Otazky na cubase
-
- Profesionál
Re: otazky na cubase
funguje (mi) to bez problemu..
on si ich ale musi zase nanovo nacitavat , ked mu ich tam zase vlozis .. bal by som sa toho , ze sa to dojebe ..
-
- Profesionál
kdyz si predtim nekam zkopirujes .XML-ko "vstplugins", a potom ho zase vratis na puvodni misto, tak se vyhnes znovunacitani (coz je jinak pekna pruda a trva to fakt dlouho, kdyz ma clovek hodne pluginu.)
prosím potřebuji otevřít projekt dělaný (uložený) na jiném cubase (5)
Ten můj ovšem nenajde některé pluginy i když je mám. Konkrétně jsou to dokopírované pluginy magneto a multiband compressor z sx3.
Normálně je na stopu znovu vložit můžu, ale potřeboval bych aby se otevřely při startupu s původním nastavením.
Jde nějak Cubase říct kde má hledat missing plugins?
Jedná se o cubase 5.
díky
Ten můj ovšem nenajde některé pluginy i když je mám. Konkrétně jsou to dokopírované pluginy magneto a multiband compressor z sx3.
Normálně je na stopu znovu vložit můžu, ale potřeboval bych aby se otevřely při startupu s původním nastavením.
Jde nějak Cubase říct kde má hledat missing plugins?
Jedná se o cubase 5.
díky
no ved v pluginoch si mozes nastavit kolko chces ciest na pluginy .. ak tam uz budu , tak pri loadovani sa otvoria ..
Tak ja nevim panove, mam stale vetsi chut opustit cubase.
Mam originalku s nejnovejsim patchem Cubase 6 full, nainstalovane pouze originalni Virus TI, Powercore, UAD2 a cubase mi pada na MACu i na PC.. na PC to pada kvuli visual c++ chybe, na MACu to spadne napise neocekavana chyba.., mam jine disky na system, mam jine pameti.. a nic.. takze jedine je tenhle soft zabuggovany. Asi nic noveho, ale uz mi to zacina vadit
tak asi zkusim Logic nebo Ableton.. Nevim jake mate zkusenosti vy, ale me snad nejlip fungovala H20 verze
oproti vsem originalkam co sem kdy mel.
Psal sem na support Access Music, jestli nevi proc jejich virus control schazuje cubase, ale zadnou predeslou zkusenost s tim nemaji. Na Applu mi pada cubase diky halion sonic se a obcas s virusem.
Mam originalku s nejnovejsim patchem Cubase 6 full, nainstalovane pouze originalni Virus TI, Powercore, UAD2 a cubase mi pada na MACu i na PC.. na PC to pada kvuli visual c++ chybe, na MACu to spadne napise neocekavana chyba.., mam jine disky na system, mam jine pameti.. a nic.. takze jedine je tenhle soft zabuggovany. Asi nic noveho, ale uz mi to zacina vadit

Psal sem na support Access Music, jestli nevi proc jejich virus control schazuje cubase, ale zadnou predeslou zkusenost s tim nemaji. Na Applu mi pada cubase diky halion sonic se a obcas s virusem.
s Cubase nemam velke skusenosti .. Nuendo na PC mi nikdy nerobilo problem .. powercore aj uad2 v pohode ..
Ja to fakt nechapu no.. Musi tomu neco vadit. Jedine zkusit nejakou uplne totalne jinou konfiguraci PC.
maly offtopic - v dnesnej dobe je uz imho cubase mierne precenovany DAW, mysli ze existuju ine ktore mu stabilitou aj funkciami v pohode natrhnu prdel ... nebudem menovat, kazdy si musi ten svoj najs sam
ak chces is do maca, bol by hriech nevyskusat logic 

Jasne no.. logic je i ted za dost smesnou cenu na appstore.
tak ono je to o tom , ze ked si na nieco zvyknuty , tak sa ti nechce riesit nieco ine .. ale zase tiez , keby som prechadzal z PC na MAC , tak by som logic minimalne vyskusal ..
2Pytkin: Prave.. ten zvyk a clovek potrebuje pracovat a ne cekat pul roku nez si na to zvykne, navic kdyz to mas legalne vse koupene tak od toho ocekavas, ze to bude fungovat :c)
ja si na logic zvykam strasne rychlo
zatial som s nim stravil dokopy asi 4 hodiny ale uz 80% taskov ktore riesim ked tvorim mam zmaknutych, na youtube je mrte tutorialov ... obavam sa ze nanostudio bude nejaky cas odpocivat 

-
- Profesionál
s nuendem mam v souvislosti s padanim stejnout zkusenost, oboji umi padat jak hrusky, po tydnech patrani po pricinach sem pojal ne zcela jisty podezreni, ze problemy se tykaji alokace ram v 32bitovejch systemech, resp. ze v momente, kdy si program zacina brat kolem 1GB pameti, zacina chodit s pridanim dalsich pluginu do kytek (nevyhodu maji pluginy se slozitejsim gui nebo obecne ty, co si zabiraji hodne RAM; ale taky je par pluginu, ktery proste nikdy nespadnou, jiny casteji, na legalnosti nezavisle. mozna je nacase nekompromisne vyhodit ty nespolehlivy). (ale obcas spadne i malickej projekt hned po nacteni.) teoreticky by tohle mel resit 64bit OS a 64bitovej DAW a pluginy... zkousel jsi? trochu nechapu, ze identicky pluginy v identickym poctu nedelaji jinymu daw problemy, a vynalezci VST to kiksne... kazdopadne tabulkove by dobra a v leccems ohebnejsi alternativa cubenda byl reaper, jinak bych urcite zkousel ableton, minimalne pro napadotvorbu bude jedinecnej...Pytkin píše:s Cubase nemam velke skusenosti .. Nuendo na PC mi nikdy nerobilo problem .. powercore aj uad2 v pohode ..