Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 22 lis 2010 17:29

Mno - hraju si tu s parametrem Swing (viz můj příklad - screenshoty) a noty se hejbou jak divý :roll:

P.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od delay » 22 lis 2010 21:30

Jo, a hejbe se mřížka, já to měl na sekundárním LCD z uhlu a nebylo to videt (ty sedivy tenky linky), takze je to OK, rikal sem si ze nic jinyho to bejt nemuze :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 22 lis 2010 22:18

:?: mřížka :?: ta se snad hýbat nemůže - mřížku určuje metrum, kvantizace nemá s metrem nic společného.

P.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 16:07

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Tudy » 22 lis 2010 22:35

Krtko píše:Ako docielim to, aby midi stopu zavesenu na bicích VSTi som dostal do jednotlivych Audio stop pre kazdy nastroj, aby bolo mozne miesat tie bicie a zaroven editovat v hlavnej midi stope? Jedinu podobnu vec sa mi podarilo dosiahnut midi>dissolve part, ale to mi rozlozi midi na dalsie midi stopy takze to je nieco celkom ine.. Predtym som pouzival ine bicie VSTi a tam to islo spravit jedinym tlacidlom, teraz na to nedokazem prist.
U Waldorf Attack je to tak, že pokud ho spustíš přímo, jako instrument stopu, tak máš k dispozici jen jeden stereo-out. Pokud ho ale otevřeš ve VSTi slotu a přiřadíš k němu MIDI stopu, co ho bude řídit, je možný v tom VSTi panelu aktivovat až 6 stereo-výstupů..
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 22 lis 2010 22:50

Ano - strana 173 manuálu pro C5 - je to jedno z omezení Instrument Track; zde není možné použít VSTi, které nedisponují stereo výstupem, jež není aktivován jako defaultní. Jinými slovy zde lze použít pouze jeden stereo výstup.

P.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od delay » 23 lis 2010 11:58

Pavlii, fakt se mi hýbe mřížka, asi se to da nastavit i tak aby zustala stadard a hybaly se MIDI data, nevim :).

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 21:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Krtko » 26 lis 2010 19:37

Vlad píše:nevim jestli mas EZDrummer, ale pro predstavu jak to funguje
Kiezby to tak slo.. je tu zopar problemov: v mixery neviem ovladat hlasitost na tychto ezdrummer output stopach, dalsou nepochopitelnou vecou pre mna je, ze preco ked dam pridat group channel tak tam nieje ziadne "ok" a okrem X s tym neviem co robit.. neviem ci som chybny ja alebo tento cubase, ale zda sa mi ze s tym programom nieje nieco v poriadku
Obrázek

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od delay » 26 lis 2010 22:42

Slušnej bug, možná GUI bug, nebo warez bug. Prostě BUG :)
Ne vážně, asi byc chtělo, kdyby jinej Cubasista s ezDrummerem a stejnou verzi Cubase testnul... :oops:

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Vlad » 27 lis 2010 02:07

krtko: tak to vypada hodne prapodivne. Co je to za verzi cubase?

Uživatelský avatar
Krtko
Příspěvky: 158
Registrován: 26 bře 2009 21:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Krtko » 28 lis 2010 18:54

je to cubase 5, v starom sx3 alebo nuende 3 tieto veci idu OK, ale su zas neporovnatelne pomalsie a nemotornejsie.

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Vlad » 30 bře 2011 22:49

mam dotaz ohledne automatizace - kdyz dam v C5 "show used aut. (selected track)" neudela to nic. pouze kdyz dam "show all used automation", tak se zobrazi, ale u vsech stop. Co mam nastavene spatne? dik

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 31 bře 2011 09:11

2Vlad: Tohle mi dela i Cubase 6.. asi nejakej bug. (samo mam originalku)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: otazky na cubase

Příspěvek od biscuit » 31 bře 2011 10:07

vlado, tohle mi delaly vsechny cubase odjakziva :-)
davam vzdycky show all a hledam... clovek se nauci psat i nohou :-)

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Vlad » 31 bře 2011 10:30

no to jste me tedy moc nepotesili . . . . ja se jeste mrknu na videa o C5, treba tam o ty automatizaci neco bude

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 16:07

Re: otazky na cubase - zuzeni panorama stereostopy

Příspěvek od Tudy » 29 kvě 2011 14:02

Netušíte někdo, jestli se dá nějak jednoduše zúžit stereo u stereostopy (Cubase Studio 4) ?
Třeba když nahraju kytaru na dva mikrofony a potom je to stereo v mixu moc široký.
Samozřejmě je tu možnost nahrávat/rozdělit do dvou monostop a obě s požadovanou panoramou nasměrovat do samostatné stereo-podskupiny, ve které provedu procesing, abych nemusel každou stopu ovládat zvlášť.
Ale praktičtější by přecejn bylo mít jen jednu stereostopu (už jen kvůli stříhání a čištění)...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Odpovědět