Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 06 bře 2007 15:14

ještě je jedna možnost: Udělat to normálně pomocí automatizace na AUDIO stopě toho midi instrumentu. Zapneš tam to červený W pohneš při play se šavlí tak jak potřebuješ a je to .. :-)

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 06 bře 2007 20:30

yes ... díky za info ... varianta s controllerem funguje výborně ... atomatizace ne (asi jsem tahal za špatnou šavli)
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 131
Registrován: 21 lis 2006 14:19

Příspěvek od MartinT » 06 bře 2007 23:38

Panove, nejdou mi v Cubase midi..mam midi klavesy spojene s PC by USB, ale kdyz je na midi stopu nastavim jako vstupy vystup zvukovka..a pustim VST instrument...tak nic...nevim co s tim.

Budete tak hodni a poradite mi co s tim..diky

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 23:33

Příspěvek od Shodan » 06 bře 2007 23:45

MartinT: MIDI stopa nemá mít jako OUT vystup do zvukárny ale má jít do toho VST. Až z toho VST musí jít audio do výstupu. Jinak ti to hrát nebude.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 131
Registrován: 21 lis 2006 14:19

Příspěvek od MartinT » 07 bře 2007 01:06

Shodan, jsem uplne tele :) , ale kdyz to takhle mam na vstupu mam klavesky(umx61) na vystupu vst instrument(fm7) a na venek je zvukovka(edirol).. a covece ono ticho cubase ukazuje midi aktivitu ale neovlada te instrument..

Kde muze byt jeste chybka? Diky moc

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 23:33

Příspěvek od Shodan » 07 bře 2007 01:17

Tyjo, nevim... co máš za Cubase? A co když u toho VST nastavíš OUT ne rovnou do zvukárny, ale do master šavle?
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 131
Registrován: 21 lis 2006 14:19

Příspěvek od MartinT » 07 bře 2007 01:39

Covece, uz jsem z toho blazen..todle jsem nikdy nedelal tak jsem v tom fakt mimi..cekal jsem nez se naucim hrat na piano a pak to zacnu resit...

No mam Cubase SX 3.1 .. kurnik skoda ze tu nejde poslat obrazek..toho jak to tam mam pospojovane..:(

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 23:33

Příspěvek od Shodan » 07 bře 2007 01:46

No já mám Cubase Studio 4.0.1 a používám "instrument tracks", což vypadá malinko jinak. Ale SX si poměrně dobře pamatuju, tak obrázky hoď na www.imageshack.us a sem postni jenom linky, já se na ně mrknu :)
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 131
Registrován: 21 lis 2006 14:19

Příspěvek od MartinT » 07 bře 2007 01:51

Ok, diky za pomoc tady je ten link.
http://img184.imageshack.us/my.php?imag ... sx3di0.jpg

Fakt uz covece nevim :)

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 23:33

Příspěvek od Shodan » 07 bře 2007 01:58

Zkus na tom FM7 kanálu dát OUT namísto do Edirolu do master šavle - něco jako "Stereo Out" nebo tak... Taky při tom hraní musí být myší označená (aktivní) ta MIDI stopa. Nic jinýho mě nenapadá.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 131
Registrován: 21 lis 2006 14:19

Příspěvek od MartinT » 07 bře 2007 02:11

Ja jsem magor...cove nic takoveho tam neni je tam jen ta edirol a tim to hasne..ja se s tim jdu prat.. jeste nemuzu byt neco spatne v device setup?

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 23:33

Příspěvek od Shodan » 07 bře 2007 02:12

Tak to máš asi všechno správně... v Device těžko... když tam ten Edirol vidíš.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 131
Registrován: 21 lis 2006 14:19

Příspěvek od MartinT » 07 bře 2007 02:15

He he na update z SX3 na C4..nemam :( ...

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 131
Registrován: 21 lis 2006 14:19

Příspěvek od MartinT » 07 bře 2007 02:16

Ja ti nevim..jdu s tim bojovat dale...

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 23:33

Příspěvek od Shodan » 07 bře 2007 02:20

To musí jít... začni od znova, krok po kroku. Restartni mašinu, nastartuj Cubase, otevři VST, k němu MIDI stopu, nastav INy a OUTy... a musí to jít. Fakt už nemám nápad.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Odpovědět