Otazky na cubase

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
pavlii
Moderátor

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii »

Mno - hraju si tu s parametrem Swing (viz můj příklad - screenshoty) a noty se hejbou jak divý :roll:

P.

delay

Příspěvek od delay »

Jo, a hejbe se mřížka, já to měl na sekundárním LCD z uhlu a nebylo to videt (ty sedivy tenky linky), takze je to OK, rikal sem si ze nic jinyho to bejt nemuze :)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

:?: mřížka :?: ta se snad hýbat nemůže - mřížku určuje metrum, kvantizace nemá s metrem nic společného.

P.

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Krtko píše:Ako docielim to, aby midi stopu zavesenu na bicích VSTi som dostal do jednotlivych Audio stop pre kazdy nastroj, aby bolo mozne miesat tie bicie a zaroven editovat v hlavnej midi stope? Jedinu podobnu vec sa mi podarilo dosiahnut midi>dissolve part, ale to mi rozlozi midi na dalsie midi stopy takze to je nieco celkom ine.. Predtym som pouzival ine bicie VSTi a tam to islo spravit jedinym tlacidlom, teraz na to nedokazem prist.
U Waldorf Attack je to tak, že pokud ho spustíš přímo, jako instrument stopu, tak máš k dispozici jen jeden stereo-out. Pokud ho ale otevřeš ve VSTi slotu a přiřadíš k němu MIDI stopu, co ho bude řídit, je možný v tom VSTi panelu aktivovat až 6 stereo-výstupů..
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Ano - strana 173 manuálu pro C5 - je to jedno z omezení Instrument Track; zde není možné použít VSTi, které nedisponují stereo výstupem, jež není aktivován jako defaultní. Jinými slovy zde lze použít pouze jeden stereo výstup.

P.

delay

Příspěvek od delay »

Pavlii, fakt se mi hýbe mřížka, asi se to da nastavit i tak aby zustala stadard a hybaly se MIDI data, nevim :).

Krtko

Příspěvek od Krtko »

Vlad píše:nevim jestli mas EZDrummer, ale pro predstavu jak to funguje
Kiezby to tak slo.. je tu zopar problemov: v mixery neviem ovladat hlasitost na tychto ezdrummer output stopach, dalsou nepochopitelnou vecou pre mna je, ze preco ked dam pridat group channel tak tam nieje ziadne "ok" a okrem X s tym neviem co robit.. neviem ci som chybny ja alebo tento cubase, ale zda sa mi ze s tym programom nieje nieco v poriadku
Obrázek

delay

Příspěvek od delay »

Slušnej bug, možná GUI bug, nebo warez bug. Prostě BUG :)
Ne vážně, asi byc chtělo, kdyby jinej Cubasista s ezDrummerem a stejnou verzi Cubase testnul... :oops:

Vlad

Příspěvek od Vlad »

krtko: tak to vypada hodne prapodivne. Co je to za verzi cubase?

Krtko

Příspěvek od Krtko »

je to cubase 5, v starom sx3 alebo nuende 3 tieto veci idu OK, ale su zas neporovnatelne pomalsie a nemotornejsie.

Vlad

Příspěvek od Vlad »

mam dotaz ohledne automatizace - kdyz dam v C5 "show used aut. (selected track)" neudela to nic. pouze kdyz dam "show all used automation", tak se zobrazi, ale u vsech stop. Co mam nastavene spatne? dik

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

2Vlad: Tohle mi dela i Cubase 6.. asi nejakej bug. (samo mam originalku)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

vlado, tohle mi delaly vsechny cubase odjakziva :-)
davam vzdycky show all a hledam... clovek se nauci psat i nohou :-)

Vlad

Příspěvek od Vlad »

no to jste me tedy moc nepotesili . . . . ja se jeste mrknu na videa o C5, treba tam o ty automatizaci neco bude

Tudy

Re: otazky na cubase - zuzeni panorama stereostopy

Příspěvek od Tudy »

Netušíte někdo, jestli se dá nějak jednoduše zúžit stereo u stereostopy (Cubase Studio 4) ?
Třeba když nahraju kytaru na dva mikrofony a potom je to stereo v mixu moc široký.
Samozřejmě je tu možnost nahrávat/rozdělit do dvou monostop a obě s požadovanou panoramou nasměrovat do samostatné stereo-podskupiny, ve které provedu procesing, abych nemusel každou stopu ovládat zvlášť.
Ale praktičtější by přecejn bylo mít jen jednu stereostopu (už jen kvůli stříhání a čištění)...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Odpovědět