Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
rastis
Příspěvky: 2874
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od rastis » 14 pro 2013 23:02

siso3333 píše:... wsetko wyriesene ....
fakt si nevies pomoct ?

siso3333
Příspěvky: 22
Registrován: 04 pro 2013 12:36

Re: otazky na cubase

Příspěvek od siso3333 » 15 pro 2013 15:09

no bolo to ze v stope som nemal nastaveny IN rovnaky ako v DEVICE setup :D

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vasekg » 19 pro 2013 13:58

Přátelé, opět asi trochu napnu nervy vás zkušených Cubasistů, mám dotaz, dost možná velmi začátečnický, ale i samotné formulování dotazu je pro mě těžké:

1. V Keyboardu jsem si vytvořil nějaký part, který jsem live přehrál do Cubase (používám Cubase 6 LE). Funguje

2. V CUbase jsem part doladil a na volné midi kanály (které předtím nebyly použity) jsem dosadil další dvě melodické linky. Přehrávání z Cubase do Korgu funguje opět bezvadně.

Problém 1 je ten, že jsem zjistil, že názvy použitých nástrojů z Korgů, které se objevují v názvu stopy v Cubase, se začaly samovolně měnit. Nevím proč. Na stopě má hrát nějaká flétna a hraje tam, jen se samovolně změnil název a je tam např. grand piano. Docela to otravuje a nevím, kde dělám chybu...resp. kde v mém řetězci operací bych se mohl dopustit nějaké chyby, která toto zapříčiní? Používám Korgem oficiálně doporučený XML soubor se správnými názvy nástrojových bank, určený pro řadu KORG PA.

Problém 2 je horší. Když jsem si vytvořil nějakou melodickou linku (pár notiček v partu), po čase jsem si všiml v polovině partu jakýchsi čmáranců - vypadalo to jako když použijete nějakou automatizaci a JE TO automatizace volume (mění hlasitost not)....dal jsem rozkliknout used automation a objevila se mi VOLUME automation, ve které jsou dvě čáry - první čára má šedivou barvu a jedná se o klasickou volume křivku stopy, kterou mohu plně editovat. To, co mě zajímá a nelze mi jakkoliv odstranit, má hnědou barvu, také se to objevuje v prostoru pro volume automation a jedná se o nějakou volume křivku, která mění hlasitost not v partu, je s tím partem svázána (posunu part, posune se křivka) a znovu podotýkám, nelze nijak editovat, natož smazat. Co to je a jak to editovat? Když si part rozkliknu, nejsem nikde schopen najít informaci o této křivce a o tom, jak ji smazat), navíc ani nevím, jak se mi ji povedlo vytvořit.

Děkuji za každou radu.

Vašek

vasekg
Příspěvky: 81
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Re: otazky na cubase

Příspěvek od vasekg » 22 pro 2013 12:08

Položil jsem opravdu tak hloupý dotaz, nebo nikdo neví?


Děkuji

V.

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 29 pro 2013 19:42

Ahoj
Přecházím na mac a potřeboval bych poradit.
Stáhnul jsem nějaký pluginy ".component" a přesunul do složky Knihovna / Audio / Plug-ins / Components.
V Cubase jsem v "plugin information" určil cestu do této složky,ale Cubase tyhle pluginy (efekty) vůbec nevidí.
Co dělám špatně ?
A dále kam mám instalovat pluginy .dmg ?

Dollac
Příspěvky: 67
Registrován: 05 čer 2002 16:05

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Dollac » 29 pro 2013 20:32

Do Cubase potrebujes vst nebo vst3 pluginy. Soubory ".component" jsou AU pluginy pro Logic.

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 29 pro 2013 20:40

Aha :))
Já myslel že je to nějaká obdoba .dll jako u pc
Takže mně jako uživatele cubase na platformě mac zajímají jen vst-čka s koncovkou .dmg ?
Díky

Dollac
Příspěvky: 67
Registrován: 05 čer 2002 16:05

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Dollac » 29 pro 2013 20:50

.dmg je instalacni soubor obecne. V nem muzou byt a dost casto byvaji vsechny formaty pluginy a ty si behem instalace vyberes, ktere chces instalovat.

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 29 pro 2013 20:56

Jasne.. díky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 29 pro 2013 21:24

DMG len nakliknes a sam ten image sa ti namontuje do systemu .. vidis ho potom medzi diskami ..

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 29 pro 2013 21:33

Jo jo, už jsem to chytnul... nicméně těch dotazů bude v nasledujících dnech a týdnech ještě víc :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 29 pro 2013 22:38

2Longsleeper: Heled a jak ti maka Cubase na MACu? Ja este nemam udelanou mistnost, tak mi tu MAC jen lezi a jedu na PC, ale zanedlouho prejdu taky na MACa a prave premyslim, zda prejit na Logic. U Cubase je vyhoda, ze ho mam zmaklej no.. navic uz koupenej a taky v nem mam spoustu projektu, ke kterym bych se treba casem mohl chtit vratit. Navic jak jsem zjistil i Logic X umí padat :(

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: otazky na cubase

Příspěvek od longsleeper » 29 pro 2013 23:01

Teprve si zvykám... mám maca asi tři týdny a dělal jsem cca 10 hodin v C6 elements + maschine
Zatím fachá spolehlivě bez jedinýho problému, žádnej droput..záseky..nic takovýho. Ale mám teda dojem že reaguje o něco pomaleji. Hlavně ..nebo vlastně jenom na zooming in/out to pociťuju, při stříhání stop mně to trochu zdržuje.
Měl jsem HP-čko v horší konfiguraci než teď macbooka (late 2011,SSD) a tam to lítalo svižněji.
Ono vůbec jsem od toho macbooka čekal trochu rychlejší reakce, restarty, start programů... hlavně po upgrade na ssd
Teprve se seznamuju... třeba to ještě vyladím

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 29 pro 2013 23:20

To je zvlastni.. bez SSD je to utrpeni, ale ja mel Macbooka Core2 Duo s 4giga pameti a SSDcko SATA2 a vsecko litalo rychle. Musim teda rict, ze MAC OSX system obecne je takovy.. narocnejsi na grafiku.. takze si myslim, ze mozna cista instalace Win7 bezi na stejny konfiguraci o neco rychlejs na takovy ty bezny veci, ale mozna se pletu.. ono je to taky dany i tim, ze spusteny programy sou "schovany" v docku, takze casto si nevsimnu, ze mam zapnutych mraky veci, ktery jsem predtim nevypnul uplne, ale je to o zvyku. Jeste jsem nestacil poradne vytizit a otestovat ten muj Mac Pro, ale snad to nebude tak, ze co ma navic na vykonu, tak to pozere system.. a bude to ve finale podobne rychly jak muj PC :D ale snad ne hh v testech na geekbench dostahuju s PC asi kolem 6tis a cista instalace asi 7,5tisc bodu a Mac Pro ma kolem 12,5tis.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 29 pro 2013 23:30

neprepinas sa medzi aplikaciami COMMAND + TAB ? tam vidis vsetko co je spustene .. tak isto ako na windowse ..

Odpovědět