Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Dollac
Příspěvky: 67
Registrován: 05 čer 2002 16:05

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Dollac » 26 led 2014 18:32

Ale prave uvadena Cubase VST v tabulce neni, ta byla jeste starsi.
Pamatuji si, ze jsem to resil, kdyz jsem kdysi poridil Cubase 5. Take jsem mel stare projekty ve formatu .all.
Nakonec jsem nasel reseni na oficialnim steinberg foru. Steinberg dal volne k dispozici tusim Cubase SX a v te bylo mozno nacist stary .all format a ulozit ve formatu novem. Koukni na forum steinberg.

Dollac
Příspěvky: 67
Registrován: 05 čer 2002 16:05

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Dollac » 26 led 2014 18:38


Karel Sardel
Příspěvky: 10
Registrován: 26 led 2014 16:33

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Karel Sardel » 26 led 2014 19:26

Díky moc za radu.
Vyzkouším to.

jackies

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od jackies » 26 led 2014 19:46

Možnost je i natáhnout si do PC emulátor Atari (Steem)
http://www.zophar.net/atarist.html
a spustit v něm starou Cubase 2.
Takhle jsem otevřel a pak uložil do *.mid hodně staré pokusy.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 26 led 2014 22:22

2Stan: bacha kluku - bavíme se o VST/32 verzi 8)

P.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 01 úno 2014 03:06

8)
Naposledy upravil(a) Stan dne 01 úno 2014 03:14, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 01 úno 2014 03:12

Tak mám dotaz na C7 protože to nejsem shopný vyřešit. Jde o MASTER METER v CR. Jde o to že Velký meter mi čte hodnoty výstupů zatímco CR (malý metr) mi čte výstup z submixu. Potřebuju aby mi Velký metr četl ty samé hodnoty. Zkoušel jsem to v C6.5 a tam to funguje bez problému tak jak má. Aby jsem to blíže vysvětlil Dělám template pro mixing a jde mi o to aby mi metr ukazoval co jde z stereo buss z desku zpátky do DAW. Uvedu příklad :
2xAudio (mono) »» Buss 1 (mono) »» Out 1
2xAudio (mono) »» Buss 2 (mono) »» Out 2
out 1, out 2 »» stereo buss (31/32)
V desku mám nasměrovaný vše na stereo buss 31/32 zpátky do C7 na stereo track SUBMIX. Až sem je vše v poho a jsem shopný zapsat do mixu vše co je provedeno na desku automatizace, EQ, dynamika ect. Mám ale problém s velkým metrem který nečte hodnoty z SUBMIXU tedy ze stereo buss 31/32.

CR malý metr čte správné hodnoty. Jak jsem uvedl v C6.5 pošlu signál ze SUBMIX na 31/32 OUT které mám nastaveny jako MAIN MIX ve VST a metr čte tyto hodnoty (31/32).V C7 se mi to nedaří tak nevím co dělám špatně. Navíc když vypnu CR či zmením poslech MIX na CUE tak mi stále jede ten samý signál do monitorů. Tak se ptám jestli někdo náhodou neví jak na to. Vyzkoušel jsem snad už vše. Zatím metering řeším externím metrem na submixu ale to se mi nelíbí potřeboval by jsem to zprovoznit. CR a CUE mixy mě zas až tak netrápí i když by bylo fain mít C7 plně funkční i když CUE mixy dělám na desku. Díky za každou radu. Dá se nějak nastavit vstupní signál pro MASTER METER? četl jsem manuál a nic tam není nebo jsem to přehlédl ale přečetl jem vše z toho mála co v manuálu je a na netu jsem toho taky moc nenašel.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 01 úno 2014 11:19

energie dobita náležitým spánkem STOP únava mozkových buněk obnovena STOP systém skoro plně funkční STOP záhada zbloudilého signálu vyřešena STOP přeji hezký den STOP :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 01 úno 2014 15:41

:mrgreen:

P.

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 19:10

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od rastika » 03 úno 2014 18:39

Zdravim .
potrebujem rychlu radu .
je mozne ulozit preset nastavenia mixu aj s efektami tak aby som ho mohol otvorit v inom projekte? najlepsie by bolo kazdy kanal separatne ulozit a otvorit v novom projekte bez kopirovania celeho projektu?
jedna sa o verziu Cubase 5. prosim poradte aj rozne alternativne riesenia.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 03 úno 2014 18:51

ja pouzivm nuendo 4 , co by malo byt na urovni cubase 5 , a v tom nuende to ide .. na kazdom fadri je tlacitko save as .. alebo si to mozno zle pamatam , ale je tam urcite save cely mix .. dake vlavo na pulte ..

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 19:10

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od rastika » 03 úno 2014 21:52

jo diky. stacilo prave tlacitko a je to jasne) . este jedna vec da sa ulozit preset nastrihanej audio stopy a vlozit do ineho projektu alebo to musim pracne exportovat a vkladat ako novu stopu do ineho projektu? nejako taku moznost neviem najst

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 04 úno 2014 01:51

na to je funkcia BOUNCE , ktorou z rosvietenych partov spravis novy a ten potom len natiahnes do ineho projektu

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 úno 2014 04:07

rastika píše:jo diky. stacilo prave tlacitko a je to jasne) . este jedna vec da sa ulozit preset nastrihanej audio stopy a vlozit do ineho projektu alebo to musim pracne exportovat a vkladat ako novu stopu do ineho projektu? nejako taku moznost neviem najst
nemusis exportovat, muzes file > export selected tracks, vytvori to jen .xml soubor s metadaty ohledne tracku, eventech na nem a pluginech na insertech. muzes tohle potom zase pomoci 'import track archive' vlozit do jineho projektu, aniz bys cekal na exporty.

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 19:10

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od rastika » 04 úno 2014 21:05

jo dik . to som potreboval vediet )

Odpovědět