Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 29 pro 2013 23:33

Já mám základní verzi... mac pro bude trochu někde jinde :)
Ale v důsledku.. když mi C nebude padat nebo dělat jiný haluze jako na PC, tak jsem ochotnej trochu pomalejší reakce klidně strávit...
Mimochodem ten Logic X... zajímavej poměr cena/výbava... je to moc velkej rozdíl oproti Cubase ? Myslím proces učení

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 30 pro 2013 00:00

mne pride logic X podobny ako Cubase .. Teda mne koluje v krvi Steinberg uz 20 rokov .. A sadol som si k LogicX a nemam ziaden problem ..

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 30 pro 2013 00:23

Už jsem někde četl že je to obdobný...
Vlastně za peníze, který by mě stál upgrade C Elements na "poloviční" Artist, se dá koupit plnohodnotný logic x....hmm
To stojí za úvahu...ale to už je mimo téma

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 30 pro 2013 09:09

2Pytkin: Prepinam.. uz.. ale je to jen o zvyku, protoze v OSX vypnuni krizkem neznamena shodit celou aplikaci, ale vetsinou jen projekt, ale appka bezi dal napr. u ProTools, Photoshop apod. Ja jsem mel OSX jen na notebooku, ktery jsem pouzival jen na cestach a ted PROcko, takze na to nejsem zatim moc zvykly..

Jinak logic za tu cenu se urcite vyplati.. ja mel na teste Logic 9 a ty synthy vcelku hraly dobre..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 30 pro 2013 14:18

TOM-Thak : Určitě sem napiš , jak to to fakchčí.
Já mam Mac Pro 3,1 8x2.8, 8GB RAM, SSD, 2x ATI 2600 (což je slabota) a při zoomování to taky drhne , ale ne nějak zásadně. Dělají to i analyzátory u EQ, tčeba Equick i ten v Logicu, jako by se zpomalý celá grafika v DAW. Neni to jen Cubase. Lidem na foru nepomohla ani výměna grafiky za lepší. Klidně může být zakopanej pes v něčem jinym (starší chipset ?). Co jsem vyčet z netu , tak na novějších Mackách (Core iX) ten problém prej neni (asi je když longsleeperovi to dělá taky) .
Každopádně jinak Cubase fachčí naprosto ok, stímhle co jsem psal se dá normálně pracovat.
Jinak třeba v Presonus S1, při většim projektu, když dám několik tracků do Folder tracku, tak se nedá skoro hejbat s velocity , fades atd... prostě se to seká graficky.

Nicméně ze všech DAW na macu běží nejlíp Cubase a Reaper. Logic mi taky přišel občas dost lagy.

NApiš co máš za Maca pro a jakou grafiku. Přemýšlim , že bych zkusil zainvestovat, ale nechce se mi vyhazovat 6k.
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 31 pro 2013 19:40, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 30 pro 2013 14:43

Já mám přesně:
Apple Mac Pro 3.33GHz SIX-CORE, 24GB paměť, ATI 5770

Model 2010 tzn.: 64-bit 32-nm Xeon W3680 (Westmere)
+
PCIe PCI-e SATA III SSD Adapter Card 6Gbit, 2 port, Marvell 88SE9130 for Mac Pro
+
Intel SSD 520 - 180GB

A v do toho ještě chci narvat z PC muj PowerCore Express (PCIe) a UAD2 Solo PCIe a FW MOTU Ultralite MK3.

A jako DAW zatím Cubase 6.5 na nejnovějším OSX resp. Mountain Lion.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 30 pro 2013 15:56

Slušná raketa :) pak napiš jak ti chodí Cubase.

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vasekg » 06 led 2014 16:48

Poraďte, prosím:

Mám v CUbase 6 nataženou MP3, která má přesný beat. Chci si pro sbor vytvořit podle této MP3 MID, který použiji jako podkres (líbí se mi ta aranž). Bicí stopu jsem si vytvořil v externím sequenceru a v Cubase se mi povedlo ji napasovat přesně na onu MP3 (měnil jsem fixní tempo, až BPM sedělo přesně).

No a teď bych rád úplně stejně napasoval basovou stopu (opět vytvořenou v externím seq.) na ty mnou vytvořené bicí, jenže má samozřejmě jiné tempo. Existuje na to nějaká funkce? Případně mám zvolit jiný postup? Ostatní kratší melodické linky mám již hotové a vsazené do projektu, jde mi jen o poslední stopu a tou je ta basa. Ideální by bylo něco jako, že by se dala basová linka přichytit např. na začátek prvního taktu bicích a na konci druhého taktu by se ukotvila - tím by se roztáhla do požadovaného beatu.


Děkuji

Vašek

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 06 led 2014 17:08

Ty asi myslíš time stretch
Zvol nástroj "object selection" (šipka) a pod tou ikonou je ještě jedna malá šipečka
Tam se ti otevře nabídka a ty zvolíš "Sizing applies time stretch"
Pak si posadíš začátek stopy tam kde potřebuješ, konec té stopy chytneš v dolním rohu a roztáhneš jak je potřeba.
Nesmí to být samozřejmě víc než cca 10%, jinak to bude slyšet

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vasekg » 06 led 2014 18:00

Longsleeper:

No to je přesně ono! Já trouba jsem tu funkci ani nevyzkoušel, prestože jsem ji tisíckrát použil při úpravě samplů. Prostě jsem ji přeskočil, protože jsem myslel, že pro MIDI to fungovat nebude, že pro MIDI je nějaká jiná funkce.

Děkuji mnohokrát, funguje dle očekávání!

Vašek

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 11 led 2014 10:52

Nevíte jestli grove agent one umí ukládat samply společně s projektem ? Nebo jak archivovat samply , které mám v grove agentu, když je nemám v poolu ?
Ono pak ani nejde je přetáhnout do arrangement okna abych je dostal do poolu. dík

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 11 led 2014 14:50

OndraP. píše:
Nevíte jestli grove agent one umí ukládat samply společně s projektem ? Nebo jak archivovat samply , které mám v grove agentu, když je nemám v poolu ?
Ono pak ani nejde je přetáhnout do arrangement okna abych je dostal do poolu. dík
No tohle je zvlastni, protoze v GA bys mel mit jen samply, ktery v Poolu mas, nebo ne? V pripade, ze importujes do projektu sample, ale nezvolis 'zkopirovat do project folderu', sample se presto objevi v Poolu (jen bude ve sloupci path odkaz na jiny adresar na HDD). Potom muzes v Poolu pouzit f-ci "prepare archive', ktera do project folderu prekopiruje vsechny soubory v poolu, ktery dosud nebyly ve vlastni slozce projektu. Takze potom to neni problem.

Napadl me jinej scenar, kdy bys mohl mit v Cubase ulozeny preset pro GA, takze bys nemusel byval pretahovat z aranze do GA zadny samply -- tim padem by ani tyhle vzorky, nahrany do GA, vubec nefigurovaly v Poolu. Potom bych asi zkusil v GA tlacitko 'export' a ulozil sadu v jeho nativnim formatu (gak), a prilozil k projektu (tuhle druhou moznost nemam v praxi overenou).

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 11 led 2014 14:56

Dík zkusim ten export.

Já normál házim samply do GA z media browseru, takhle se to neimportuje do poolu. Dávat to nejdřív do poolu a pak do GA je hrozně otravný, protže než najdu správny sampl, který mi vyhovuje, tak to tak můžu dělat 10x.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 18 led 2014 15:02

Kucí jak si teď stojí Cubase 7.5 a jeho stabilita + použitelnost nového Mixu?
Já mám stále Cubase 6.5 právě kvůli tomu, že docela drží oproti 6ce a má pořád starý mix.

Už se ta 7.5ka dá nějak normálně používat, nebo to mám na MACu zahodit a používat už jen Logic (který bohužel umí taky padat :((, nepadá snad jen Ableton..)

Díky za info!

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od SoundsFine » 18 led 2014 19:48

Nevím jak 7.5, ale spojení Win8.1 a Cubase7.0.5 mě nepadla ani jednou!
Cubase (podle mě) lépe funguje a ovládá se na Win7/8.1 než na Mac.
A ke stabilitě: záleží jaký máš komp?
Když jsem fungoval s Cubase7.0.5 na Mac mini, tak se C7 choval stabilně.

Odpovědět