Otazky na cubase
Re: otazky na cubase
a neda sa to spravit dako s tym realtime transformerom .. na prichadzajuci controler bude robit panoramu .. niekomu L-R a inemu R-L ..
Ty jo til L R by to asi slo, ale vic kanalu uz je pak problem.
(offtopic - ja sem zkousel trialku abletonu 8 a dost me nadchlo na produkci par veci.. hodlam sepsat porovnavaci clanek na ezone cubase vs. ableton vs. logic na EDM ciste subjektivni dojmy, ale zajimave..)
(offtopic - ja sem zkousel trialku abletonu 8 a dost me nadchlo na produkci par veci.. hodlam sepsat porovnavaci clanek na ezone cubase vs. ableton vs. logic na EDM ciste subjektivni dojmy, ale zajimave..)
-
- Profesionál
to bys tam mel zahrnout i fl studio, protoze to je v mnoha ohledech kral, treba v automatizacich. je to treba jediny daw, co znam, co umi realtimovou FM automatizaci (jeden automatizacni 'oscilator' frekvencne realtimove moduluje druhej). a podobnejch veci je tam hafo.TOM-Thak píše:Ty jo til L R by to asi slo, ale vic kanalu uz je pak problem.
-
- Profesionál
ne, transformer je midi plugin, jen pro midi kanaly. i tak by to imho neslo.Pytkin píše:a neda sa to spravit dako s tym realtime transformerom .. na prichadzajuci controler bude robit panoramu .. niekomu L-R a inemu R-L ..
Brooklyn / juanita juarez: FL studio je v jistejch věcech král, ale má pár much.. není na MAC a nemá realtime export a koukal jsem, že i v Abletonu je to s tim realtime exportem trochu svízel. Je trošku blbé najít DAW, co je na obě platformy a nabízí dobrou a příjemnou práci s audiem, midi, samplama a externíma HW nástrojema. Zatím je to hodně o kompromisech.. ani jedno DAW zatím nenabízí úplně to, co bych si představoval a co by mě sedlo na 100%. Kdyby cubase nepadal, intergrovali by do něj podobně easy sampler jako je v abletonu a do piano rollu dali funkci FOLD pro snadné skládání bicích s nějakým bicím modulem, tak by to bylo přesně ono
nebo kdyby do abletonu udělali o kousíček hezčí práci s audio barama jako to má cubase, tak by to taky bylo ono
No prostě všechno má svoje.. já to spíš beru tak, že chci napsat, co mi příjde na kterém softu nepohodlné a s čím se dá smířit. Vývojáři prostě podceňujo ergonomii..

-
....no tak vlastně nezbytnej je...sorr že stím pořád prudim ale na jejich stránkách píšou,že elements6 mixák má...jen ne "extended mixer",což nepotřebuju.Ale v trialu kterej ted zkouším mixák prostě nejde spustit.Objeví se,až si koupím plnou licenci ?...nikde o tom nic nepíšou a nerad bych vyhodil 2500 za cubase bez mixu, i když to není moc.Omlouvám se že se vám pletu do konverzacelongsleeper píše:Stáhl jsem na zkoušku Cubase Elements 6. Tahle levná verze nemá mixák ? Nejde mi spustit ani s F3 ani v devices...
ne že by byl nezbytný...
Edit:vyřešeno,typek z disku ochotně poradil vymazat application data folder a mix se objevil.
no ale ved ovladanie panoramy na audio stope sa da spravit cez midi , nie ?Brooklyn / juanita juarez píše:ne, transformer je midi plugin, jen pro midi kanaly. i tak by to imho neslo.Pytkin píše:a neda sa to spravit dako s tym realtime transformerom .. na prichadzajuci controler bude robit panoramu .. niekomu L-R a inemu R-L ..
ahoj, nejak jsem zahrabal do VST connections (jelikoz jsem byl na prednasce Martina Jirsaka, ktery doporucoval output nechat unconnected a nastavit si vystup az v sekci studio - pry vyhoda pro prehravani zvuku pri vyberu z mediabay apod.) nicmene mi to neslo, vratil jsem vsechno do "puvodni" podoby a ted mi hrajou normalne jen audio stopy a instrument stopy mi "graficky hrajou" ale uz mi nelezou do softwarovyho mixu od saffire a tim padem ani z beden..nevite co s tim mam delat?
-
- Profesionál
ohledne control roomu: pouzivam zasadne taky tak, navic control room ma vlastni sadu insertu, ktery se ale do signalu pri exportu nezahrnou.. je to skvely na zaveseni analyzeru, kompenzacnich EQ a tak podobne... a taky se diky tomu da pouzivat tlacitko 'L' (listen), diky kterymu je mozny slyset, co presne v danou chvili prochazi kanalem (treba FX kanalem s verbem -- slysis tak cistej verb; pokud by se kanal posilal do dalsiho kanalu s dalsim procesem, nebylo by tohle mozny jen s pouzitim klasickyho 'solo' tlacitka).
kazdopadne k tvymu problemu... to moc nedava smysl, jediny, co me napada, je, ze po prechodu ke starymu routingu zustaly u VSTi kanalu chybne nastaveny I-O vystupu. takze v mixaku bych to zkontroloval. jestli treba synth nema ted nastaveny vystup do ''no bus''.
kazdopadne k tvymu problemu... to moc nedava smysl, jediny, co me napada, je, ze po prechodu ke starymu routingu zustaly u VSTi kanalu chybne nastaveny I-O vystupu. takze v mixaku bych to zkontroloval. jestli treba synth nema ted nastaveny vystup do ''no bus''.
diky moc..fakt to bylo v tom mixu! u audio stop se in out da nastavit v tom levem sloupci, ale u instrumentu je in out jenom pro midi a out signal se da resit asi jen v mixu, coz me nenapadlo..
ale ten control room mi stale nejde..jak je to technicky? v Outputs nemam nic, takze vsechny stopy jsou v mixu "no bus" a ve studio zapnu control room a objevi se mi monitor 1, ktery by mel byt stereo.. jenze ten uz nikde v cubase mixu neni.. a kdyz k monitoru 1 priradim DAW7 , tak mi v saffire mixu stejne nic nehraje..
ale ten control room mi stale nejde..jak je to technicky? v Outputs nemam nic, takze vsechny stopy jsou v mixu "no bus" a ve studio zapnu control room a objevi se mi monitor 1, ktery by mel byt stereo.. jenze ten uz nikde v cubase mixu neni.. a kdyz k monitoru 1 priradim DAW7 , tak mi v saffire mixu stejne nic nehraje..
-
- Profesionál
jo, to mas nespravne.. v outputs musis nechat jeden vystup ('stereo out'), jen k nemu nepriradis zadnej port v 'device ports' (nechas to v nastaveni 'not connected'). stopy ti nesmi jit potom do 'no bus', ale prave do 'stereo out'. v zalozce 'studio' si nastavis vystupy zvukovy karty, ktery mas spojeny s monitorama (nebo si tam nastavis vsechny ruzny pary monitoru, pokud jich mas vic. v control roomu potom muzes prepinat mezi parama.)
diky moc! uz to frci jak maBrooklyn / juanita juarez píše: v control roomu potom muzes
ha tak ne az tak uplne, nehraje mi totiz click, nevis jak je to mozny?dekolt píše:diky moc! uz to frci jak maBrooklyn / juanita juarez píše: v control roomu potom muzes
a jeste jeden problem: stava si mi ted dost blba vec, ze kdyz otevru jeden project, kde pouzivam asi 10 stop se zvuky z halion sonic, tak vsechny tyhle stopy maji zvuk asi o dve oktavy vyssi nez ho mely, kdyz jsem projekt zaviral, (a mozna je ten zvuk i trochu zpraseny), ale pritom adio stopy a groove agent stopy jsou v pohode!
da se to spravit tak, ze nactu znovu kazdy zvuk a uz to jede v klidu, ale je to fakt neprijemny..
-
- Profesionál
ad click: v control roomu je na metronom toggle tlacitko (on/off) a hned pod nim jeho hlasitost.
ad halion: netusim, nepouzivam to, spekulovat muzu akorat na zmenu samplerate projektu pripadne na parametr 'global transpose'.
ad halion: netusim, nepouzivam to, spekulovat muzu akorat na zmenu samplerate projektu pripadne na parametr 'global transpose'.
-
Ahoj,zjistil sem že cubase 6 elements neumí sidechain (kick vs basa).Nedá se toho dosáhnout jiným způsobem ?...kromě upgrade samozřejmě:)