Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 23 črc 2013 17:23

Zkus to vyjet do wavu 16bit, 44.1khz a pak to poslechni btw. v cem to pak prehravas?

Uživatelský avatar
mikeself
Příspěvky: 36
Registrován: 31 led 2013 23:35

Re: otazky na cubase

Příspěvek od mikeself » 23 črc 2013 19:06

skúšal som to vo Virtual Dj, media player, aj ked to dám na usb tak aj cd player mi to prehráva zrýchlené.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 23 črc 2013 19:24

Tak si zkus kousek vyjet do wavky do 16bit, 44.1khz misto 48khz. Jinak nevim, cim by to mohlo byt.

Uživatelský avatar
mikeself
Příspěvky: 36
Registrován: 31 led 2013 23:35

Re: otazky na cubase

Příspěvek od mikeself » 23 črc 2013 20:01

skúsil som aj to, ale nepomohlo. rovnako zrýchlený exportovaný súbor

takže bud mám zlý pc, alebo Cubase 5 hrabe

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 23 črc 2013 20:07

Tak to mas nejaky divny.. tak tam zkus naimportovat mp3 a vyjet a postnout sem original Vs. ukazku exportu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 23 črc 2013 20:50

mikeself : poriadne si skontroluj nastavenie .. aby si mal rovnaku frekvenciu projektu aj zvukovky aj renderu ...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 23 črc 2013 21:00

No on psal, ze mu to dela i kdyz to zapoji do CD prehravace, coz me vede k tomu, ze je to vec souboru a ne zvukovky.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 23 črc 2013 21:07

jo ale zrychlenost moze nastat tym , ze ma dako pomotane frekvencie ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 23 črc 2013 21:31

Jojo frekvence tim to bude podle me urcite.. prave proto sem mu radil vsechno mit na 44.1khz.

Uživatelský avatar
mikeself
Příspěvky: 36
Registrován: 31 led 2013 23:35

Re: otazky na cubase

Příspěvek od mikeself » 23 črc 2013 21:52

frekvencia by mohla byť... ale ak sa nemýlim tak by všetko malo sedieť

pripájam fotky, možno vy z toho budete vidieť viac ako ja... s Cubase som začiatočník
Přílohy
Capture3.JPG
Capture3.JPG (179.94 KiB) Zobrazeno 135 x
Capture2.JPG
Capture2.JPG (151.3 KiB) Zobrazeno 135 x
Capture.JPG
Capture.JPG (164.85 KiB) Zobrazeno 135 x

Uživatelský avatar
mikeself
Příspěvky: 36
Registrován: 31 led 2013 23:35

Re: otazky na cubase

Příspěvek od mikeself » 23 črc 2013 21:54

plus ako je vidieť... software si uvedomuje že celá hodina tracku má 125 bpm ale aj tak exportuje 136 a viac...

a ešte sa chcem opýtať čo všetko mám chápať pod pojmom "Use external sync" (mám to totiž zaškrtnuté) a "start record at left locator"
Přílohy
Capture5.JPG
Capture5.JPG (183.08 KiB) Zobrazeno 135 x
Capture4.JPG
Capture4.JPG (187.66 KiB) Zobrazeno 135 x

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 23 črc 2013 22:04

No pockej to muze byt ono.. nastav si tam proste SYNC INT. offline a tempo.. ale to tempo neni potreba, protoze pokud, nemas zaskrnute to music v poolu, tak to se stopou nic nedela.. jen to posouva mrizku. Jinak mas vsecko na 48khz, takze jak projekt tak export tak kartu.. otazka je, jak je nastavena karta ve WIN pri prehavani WDM, jestli nahodou neni na 44.1, ale ext sync to mas, pokud mas treba worldclock a synchronizujes cubase s nejakym externim vstupem synchronizace, jestli se nepletu.. ja pouzivam stale sync. INT a nikdy sem nic jinyho nepotreboval.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 23 črc 2013 23:02

mikeself : no .. zvukovku mas zapnutu na 48kHz .. projekt mas na 48kHz .. preco vlastne ? preco nerobis v 44.1 kHz ?

co tak vkladas ? ake wavy ? z cdciek ? cubase ti ich prepocita 44->48 ? nepoznam tieto LE verzie , co robia a co nie ..

Preco nemas vsetko v 44.1kHz ???

ten sync je nepodstatny .. to je len MIDI .. ale urcite to vypni ..

Uživatelský avatar
mikeself
Příspěvky: 36
Registrován: 31 led 2013 23:35

Re: otazky na cubase

Příspěvek od mikeself » 24 črc 2013 00:23

Ani neviem prečo. Je v tom až taký veľký rozdiel?
Nahrávam externe hudobné sety.

DJ mixpult - mixpult tascam 216 (mám cezeň všetko od mic, mixu a kopu iných vecí plus monitoring) - zvukovka lexicon alpha a potom pc s cubase.

Nahrávam vždy len cez line input... A kedže to nejde cez midi tak sa hudba správa asi ako vokál ale tempo si 100% drží ... Vždy okolo 125bpm

Môžem to znížiť na 44.1
Ale nemyslím si že by to malo taký vplyv na export

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 24 črc 2013 00:38

mikeself : no tam niekde prameni tvoj problem , podla mna .. na 48kHz ide video .. muzika , CDcka , MP3ojky , DJing ide na 44.1kHz .. Cize ak nerobis daku muziku pre video , alebo z videa , atd , tak odporucam prepnut vsetko na 44.1kHz ..

Aha .. pouzivas DJ Mixpult TASCAM .. mozno ten je 44 a ty ide 48k , cize ti to hra zrychlene .. neviem .. len hadam .. ale niekde v tomto bude pes zakopany ..

Odpovědět