Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 30 bře 2014 21:38

Našel jsem to.. světe div se, koupil jsem si pár plug inů od Waves a bylo to tím.. zvláštní, že nezabralo přejmenování VST složky, ale musel jsem je odinstalovat a pak znovu nainstalovat..

rastis
Příspěvky: 2872
Registrován: 27 úno 2005 22:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od rastis » 01 dub 2014 18:10

v poslednom obdobii mi Cubase zacalo hlasit toto:

Obrázek

deje sa to podla mna nahodne, niekedy ked otvaram hole Cubase, niekedy ked otvaram konkretny projekt. niekedy musim otvorit najprv uplne iny projekt a zavriet a potom mi to dovoli otvorit projekt, co potrebujem.

ide o Cubase 5. pracujem s nim uz roky, HW cca furt rovnaky, SW v kompe detto. Windows XP Home. s uvedenym problemom sa trapim posledny 2-3 tyzdne, Google moc nepomohlo.

viete ma niekto prosim nasmerovat, kde zacat hladat problem ?

vdaka

rastis
Příspěvky: 2872
Registrován: 27 úno 2005 22:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od rastis » 01 dub 2014 18:12

oops - sorry, obrazok som stiahol z netu. ma tam byt C:\Program Files\Steinberg\Cubase 5\Cubase5.exe, ostatne texty sedia.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 01 dub 2014 18:14

Zkousel sis reinstalovat Microsoft Visual C++ runtime library? To by melo byt volne ke stazeni, tak odinstalovat stavajici verze, ktere mas a stahnout to nejnovejsi pro tvuj system na Microsoft strankach.

rastis
Příspěvky: 2872
Registrován: 27 úno 2005 22:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od rastis » 01 dub 2014 18:45

skusal. zistil som, ze mam v kompe niekolko verzii toho MVC++, ono si to instaluje asi viacej programov. tak samozrejme som vsetky odinstaloval a nahodil posledne. takisto Cubase komplet prec a zase naspat... bez uspokojiveho vysledku... s Cubase 5 som prezil uz niekolko instalacii XP, niektore skoncili uplne tragicky, ale toto som este neriesil nikdy...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 02 dub 2014 17:14

rastis: btw. ty knihovny jsem cetl se doporucuje nechavat vsechny verze, i starsi, pokud si nejakou konkretni nainstaloval nejaky program, co pouzivas. ale pochybuju, ze to tim bude. to je proste standardni cubase. napis jim na support. ale muzu ti rovnou prozdradit odpoved, kterou dostanes: 'try thrashing your preferences' (re-instalace ti preference nutne neresetuje). jinak verze 6 a 7.5 mi prijdou stabilnejsi, tak o tom muzes zapremyslet.

rastis
Příspěvky: 2872
Registrován: 27 úno 2005 22:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od rastis » 02 dub 2014 17:30

vdaka, ja len ze s C5 som nemal nikdy problemy...

a ake prefertences treba resetovat ?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 02 dub 2014 17:37

smazat defaults.xml (budes si potom muset znovu nastavit preference).

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od jazzym » 03 dub 2014 00:13

Otazka: :oops: dá sa otvoreny projekt priamo v cubase zmazať so všetkymi audio subormi ? ..potrebujem uvolnit miesto tj. blbosti vyhodiť.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 03 dub 2014 00:29

Můžeš v Poolu provést "Remove Unused Media", takže ti na disku zůstanou jen věci, co jsou v projektu použité.

A jinak není nic snazšího smazat projekt se všemi jeho náležitostmi klasicky v nějakém commanderu, ale má to několik úskalí (musíš striktně dodržovat "štábní kulturu", jinak nevíš, co do projektu patří a co ne, a pak taky návaznost nějakého audio materiálu i na jiný projekt/projekty...).

Přímo v Cubase projekt smazat nejde, ale ve zmiňovaném Poolu můžeš veškerý audio materiál vymazat (i ten používaný), takže pak jen z disku odstraníš příslušný *.cpr soubor (a případně i presety a podobný pomocný materiál, pokud sis ho vytvořil).

P.

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od jazzym » 03 dub 2014 01:17

no dikes ,. už mi to ide .. Remove tracks .. Remove unused media , Save, Empty trash .. a potom už len zmazať jeden subor s nazvom projektu , dva , dva subory :wink:

Karel Sardel
Příspěvky: 10
Registrován: 26 led 2014 16:33

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Karel Sardel » 01 kvě 2014 23:13

Zdravím,
maté někdo zkušenost s instalaci Cubase 7.5 na více počítačích ?
Jde mi o to, že ho mám instalovaný na klasickém PC a potřeboval bych něco nahrát v terénu, tak jsem si myslel, že když ho nainstaluji i na Notebooku, a vezmu USB hard-lock z prvního počítače tak mi to bez problému pojede. Ale ono při zadáni aktivačního kódu zahlásí, že už ten kód byl jednou použitý a zkrátka mam smůlu.
Já vím, že mám pouze jednu licenci, ale myslel jsem si, že to můžu mít nainstalované třeba na více počítačích (np. v různých místech) a pouze vozit sebou USB Hard-Lock.
KS

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od maux » 02 kvě 2014 01:33

Stačí ten klíč autorizovat.

Karel Sardel
Příspěvky: 10
Registrován: 26 led 2014 16:33

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Karel Sardel » 02 kvě 2014 02:14

Aha. Díky. Už se mi to povedlo !!
Trošku jsem zazmatkoval :?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 17 kvě 2014 22:09

Nevite nekdo jak zafixovat stopy resp. zobrazit prubeh tempo tracku jako tady na tom videu?

Odpovědět