Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 18 led 2014 19:55

Mě nejvíc dělá problémy Cubase s Virus TI.. a na Cubase 7 mě děsně nebavil v demu ten jejich mix.
Tak musim zkusit kolik se toho změnilo. Update z 6.5 na 7.5 vyjde totiž na stejný peníze jako Logic Pro X.
Jinak mam Win7 Core i5, 8giga ram, SSD.. a pak mám MAC PRO 6core, 24Giga Ram, SSD, takže si myslím, že obojí dostačující.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 18 led 2014 19:55

TOM-Thak píše:Kucí jak si teď stojí Cubase 7.5 a jeho stabilita + použitelnost nového Mixu?
Já mám stále Cubase 6.5 právě kvůli tomu, že docela drží oproti 6ce a má pořád starý mix.

Už se ta 7.5ka dá nějak normálně používat, nebo to mám na MACu zahodit a používat už jen Logic (který bohužel umí taky padat :((, nepadá snad jen Ableton..)

Díky za info!

Stáhni si tial Nuendo 6 a ozkoušej, to by mělo být stejný jak Cubase 7, navíc by měly být projekty kompatibilní mezi C7 a N6. Mně Cubase normálně funguje, ale řekl bych že 64bit verze o něco líp. Spadlo mi fakt jen párkrát, většinou to udělal nejaký plugin, který právě v 64 bit fungoval líp. Mix je naprosto v pohodě, pokud ho máš na vedlejšim monitoru :) mám ho na starý 17tce a úplně to stačí.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 18 led 2014 20:01

Nevíte někdo o nějakým MAC Vsti pluginu, který by uměl načítat AU instrumenty. Mám jeden plugin KarmaFX , který je jen AU bohužel. NI Kore to umí , ale zase se tomu nezobrazuje GUI tomu pluginu, NI ho už přestal podorvat, místo tho je teď Maschine 2. Pak jsem narazil na Plogue Bidule :) stáhl demo a nějak to nefunguje.

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od vasekg » 22 led 2014 11:23

NEdokázal by někdo poradit proč mi v Cubase 6 pokaždé, když natáhnu projekt, změní u všech stop nástroje? Přehrávám midi stopy v klávesách a při každém znovuotevření projektu jsou všechny nástroje ve stopách posunuty a já je musím ručně nastavit znovu. Např. tam, kde stopě definuji, že bude hrát z kláves Grand Piano RX, se objeví nějaká kytara. Přenastavím to zpět na piáno a vše funguje. Až do dalšího otevření projektu.

Vzhledem k tomu, že když to osázím VST pluginy a u nich se nic nezmění, kde by mohla být potíž?

Děkuji Vašek

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 22 led 2014 12:14

U midi kanalu jde nastavit programchange, který by měl korespondivat s programem instrumentu v klávesách.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 22 led 2014 12:25

vasekg: mozna budes mit nejaky midi eventy v partech, ktery bezne v piano rollu nevidis. podivej do midi > list editor po program change.

Goro / IBSTRACT
Příspěvky: 5
Registrován: 15 pro 2013 22:36

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Goro / IBSTRACT » 22 led 2014 15:19

chcem sa opýtať či neviete kde sa nastavuje v Cubase 5 ,odkiaľ sa má spustiť skladba keď na play/stop používam SPACE na klávesnici.
Momentálne sa to spustí na mieste kde to stopnem a ja by som chcel aby sa to vrátilo odkiaľ som to spustil prv. napr na začiatku patternu.
vďaka

rastis
Příspěvky: 2874
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od rastis » 22 led 2014 15:29

Goro - Preferencies -> Transport -> zakliknut "Return to Start Positoion on Stop"

Goro / IBSTRACT
Příspěvky: 5
Registrován: 15 pro 2013 22:36

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Goro / IBSTRACT » 22 led 2014 17:03

to rastis
Uff, vďaka to som už skúšal predtým , neostane to zakliknuté , aby sa vrátilo vždy musím dvakrát myšou stlačiť stop ale space stále rovnako :/

rastis
Příspěvky: 2874
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od rastis » 22 led 2014 17:09

co znamena "neostane to zakliknute" ? akoze chces to zakliknut a neda sa ? a tym to ani nespravi, co treba ?

mas asi dve moznosti - ist vynadat Steinebergu, co za smejd to vydali alebo sa rozhliadnut, kde kupit inu verziu, co fungue ;)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 22 led 2014 17:48

Jese je moznost to ovladat keypadem. 1= na zacatek loopu, 0=na zacatek odkud se posledne spustilo. Pokud si tedy dobre pamatuji.

Goro / IBSTRACT
Příspěvky: 5
Registrován: 15 pro 2013 22:36

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Goro / IBSTRACT » 22 led 2014 17:50

to ratis
:D nebudem kupovať inu verziu keď tak by som časom dokúpil up na 7mičku .

Karel Sardel
Příspěvky: 10
Registrován: 26 led 2014 15:33

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Karel Sardel » 26 led 2014 15:49

Dobrý den,
Mám jeden dotaz / problém (možná už byl někde zde řešen, ale nemůžu ho najít).
Dlouhé roky jsem používal Cubase VST32 5.1 (z roku 2001). Letos jsem si koupil Cubase 7.5 a nevím, jak natáhnout (resp. jestli je vůbec taková možnost) staré projekty, které byly uloženy s příponou *.all do verze Cubase 7.5. Nebo jestli Steinberg má nějaký program / utilitu, která to dokáže převést. V Cubase 7.5 jsem možnost natáhnout soubory *.all vůbec nenašel.
Díky za každou radu.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 26 led 2014 15:58

To se už dost zjevně nedá - .all je na hony vzdálený struktuře soudobého projektu (.cpr). Viděl bych to na postupný export stop a vytvoření nových projektů "od nuly".

P.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1904
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Otazky na cubase

Příspěvek od Stan » 26 led 2014 17:20

Já si myslím že by neměl být problém se zpětnou kompatibilitou projektů. Tady je oficiální tabulka Steinbergu, ale osobní zkušenosti nemám.
Přílohy
Project_compatibility.png
Project_compatibility.png (65.45 KiB) Zobrazeno 325 x

Odpovědět