Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 26 čer 2012 14:51

Pokud vím - a už jsem to myslím tady někde před lety zmiňoval - ve starších verzích Cubase (VST), kde SCh nijak rozumě nebyl, se daly SCh plug-iny (kopmresor typicky) použít tak, že řídící stopa byla jako lichá a řízená (ve které byl i ten plug-in efekt) byla sudá. Úsus byl tedy takový, že aktivováním režimu "side chain" v plug-in efektu si tento bral signál ze stopy "do páru". Příklad, aby to bylo jasné: komprimovat basu podle kopáku - basa ve stopě "2", kopák ve stopě "1". Kompresor na base (stopa "2"), aktivovat na něm Side Chain a threshold nastavit podle potřeby; bude se řídit podle audia ze stopy "1".

Je to sice hodně limitující řešení, ale kde nic jiného není ;-) Mám to bez záruky, už jsem to dlouho nezkoušel.

P.

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 22:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 26 čer 2012 14:57

Děkuju,vyzkouším

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 26 čer 2012 15:07

ale cubase 6 elements je novy cubase ne ? pochybujem , ze by zmenili ideologiu SC a vratili sa k modelu ktory fungoval pref 10 rokmi ..

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 22:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 26 čer 2012 15:17

jo nový...nejlevnější ořezaná verze,přehlídl jsem v porovnávací tabulce,že to má tuhle fičurku zakázanou......Ted sem to zkoušel podle pavliiho s vestavěným VST dynamics ale nereaguje to.Asi tu basu budu muset obřezávat ručně...auuu

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 26 čer 2012 15:29

este mozu existovat pluginy , v ktorych to moze fungovat vnutri .. ze ich das na stereo bus .. nasmerujes stopy ako popisuje pavli ..

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 22:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 26 čer 2012 15:44

...no jo..aha...zkusím na kvr pohledat sidechain pluginy
Cokoliv bude lepší než upgrade za 4k

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 27 čer 2012 01:27

Teď jsem si jen tak rychle projížděl web a koukaje třeba na freeware Sidechain Compressor (od Slim Slow Slider), tak to zkus otočit; ergo zpracovávaný kanál je ten lichý a ten, co klíčuje, je ten sudý (viz popis třeba zde: http://www.kvraudio.com/product/side_ch ... low_slider)

P.

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 22:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 27 čer 2012 16:57

Nedaří se...i když sem našel tutoriál s tímhle pluginem a abletonem,v cubase mi to nefunguje......dám do audio 1. stopy kopák,do audio 2. basu se zavěšeným SideChainCompresorem v insertu...a nic.Zkusil sem prohodit stopy a taky nic.Ani v sendu se neobjeví žádnej vstup do něj.Píšou ve stereu 1+2=vstup signálu,3+4=key input viz. http://www.kvraudio.com/product/side_ch ... low_slider....ale nechápu kde jako se mi mají objevit ty vstupy 3+4 v cubasi ?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 27 čer 2012 21:36

Ty se tam nikde neobjeví - to je prostě už tak udělané. Plug-in ve stopě "1" (nebo "1+2", je.li to stereo stopa) je klíčován signálem ze stopy "2" (nebo "3+4"). Celé se to děje jakoby "v pozadí".

P.

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 22:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 28 čer 2012 10:54

ok,dík za radu

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 25 črc 2012 11:07

vras píše:kdyz jsme u toho renderu (pres audio mixdown), cubase 6.0.4,32bit dela neprijemnou vec, ze v pulce skladby zapomene rendrovat midi instrumenty a az do konce vysledneho wavu VSTi nejsou. Je v podstate jedno jake instrumenty to jsou. Bez jakekoliv chyby ci hlasky. Spustim totez znova a ejhle, render probehne spravne. Stava se to tak na jeden z 10 pokusu. Nema s tim nekdo zkusenost?
EDIT: posledni update (zatim)jede, tak snad to je vyreseno, pavlii: diky!
tak odvolavam, co jsem kdysi odvolal, aktualni C 6.0.7 blbne uplne stejne, tak v jednom z X renderu z cista jasna vypadne midi (pricemz je jedno, co se tim obsluhuje, mam treba projekt bez instrumentu, jen gate ovladany pres midi stopu a vypadava to taky. Cele MIDI, tj. pripadne VSTi vypadnou pochopitelne tez, nekdy v prvni tretine vysledneho wavu, jindy tesne pred koncem, nahodile. dela to nekomu taky, ze bysme zalozili odbory? grrrrr

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 25 črc 2012 22:55

Tak ja renderuju furt a vse v poho.. jde o realtime nebo offline export?

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 25 črc 2012 23:21

TOM-Thak píše:Tak ja renderuju furt a vse v poho.. jde o realtime nebo offline export?
offline export, je to docela otravny, semtam v nekterem exportovanem wavu proste nejede MIDI (dost blby zejmena, kdyz ten wav pouziju dal nebo poslu ven. Zajimavy je, ze kdyz dam v tom stavu znova render, tak se to nespravi, MIDIje stale v prdeli, do doby, nez spustim play, kde to znova naskoci a nasledujici render je pri trose stesti treba ok.

dekolt
Příspěvky: 42
Registrován: 19 čer 2010 17:44

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dekolt » 06 zář 2012 21:07

je to fakt tristni problem uznavam, ALE: kdyz otevru nabidku nastroju v Groove Agentovi, (loud preset) tak cele to okno (s moznostmi LOGICAL a ATTITIDE) je hrozne velke a nejde pretahnout doleva, tzn. ze nemuzu zvolit ty jednotlive sady, protoze je nevidim, jednotlive sloupce nejdou zuzit a ani velikost toho okna nejde prizpusobit. resp. vubec tam neni to delene okno RESULTES.
co s tim pro kristovy rany?!

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vras » 06 zář 2012 22:56

asi nic, je to cubase.

Odpovědět