Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 31 říj 2013 17:15

Specifikace (viz můj odkaz) hovoří jasně - 32 Instrument slotů nebo stop; o žádných 8 nikde není zmínka.

Poznámku o upgradu si vysvětluji jako momentálním nepochopením popisu produktu, který hodláš zakoupit - tučnější už text "upgrade na C7 zdarma" nebude (otázkou je realita samozřejmě). Jinak upgrade je třeba ZDE - ber to jako příklad, domluvit se dá celkem cokoli, stačí se zeptat disk.cz (distributor).

P.

Anarki
Příspěvky: 89
Registrován: 27 říj 2009 14:11

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Anarki » 31 říj 2013 17:30

Spíš se ujišťuju, někde jsem čet že to má jenom 8 instrumentů a přecejenom, když už dělám takovou životní koupi, tak se radši zeptám jak blbec, než abych pak brečel nad nefunkčním devátým instrumentem :) Jinam nemyslím upgrade z 6,5 na 7, ten je jasnej, ale z Cubase artist 7 na cubase 7. Všude jsem našel upgrady z X různejch verzí, ale z artist ne :(

Dollac
Příspěvky: 67
Registrován: 05 čer 2002 16:05

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Dollac » 31 říj 2013 17:36


Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1354
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: otazky na cubase

Příspěvek od tony9 » 08 lis 2013 21:22

Možná mám lama dotaz. Prostě nevím jak jednoduše přepnout v Cubase 5.5 master šavli na mono pro kontrolní poslech čitelnosti nástrojů. Kartu mám Alesis I/O 26 tam ale přepínač na mono není.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 08 lis 2013 22:23

Nemůžu se juknout v praxi, tak jen z doslechu a dle manuálu: obávám se, že to půjde realizovat buď jen přes Control Room a nebo plug-in modulem na master šavli. To krásné tlačítko "MONO" z dřívějších verzí bylo zrušeno...

P.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1354
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: otazky na cubase

Příspěvek od tony9 » 08 lis 2013 23:55

Pavlii díky za odpověď.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1354
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: otazky na cubase

Příspěvek od tony9 » 09 lis 2013 00:39

Jo, tak v Control Room to jde. Na jiný nějaký jednoduchý spůsob jsem nepřišel.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 09 lis 2013 01:11

Já se dost obávám, že to byl záměr - prostě zavedením CR ztratilo to tlačítko na Master Bus smysl.

P.

dubar
Příspěvky: 10
Registrován: 20 lis 2013 10:41

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dubar » 20 lis 2013 10:55

Zdravim.Koupil jsem si novej počítač z windows 8. nahrál jsem cubase 5.1 že budu nahrávat.cubase 5.1 mi zvukovku našel ( LEXICON OMEGA) ale ve stopě nešel graf a veškerý nastavení ve VST šlo pomaleji.Na sterejch xp windows mě to šlo jak po másle..
Ted jsem si koupil noví cubase 7 64/bit a dělá mi to to samí.Prosím poradte, děkuji.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 20 lis 2013 11:40

a vybral si si v cubase ASIO driver na tu omegu ? vo VST Connections (F4) si si nastavil porty ?

dubar
Příspěvky: 10
Registrován: 20 lis 2013 10:41

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dubar » 20 lis 2013 11:51

Ano to všechno jsem nastavil ale nic, žadný signal.Když promluvím do mikrofonu tak to na zvukovce vidím ale do komplu už signal nejde.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 20 lis 2013 12:47

Možná to nahrává jen to nevidíš. Zkus si zapnout direct monitoring.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 20 lis 2013 13:47

To je IMHO lichá nápad. Neznám způsob, jak by mohl DAW nahrávat, aniž by to graficky prezentoval (pohyb metrů apod.). Direct Monitoring mu maximálně pustí vstup hned na výstup, takže bude radost, že se slyší bez latence, ale o to větší naštvání, že se mu to furt nenahrává :-D

P.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 20 lis 2013 13:51

No to sem ale napsal kokotinu :) samozřejmě jsem myslel Input monitoring.
Edit: Ten malý repráček u faderu

dubar
Příspěvky: 10
Registrován: 20 lis 2013 10:41

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dubar » 20 lis 2013 14:14

když dam v devices setupu vst audio systemu: asio direktx audio full duplex driver nebo generic low latency asio driver tak nahrávání jde.když dám na omega asio tak to už nejde Vše je videt pouhým okem na transport panelu jesli tam jde signál nebo ne .takže omega prostě nevalí :shock:

Odpovědět