Otazky na cubase
Re: otazky na cubase
Me se kdysi stavalo u stare juli@ zvukovky to, ze to samo prepinalo samplerate podle projektu v cubase, takze pak se to tvarilo ok, ale pak ve win WDM hral 44.1 a pak to hralo zpomalene ci zrychlene.
Aha. Skúsim to ted znížiť.
Nie nie. Tascam mám len ako štúdiový mix. Pre djing používam Američan audio - z neho to ide do tascamu z neho do zvukovky a ...
Tak to teda Skúsim dať všetko na 44.1 a dám vedieť ako to dopadlo, plus skúsim nájsť papiere od dj Pultu že čo lezie z neho
Nie nie. Tascam mám len ako štúdiový mix. Pre djing používam Američan audio - z neho to ide do tascamu z neho do zvukovky a ...
Tak to teda Skúsim dať všetko na 44.1 a dám vedieť ako to dopadlo, plus skúsim nájsť papiere od dj Pultu že čo lezie z neho
Takže Páni...
mali ste pravdu... bolo to freq.
všetko som nastavil na 44.1 a export je konečne tak ako má byť. vďaka za radu
mali ste pravdu... bolo to freq.
všetko som nastavil na 44.1 a export je konečne tak ako má byť. vďaka za radu

mikeself : ona ta freknvecia sa casto nastavuje vselikde .. v samotnom software a aj v zvukovke .. a u teba bol urcite problem , ze niekde bolo 44.1 a v softe si mal 48k .. cize to hralo rychlejsie .. ale v kazdom pripade plati pravidlo .. Ak robis zvuk pre video (film, dvd, reklamu , ...) tak robis na 48k .. vsade inde robis 44.1kHz .. takze teraz to mas nastavene spravne .. Nech sa dari ! 

ešte raz vďaka...
vďak za info
to si budem pamätať...
vďak za info

Používáte v Cubase funkci edit hitpoints? Potřebuju teď quantizovat jedny rozhozený bubny a když dam na kopákách edit hitpoints, každej pátej úder má špatně nadetekovanej start ať kroutim jak kroutim, ručně to posouvat u skladby kde valí dva kopáky téměř neustále se mi moc nechce. Řešil jste to někdy někdo?
čaute chalani opäť som tu prišiel po radu od odborníkov na Cubase.
všetko fungovalo v pohodičke. ale pár dn dozadu mi zakázalo export, encoding, ...
podľa elicenseru mám "prošlú" licenciu. tak som stiahol najnovšie verzie cez net opäť všetko overil a nič.
stale mi ukazuje toto a už neviem čo s tým dalej. súrne potrebujem exportnúť pár vecí do konca týždňa a toto ma fakt brzdí.
mám LE5, ale s tým by nemal byť problém
všetko fungovalo v pohodičke. ale pár dn dozadu mi zakázalo export, encoding, ...
podľa elicenseru mám "prošlú" licenciu. tak som stiahol najnovšie verzie cez net opäť všetko overil a nič.
stale mi ukazuje toto a už neviem čo s tým dalej. súrne potrebujem exportnúť pár vecí do konca týždňa a toto ma fakt brzdí.
mám LE5, ale s tým by nemal byť problém
- Přílohy
-
Je potřeba udělat Maintenance a smazat ty prošlé demo licence. Pak to bude OK.
Maintance som už spravil, ale vždy sa mi to vyhodí to isté. "successful" ale demo ostáva
U Cubase DEMO ti to může být jedno že ti to demo vypršelo jelikož tam máš aktivonanou plnou verzi. Pokud ti skončila demoverze MP3 encoderu tak si musíš koupit licenci myslím že je to €15.Steinberg a AVID mají stejnou politiku (chceš něco co mají ostatní ve sandartní výbavě? TAK ZAPLAŤ.) Pokud nemůžeš exportovat v MP3 tak to exportuj jako .wav a pak to konvertni například FREE ¨Miro video converter¨ i když je VIDEO v názvu převádí i .wav do .mp3 (nebo Ogg Vorbis) či použij jiný konvertor.
To Stan:
Áno, máš pravdu je to tak. Export nefunguje len pri MP3 formáte.
Nevieš náhodou aký dlhy čas alebo koľko expertov je v tom balíku od steinberga? (Len tak orientacne)
Áno, máš pravdu je to tak. Export nefunguje len pri MP3 formáte.
Nevieš náhodou aký dlhy čas alebo koľko expertov je v tom balíku od steinberga? (Len tak orientacne)
Nechápu co máš na mysli, pokud koupíš licenci na MP3 tak je bez jakéhokoliv omezení. Limitované bylo pouze demo. Jenom jim zaplatíš a oni ti pošlou aktivační kód. To je vše.
Zdravím, lze v Cubase udělat u MIDI stopy jednoduchý fade in/out jen prostým najetím na začátek či konec dané pasáže a tažením myši? Nevím, jak to lépe vysvětlit, ale takto jsem x let zvyklý dělat fade in/out u audio stop v práci a zde to nemohu najít. Jediné, co jsem našel, je, že pustím zápis automatizace a fade in/out provedu ručně tažením faderu.
Ten první způsob by mi celkem vyhovoval.
Děkuji za odpověď
V.
Ten první způsob by mi celkem vyhovoval.
Děkuji za odpověď
V.
Ale vždyť je to úplně stejné - rozbalíš automatizaci u MIDI stopy a pro "Volume" nakreslíš nástrojem "Line" rozvnou čáru z maxima do nuly.
P.
P.