Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 24 črc 2013 07:32

Me se kdysi stavalo u stare juli@ zvukovky to, ze to samo prepinalo samplerate podle projektu v cubase, takze pak se to tvarilo ok, ale pak ve win WDM hral 44.1 a pak to hralo zpomalene ci zrychlene.

Uživatelský avatar
mikeself
Příspěvky: 36
Registrován: 31 led 2013 22:35

Re: otazky na cubase

Příspěvek od mikeself » 24 črc 2013 09:26

Aha. Skúsim to ted znížiť.
Nie nie. Tascam mám len ako štúdiový mix. Pre djing používam Američan audio - z neho to ide do tascamu z neho do zvukovky a ...
Tak to teda Skúsim dať všetko na 44.1 a dám vedieť ako to dopadlo, plus skúsim nájsť papiere od dj Pultu že čo lezie z neho

Uživatelský avatar
mikeself
Příspěvky: 36
Registrován: 31 led 2013 22:35

Re: otazky na cubase

Příspěvek od mikeself » 25 črc 2013 15:00

Takže Páni...
mali ste pravdu... bolo to freq.
všetko som nastavil na 44.1 a export je konečne tak ako má byť. vďaka za radu ;)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 25 črc 2013 15:14

Super! Neni zac ;)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 25 črc 2013 21:01

mikeself : ona ta freknvecia sa casto nastavuje vselikde .. v samotnom software a aj v zvukovke .. a u teba bol urcite problem , ze niekde bolo 44.1 a v softe si mal 48k .. cize to hralo rychlejsie .. ale v kazdom pripade plati pravidlo .. Ak robis zvuk pre video (film, dvd, reklamu , ...) tak robis na 48k .. vsade inde robis 44.1kHz .. takze teraz to mas nastavene spravne .. Nech sa dari ! :)


Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 434
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od skeld » 06 srp 2013 17:05

Používáte v Cubase funkci edit hitpoints? Potřebuju teď quantizovat jedny rozhozený bubny a když dam na kopákách edit hitpoints, každej pátej úder má špatně nadetekovanej start ať kroutim jak kroutim, ručně to posouvat u skladby kde valí dva kopáky téměř neustále se mi moc nechce. Řešil jste to někdy někdo?

Uživatelský avatar
mikeself
Příspěvky: 36
Registrován: 31 led 2013 22:35

Re: otazky na cubase

Příspěvek od mikeself » 03 zář 2013 22:14

čaute chalani opäť som tu prišiel po radu od odborníkov na Cubase.
všetko fungovalo v pohodičke. ale pár dn dozadu mi zakázalo export, encoding, ...
podľa elicenseru mám "prošlú" licenciu. tak som stiahol najnovšie verzie cez net opäť všetko overil a nič.
stale mi ukazuje toto a už neviem čo s tým dalej. súrne potrebujem exportnúť pár vecí do konca týždňa a toto ma fakt brzdí.
mám LE5, ale s tým by nemal byť problém
Přílohy
Capture2.JPG
Capture2.JPG (67.16 KiB) Zobrazeno 148 x

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Milan » 03 zář 2013 22:24

Je potřeba udělat Maintenance a smazat ty prošlé demo licence. Pak to bude OK.

Uživatelský avatar
mikeself
Příspěvky: 36
Registrován: 31 led 2013 22:35

Re: otazky na cubase

Příspěvek od mikeself » 03 zář 2013 22:27

Maintance som už spravil, ale vždy sa mi to vyhodí to isté. "successful" ale demo ostáva

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 03 zář 2013 23:52

U Cubase DEMO ti to může být jedno že ti to demo vypršelo jelikož tam máš aktivonanou plnou verzi. Pokud ti skončila demoverze MP3 encoderu tak si musíš koupit licenci myslím že je to €15.Steinberg a AVID mají stejnou politiku (chceš něco co mají ostatní ve sandartní výbavě? TAK ZAPLAŤ.) Pokud nemůžeš exportovat v MP3 tak to exportuj jako .wav a pak to konvertni například FREE ¨Miro video converter¨ i když je VIDEO v názvu převádí i .wav do .mp3 (nebo Ogg Vorbis) či použij jiný konvertor.

Uživatelský avatar
mikeself
Příspěvky: 36
Registrován: 31 led 2013 22:35

Re: otazky na cubase

Příspěvek od mikeself » 04 zář 2013 00:19

To Stan:
Áno, máš pravdu je to tak. Export nefunguje len pri MP3 formáte.
Nevieš náhodou aký dlhy čas alebo koľko expertov je v tom balíku od steinberga? (Len tak orientacne)

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 04 zář 2013 03:21

Nechápu co máš na mysli, pokud koupíš licenci na MP3 tak je bez jakéhokoliv omezení. Limitované bylo pouze demo. Jenom jim zaplatíš a oni ti pošlou aktivační kód. To je vše.

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vasekg » 04 zář 2013 08:29

Zdravím, lze v Cubase udělat u MIDI stopy jednoduchý fade in/out jen prostým najetím na začátek či konec dané pasáže a tažením myši? Nevím, jak to lépe vysvětlit, ale takto jsem x let zvyklý dělat fade in/out u audio stop v práci a zde to nemohu najít. Jediné, co jsem našel, je, že pustím zápis automatizace a fade in/out provedu ručně tažením faderu.

Ten první způsob by mi celkem vyhovoval.

Děkuji za odpověď

V.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 04 zář 2013 09:53

Ale vždyť je to úplně stejné - rozbalíš automatizaci u MIDI stopy a pro "Volume" nakreslíš nástrojem "Line" rozvnou čáru z maxima do nuly.

P.

Odpovědět