to treba jediny daw, co znam, co umi realtimovou FM automatizaci (jeden automatizacni 'oscilator' frekvencne realtimove moduluje druhej). a podobnejch veci je tam hafo.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 18 kvě 2012 15:53

Pytkin píše:a neda sa to spravit dako s tym realtime transformerom .. na prichadzajuci controler bude robit panoramu .. niekomu L-R a inemu R-L ..
ne, transformer je midi plugin, jen pro midi kanaly. i tak by to imho neslo.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 18 kvě 2012 15:57

Brooklyn / juanita juarez: FL studio je v jistejch věcech král, ale má pár much.. není na MAC a nemá realtime export a koukal jsem, že i v Abletonu je to s tim realtime exportem trochu svízel. Je trošku blbé najít DAW, co je na obě platformy a nabízí dobrou a příjemnou práci s audiem, midi, samplama a externíma HW nástrojema. Zatím je to hodně o kompromisech.. ani jedno DAW zatím nenabízí úplně to, co bych si představoval a co by mě sedlo na 100%. Kdyby cubase nepadal, intergrovali by do něj podobně easy sampler jako je v abletonu a do piano rollu dali funkci FOLD pro snadné skládání bicích s nějakým bicím modulem, tak by to bylo přesně ono :D nebo kdyby do abletonu udělali o kousíček hezčí práci s audio barama jako to má cubase, tak by to taky bylo ono :D No prostě všechno má svoje.. já to spíš beru tak, že chci napsat, co mi příjde na kterém softu nepohodlné a s čím se dá smířit. Vývojáři prostě podceňujo ergonomii..

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 18 kvě 2012 16:01

longsleeper píše:Stáhl jsem na zkoušku Cubase Elements 6. Tahle levná verze nemá mixák ? Nejde mi spustit ani s F3 ani v devices...
ne že by byl nezbytný...
....no tak vlastně nezbytnej je...sorr že stím pořád prudim ale na jejich stránkách píšou,že elements6 mixák má...jen ne "extended mixer",což nepotřebuju.Ale v trialu kterej ted zkouším mixák prostě nejde spustit.Objeví se,až si koupím plnou licenci ?...nikde o tom nic nepíšou a nerad bych vyhodil 2500 za cubase bez mixu, i když to není moc.Omlouvám se že se vám pletu do konverzace
Edit:vyřešeno,typek z disku ochotně poradil vymazat application data folder a mix se objevil.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 18 kvě 2012 19:19

Brooklyn / juanita juarez píše:
Pytkin píše:a neda sa to spravit dako s tym realtime transformerom .. na prichadzajuci controler bude robit panoramu .. niekomu L-R a inemu R-L ..
ne, transformer je midi plugin, jen pro midi kanaly. i tak by to imho neslo.
no ale ved ovladanie panoramy na audio stope sa da spravit cez midi , nie ?

dekolt
Příspěvky: 42
Registrován: 19 čer 2010 17:44

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dekolt » 26 kvě 2012 16:03

ahoj, nejak jsem zahrabal do VST connections (jelikoz jsem byl na prednasce Martina Jirsaka, ktery doporucoval output nechat unconnected a nastavit si vystup az v sekci studio - pry vyhoda pro prehravani zvuku pri vyberu z mediabay apod.) nicmene mi to neslo, vratil jsem vsechno do "puvodni" podoby a ted mi hrajou normalne jen audio stopy a instrument stopy mi "graficky hrajou" ale uz mi nelezou do softwarovyho mixu od saffire a tim padem ani z beden..nevite co s tim mam delat?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 26 kvě 2012 16:15

ohledne control roomu: pouzivam zasadne taky tak, navic control room ma vlastni sadu insertu, ktery se ale do signalu pri exportu nezahrnou.. je to skvely na zaveseni analyzeru, kompenzacnich EQ a tak podobne... a taky se diky tomu da pouzivat tlacitko 'L' (listen), diky kterymu je mozny slyset, co presne v danou chvili prochazi kanalem (treba FX kanalem s verbem -- slysis tak cistej verb; pokud by se kanal posilal do dalsiho kanalu s dalsim procesem, nebylo by tohle mozny jen s pouzitim klasickyho 'solo' tlacitka).

kazdopadne k tvymu problemu... to moc nedava smysl, jediny, co me napada, je, ze po prechodu ke starymu routingu zustaly u VSTi kanalu chybne nastaveny I-O vystupu. takze v mixaku bych to zkontroloval. jestli treba synth nema ted nastaveny vystup do ''no bus''.

dekolt
Příspěvky: 42
Registrován: 19 čer 2010 17:44

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dekolt » 26 kvě 2012 16:39

diky moc..fakt to bylo v tom mixu! u audio stop se in out da nastavit v tom levem sloupci, ale u instrumentu je in out jenom pro midi a out signal se da resit asi jen v mixu, coz me nenapadlo..

ale ten control room mi stale nejde..jak je to technicky? v Outputs nemam nic, takze vsechny stopy jsou v mixu "no bus" a ve studio zapnu control room a objevi se mi monitor 1, ktery by mel byt stereo.. jenze ten uz nikde v cubase mixu neni.. a kdyz k monitoru 1 priradim DAW7 , tak mi v saffire mixu stejne nic nehraje..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 26 kvě 2012 18:13

jo, to mas nespravne.. v outputs musis nechat jeden vystup ('stereo out'), jen k nemu nepriradis zadnej port v 'device ports' (nechas to v nastaveni 'not connected'). stopy ti nesmi jit potom do 'no bus', ale prave do 'stereo out'. v zalozce 'studio' si nastavis vystupy zvukovy karty, ktery mas spojeny s monitorama (nebo si tam nastavis vsechny ruzny pary monitoru, pokud jich mas vic. v control roomu potom muzes prepinat mezi parama.)

dekolt
Příspěvky: 42
Registrován: 19 čer 2010 17:44

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dekolt » 26 kvě 2012 18:27

Brooklyn / juanita juarez píše: v control roomu potom muzes
diky moc! uz to frci jak ma

dekolt
Příspěvky: 42
Registrován: 19 čer 2010 17:44

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dekolt » 27 kvě 2012 18:14

dekolt píše:
Brooklyn / juanita juarez píše: v control roomu potom muzes
diky moc! uz to frci jak ma
ha tak ne az tak uplne, nehraje mi totiz click, nevis jak je to mozny?

a jeste jeden problem: stava si mi ted dost blba vec, ze kdyz otevru jeden project, kde pouzivam asi 10 stop se zvuky z halion sonic, tak vsechny tyhle stopy maji zvuk asi o dve oktavy vyssi nez ho mely, kdyz jsem projekt zaviral, (a mozna je ten zvuk i trochu zpraseny), ale pritom adio stopy a groove agent stopy jsou v pohode!
da se to spravit tak, ze nactu znovu kazdy zvuk a uz to jede v klidu, ale je to fakt neprijemny..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 28 kvě 2012 00:52

ad click: v control roomu je na metronom toggle tlacitko (on/off) a hned pod nim jeho hlasitost.

ad halion: netusim, nepouzivam to, spekulovat muzu akorat na zmenu samplerate projektu pripadne na parametr 'global transpose'.

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 26 čer 2012 13:22

Ahoj,zjistil sem že cubase 6 elements neumí sidechain (kick vs basa).Nedá se toho dosáhnout jiným způsobem ?...kromě upgrade samozřejmě:)

Odpovědět