Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 04 zář 2013 11:29

Nevím jaku verzi máš ale fade in/out součástí eventu, v C7 navíc můžeš v preferencích nastavit aby součástí jakéhokoliv eventu byla i hlasitost.Pokud najedeš na horní roh eventu měl a potáněš čvereček co se ti objeví, pak máš fade. uprostřed se ti v C7 objeví ještě možnost globální hlasitosti daného eventu. Tyhle věci jsou ale v manuálu. :wink:
Naposledy upravil(a) Stan dne 04 zář 2013 13:16, celkem upraveno 1 x.

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vasekg » 04 zář 2013 12:39

Pavlii již jsem tu automatizaci (show automation) našel - byl jsem slepý. Není to sice ono, protože se mi volume křivka zobrazí pod samotnou MIDI stopou, ale lze to pohodlně udělat :-) a rozhodně se na to dá zvyknout :-)

To je prostě tak, že se člověk musí učit nové postupy, když přechází z Vegas a Avid střižen na práci s MIDI.


To, co by se mi líbilo, popisuje Stan.

Mimochodem mám legálně dvě profi audio a video střižny od konkurence, od Steinbergu jsem zatím koupil usb klíčenku a Sequel, ve kterém se mi ale špatně pracuje, takže jsem stáhl Cubase 5, zamiloval si ten systém a již bych neměnil. Ovšem kupovat budu až ostrou Cubase 7 a tak musím šetřit, je to pro mě velmi drahé. Poptal jsem upgrade ze Sequel na C7 u dvou českých firem, protože na orig stránkách Steinberg jsem takový upgrade nenašel a více, jak 10 tisíc je mnoho. Takže ano, manuál opravdu nemám.

V.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 04 zář 2013 12:48

Od jistých dob je veškerá dokumentace k dispozici na netu...od uživatele profi softu bych takovéhle šlápnutí vedle nečekal 8)

P.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 04 zář 2013 13:23

No tak hned na první pokus ¨Sequel to Cubase upgrade¨ mi tu vyhodilo Steiberg stránku s C7. Originál stojí €599 upgrate ze Sequel €399. Což je v poho.
Tady je pro jistotu link. :)
http://www.steinberg.net/en/shop/buy_pr ... ase-7.html

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vasekg » 04 zář 2013 16:07

Pavlii díky za radu, ale proč ten zbytečný komentář?

Ve své podstatě stačí přeci na vše odpovědět "přečti si manuál" - předtiskněte si to a zrušte fórum.


Stane: na vašem odkazu jsem žádný takový upgrade nenašel. Na stránkách Steinberg jsem vždy hledal v shopu na tomto odkazu:

http://www.steinberg.net/en/shop/cubase.html

a tam upgrade ze Sequel nevidím. Nevadí, čeští distributoři mi nabídku poslali - finančně je to všechno okolo 400 euro /cca 10 000/.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 04 zář 2013 16:12

Ta cena je všude stejná. Na té stránce zvolit koupit C7 a tam pod ¨I WANT THE UPDATE OR UPGRADE¨ je položka ¨Upgrade from Sequel 3 or Sequel 2¨

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 04 zář 2013 16:25

vasekg píše:Pavlii díky za radu, ale proč ten zbytečný komentář?

Ve své podstatě stačí přeci na vše odpovědět "přečti si manuál" - předtiskněte si to a zrušte fórum.
8) já rád rýpu a zbytečně komentuju. Ve své podstatě to chápu jako svojí devizu :-D a svým způsobem se tím občas i bavím....

Ale to jen na vysvětlenou. Myslím, že jsme tu poradili, věc funguje - a ještě jsme si vyměnili pár názorů bokem, tak to má být :-D

P.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 04 zář 2013 17:25

:mrgreen:

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3330
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dano » 09 zář 2013 21:53

Pls preco je VST3 folder umiestneny pod common subormi a nie standardne pod Steinberg/VST Plugins ako VST2? Ma to nejaky zvlastny dovod, alebo si to mozem presunut podla seba?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 09 zář 2013 22:51

Mozes si to zmenit ako chces..

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od maux » 07 říj 2013 21:36

Zdary,

jedna taková rychlovka..... :idea:

Můžu uložit track v sedmičce tak, aby si to mohl kamarád otevřít v šest a půlce?

THX

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 07 říj 2013 22:57

Rychlovka: ANO

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od maux » 08 říj 2013 00:20

Rychlovka2: A jak?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 08 říj 2013 01:10

Rychlovka2 : normálně

Projekty jsou zpětně kompatibilní. Nenačtou se pouze pluginy které nejsou identické v obou verzích. Při načtení Cubase vyhodí hlášku o chybějících pluginech a to je vše po, potvrzení se projekt otevře myslím i v C 5 ale to si nejsem jistý bo ho už nemám na compu. Bavím se o plných verzích. Jak je to mezi plnou vezí C7 a C6 LE nevím. Zkus Steiberg forum.

Tady je oficiální stránka Steinberg o komatibilitě.
https://www.steinberg.net/en/support/kn ... /2020.html

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od maux » 08 říj 2013 11:57

Velký dík!

Odpovědět