Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
dubar
Příspěvky: 10
Registrován: 20 lis 2013 09:41

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dubar » 21 lis 2013 18:26

asio
Přílohy
5.jpg
5.jpg (101.43 KiB) Zobrazeno 314 x
4.jpg
4.jpg (115.06 KiB) Zobrazeno 314 x

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 21 lis 2013 19:45

Koukni se na návod na konci stránky snad ti pomůže. http://homerecording.com/bbs/user-forum ... lp-280156/

Jinak tam je ještě rozdíl v bitový hloubce v projektu máš 24 bit a na zvukovce 16 bit tak to si pošteluj taky

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 21 lis 2013 20:17

Já končím - Stane, vem to po mě :-D zase nemusím absolvovat všechno....

P.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 22 lis 2013 13:39

Diskusi k faderům & úrovním jsem odbočil SEM.

P.

siso3333
Příspěvky: 22
Registrován: 04 pro 2013 12:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od siso3333 » 14 pro 2013 15:35

mal by som otazku a to ohladne softu CUBASE 5 . hodím akapelu to mi trvalo kym som nastavil DEVICE SETUP aby to normalne hralo . Problem mam s mikrofonom nechce mi ho program nahrat . Vobec newiem preco skusal som uz hadam vsetky mozme nastavenia kombinacie a nic .. Prosím o radu . dakujem

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: otazky na cubase

Příspěvek od jazzym » 14 pro 2013 17:08

siso3333 píše: hodím akapelu to mi trvalo kym som nastavil DEVICE SETUP aby to normalne hralo .
hodím akapelu ? .. a nerozbila sa ? :roll: možno preto ti nefunguje.
načo použivaš akapelu , to je nejaka predvolba pri spusteni cubase? ja mam cubase LE tak nevim .
skusal si pomenit asio drivre? ktore mas k dispozicii.. alebo mas osobitny driver na tvoju zvukovku ? fungoval rec mik bez akapely? 8)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 14 pro 2013 20:00

No koukám, že ten překlad manuálu se zíde.... 8)

P.

siso3333
Příspěvky: 22
Registrován: 04 pro 2013 12:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od siso3333 » 14 pro 2013 20:06

sorry myslel som inštrumentalku :D nie nenahrava ani bez instrumentalky .. ako odposluch (monitoring) v sluchadlach pocujem ked hovorim do mikrofonu ale ked dam nahravat tak nezachytava ziadnu stopu . skusal som menit asio drivery ale nič . a ked som v cubase a otvorím control panel mojej zvukovky tak s inputom newiem narábat a je na nulovwej hodnote . newiem prečo v druhom programe mi to nerobí

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: otazky na cubase

Příspěvek od jazzym » 14 pro 2013 21:09

ja cubase moc zatial nevyuživam , ale skusil som zapojit mikrfon do zvukovky pre ktoru ani neni LE verzia určená , zmenil som asio drivre na tie pre tu zvukovku a nič viac som nemusel robiť len pridať nový audio track , zasvietit na nom recording a klknuť record na hlavnom paneli. :roll: všetko bolo v poriadku nahravalo .

pozri sa či ti skače VU meter ked použivaš mikrofon , a nzabudaj zapnut record na tracku- okremm toho že stlačiš rcord na ovladači .. chapes ma?

siso3333
Příspěvky: 22
Registrován: 04 pro 2013 12:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od siso3333 » 14 pro 2013 21:32

Vu meter ukazuje ked hovorim do mikrofonu ale ked dam zaznam tak nezaznamena ziadny signal nic .. a mam vsetko odkliknute record a alles . vravim ovladac bol nahodeny hned od mojej zvukovky .. no ked to neslo som zacal kombinovat nastavovat ale nič .. skusil som stiahnut inu verziu alebo tak nejak ale v kazdom mam ten isty problem .. a co som si pisal s chalanmi ktory mi presny link dali oni na nom šlapu ako hodinky a ja stale problem ten isty

siso3333
Příspěvky: 22
Registrován: 04 pro 2013 12:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od siso3333 » 14 pro 2013 21:42

pridal by som neake obrazky s DEVICE setup žial newiem ako :(

rastis
Příspěvky: 2874
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od rastis » 14 pro 2013 21:48

zacni tym, ze prestanes pouzivat w miesto v. nemas 5 rokov a nemas 5 dni zawedeny internet.

"skusil som stiahnut inu verziu" znamena, ze sa bavime o wareze ? to si skus nechat pre seba ;)

ked vyvolas menu F4, tak co tam mas nastavene ?

co mas nastavene ako in na stope ?

to co pocujes ked hovoris do mikrofonu bude najskorej direkt signal, ktory ani nepresiel prevodnikmi predpokladam. neni dovod, aby Cubase nedokazalo nahrat signal, ktory ma realne na vstupe.

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: otazky na cubase

Příspěvek od jazzym » 14 pro 2013 22:20

skus dat miesto predvolby iba empty projekt a pridat track. .či ti to funguje aspon tak ... kym na niečo prideme , ja som skusil default a tiež mi nič nenahralo.

edit : vlastne nahralo len chvilu isiel naprazdno metronom

siso3333
Příspěvky: 22
Registrován: 04 pro 2013 12:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od siso3333 » 14 pro 2013 22:32

oka wsetko wyriesene .. cekol som trosku starsie prispevky a dosiel som na koren urazu nebo tak nejak he :D díky za čas namahu a ochotu :)

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: otazky na cubase

Příspěvek od jazzym » 14 pro 2013 22:43

a vcom to bolo?, nenapinaj 8)

Odpovědět