Otazky na cubase
Re: Otazky na cubase
Našel jsem to.. světe div se, koupil jsem si pár plug inů od Waves a bylo to tím.. zvláštní, že nezabralo přejmenování VST složky, ale musel jsem je odinstalovat a pak znovu nainstalovat..
v poslednom obdobii mi Cubase zacalo hlasit toto:

deje sa to podla mna nahodne, niekedy ked otvaram hole Cubase, niekedy ked otvaram konkretny projekt. niekedy musim otvorit najprv uplne iny projekt a zavriet a potom mi to dovoli otvorit projekt, co potrebujem.
ide o Cubase 5. pracujem s nim uz roky, HW cca furt rovnaky, SW v kompe detto. Windows XP Home. s uvedenym problemom sa trapim posledny 2-3 tyzdne, Google moc nepomohlo.
viete ma niekto prosim nasmerovat, kde zacat hladat problem ?
vdaka

deje sa to podla mna nahodne, niekedy ked otvaram hole Cubase, niekedy ked otvaram konkretny projekt. niekedy musim otvorit najprv uplne iny projekt a zavriet a potom mi to dovoli otvorit projekt, co potrebujem.
ide o Cubase 5. pracujem s nim uz roky, HW cca furt rovnaky, SW v kompe detto. Windows XP Home. s uvedenym problemom sa trapim posledny 2-3 tyzdne, Google moc nepomohlo.
viete ma niekto prosim nasmerovat, kde zacat hladat problem ?
vdaka
oops - sorry, obrazok som stiahol z netu. ma tam byt C:\Program Files\Steinberg\Cubase 5\Cubase5.exe, ostatne texty sedia.
Zkousel sis reinstalovat Microsoft Visual C++ runtime library? To by melo byt volne ke stazeni, tak odinstalovat stavajici verze, ktere mas a stahnout to nejnovejsi pro tvuj system na Microsoft strankach.
skusal. zistil som, ze mam v kompe niekolko verzii toho MVC++, ono si to instaluje asi viacej programov. tak samozrejme som vsetky odinstaloval a nahodil posledne. takisto Cubase komplet prec a zase naspat... bez uspokojiveho vysledku... s Cubase 5 som prezil uz niekolko instalacii XP, niektore skoncili uplne tragicky, ale toto som este neriesil nikdy...
-
- Profesionál
rastis: btw. ty knihovny jsem cetl se doporucuje nechavat vsechny verze, i starsi, pokud si nejakou konkretni nainstaloval nejaky program, co pouzivas. ale pochybuju, ze to tim bude. to je proste standardni cubase. napis jim na support. ale muzu ti rovnou prozdradit odpoved, kterou dostanes: 'try thrashing your preferences' (re-instalace ti preference nutne neresetuje). jinak verze 6 a 7.5 mi prijdou stabilnejsi, tak o tom muzes zapremyslet.
vdaka, ja len ze s C5 som nemal nikdy problemy...
a ake prefertences treba resetovat ?
a ake prefertences treba resetovat ?
-
- Profesionál
smazat defaults.xml (budes si potom muset znovu nastavit preference).
Otazka:
dá sa otvoreny projekt priamo v cubase zmazať so všetkymi audio subormi ? ..potrebujem uvolnit miesto tj. blbosti vyhodiť.

Můžeš v Poolu provést "Remove Unused Media", takže ti na disku zůstanou jen věci, co jsou v projektu použité.
A jinak není nic snazšího smazat projekt se všemi jeho náležitostmi klasicky v nějakém commanderu, ale má to několik úskalí (musíš striktně dodržovat "štábní kulturu", jinak nevíš, co do projektu patří a co ne, a pak taky návaznost nějakého audio materiálu i na jiný projekt/projekty...).
Přímo v Cubase projekt smazat nejde, ale ve zmiňovaném Poolu můžeš veškerý audio materiál vymazat (i ten používaný), takže pak jen z disku odstraníš příslušný *.cpr soubor (a případně i presety a podobný pomocný materiál, pokud sis ho vytvořil).
P.
A jinak není nic snazšího smazat projekt se všemi jeho náležitostmi klasicky v nějakém commanderu, ale má to několik úskalí (musíš striktně dodržovat "štábní kulturu", jinak nevíš, co do projektu patří a co ne, a pak taky návaznost nějakého audio materiálu i na jiný projekt/projekty...).
Přímo v Cubase projekt smazat nejde, ale ve zmiňovaném Poolu můžeš veškerý audio materiál vymazat (i ten používaný), takže pak jen z disku odstraníš příslušný *.cpr soubor (a případně i presety a podobný pomocný materiál, pokud sis ho vytvořil).
P.
no dikes ,. už mi to ide .. Remove tracks .. Remove unused media , Save, Empty trash .. a potom už len zmazať jeden subor s nazvom projektu , dva , dva subory 

-
Zdravím,
maté někdo zkušenost s instalaci Cubase 7.5 na více počítačích ?
Jde mi o to, že ho mám instalovaný na klasickém PC a potřeboval bych něco nahrát v terénu, tak jsem si myslel, že když ho nainstaluji i na Notebooku, a vezmu USB hard-lock z prvního počítače tak mi to bez problému pojede. Ale ono při zadáni aktivačního kódu zahlásí, že už ten kód byl jednou použitý a zkrátka mam smůlu.
Já vím, že mám pouze jednu licenci, ale myslel jsem si, že to můžu mít nainstalované třeba na více počítačích (np. v různých místech) a pouze vozit sebou USB Hard-Lock.
KS
maté někdo zkušenost s instalaci Cubase 7.5 na více počítačích ?
Jde mi o to, že ho mám instalovaný na klasickém PC a potřeboval bych něco nahrát v terénu, tak jsem si myslel, že když ho nainstaluji i na Notebooku, a vezmu USB hard-lock z prvního počítače tak mi to bez problému pojede. Ale ono při zadáni aktivačního kódu zahlásí, že už ten kód byl jednou použitý a zkrátka mam smůlu.
Já vím, že mám pouze jednu licenci, ale myslel jsem si, že to můžu mít nainstalované třeba na více počítačích (np. v různých místech) a pouze vozit sebou USB Hard-Lock.
KS
Stačí ten klíč autorizovat.
-
Aha. Díky. Už se mi to povedlo !!
Trošku jsem zazmatkoval
Trošku jsem zazmatkoval

Nevite nekdo jak zafixovat stopy resp. zobrazit prubeh tempo tracku jako tady na tom videu?