Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 131
Registrován: 21 lis 2006 13:19

Příspěvek od MartinT » 08 bře 2007 22:05

Hmm..taky jsem zkousel - bez vysledku.
Ale momentalne me trapi, ze potom vsem mi zacala Zvukovka praskat pri prehravani..takze "mam radost"..nevite jak to vyresit jinak nez reinstalaci systemu? Mam Edirol FA101 spojene pres fw kartu s chipem Via..vzdycky mi to na ni jelo bez problemu..a ted nevim kde je zase problem...jsem smolar..toto..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 10 bře 2007 16:01

omlouvam se predem jestli uz je to tady nekde napsany, ale vubec se mi nechce hledat..

otazka: lze spojit dva eventy v jednom audio tracku - myslim tim kdyz se prekryvaji, tak aby hrali oba soucasne, bez nutnosti crossfade?

diky vsem

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 10 bře 2007 16:42

zdravím ... měl bych otázku ... v Cubasu bych v jednom taktu potřeboval ubrat dobu kvůli clicku ... vše je v 4/4 jen jeden brake je 3/4 ... dá se to nějak udělat? díky ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 10 bře 2007 17:04

... mohl by mi případně nějaký Cubase-expert dát na sebe kontakt? stačí ICQ ... potřeboval bych řešit tyhle věci ihned ... přeci jen je diskuzní fórum trochu zdlouhavý (a jelikož nemám na Cubase manuál, hledám to jen dost těžko) ... díky
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 10 bře 2007 17:46

to biscuit: myslim, že to nejde
to Johnny: hledej v tempo tracku (ctrl T tušim), jsou tam takový věci. Jde to tam pomocí Process Bars dialog. Nastavíš kurzor na zač. taktu, kterej chceš změnit, označíš jako loop ten takt a pak jen změníš 4/4 na 3/4 a dáš process ... :-)
Tempo musíš mít asi nastaveno na TRACK a ne FIXED
Nebo to jde udělat dočasným zvýšením rychlosti ...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 10 bře 2007 17:52

poklop: asi fakt ne, vyresil jsem to jak jinak nez naprosto jednoduse, ale napadlo me to az po chvili, i pres to, ze uz jsem to kdysi tak delal. proste dva audiotracky pod sebou a eventy cikcak, popr. stazeny do groupy :) slo mi totiz o delay v tech eventech, kterej dozniva na konci a zacatek byl zase renderovanej bez nej - takhle se to krasne spoji a dobre kopiruje a kombinuje, kdezto z crossfadama je moc prace (zbytecny).

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 10 bře 2007 19:12

... a ještě jeden dotaz do placu ... potřebuju, aby s koncem skladby skončil i click (mám udělaný podklady a click jede bubeníkovi, tak aby ho to nepletlo) ... diky
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 10 bře 2007 19:26

Klik udelej pomoci bycich stejne jako zbytek skladby .. ukoncis kde potrebujes.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 12 bře 2007 07:48

2Johnny: ty musíš bejt fakt týpek - nebo spíš asi trochu ujetej či co :-( ještě dokážu, že jsou lidi neschopný se orientovat v anglickým textu, ale aby se někdo neorientoval na ČESKÝM fóru, to je docela síla....

Laskavě se podívej sem

Sorry, nemoh jsem si to odpustit.....

P.

p:0
Příspěvky: 52
Registrován: 18 led 2007 10:01

Příspěvek od p:0 » 12 bře 2007 12:18

Zdravim všechny,

chtěl jsem se Vás zeptat, jestli jde v Cubase přehodit inserty?
příklad: teď plácnu, mám na in1 kompresor a na in2 EQ. Jak je jednoduše přehodit. Zatím jsem nic nenašel...teda jestli to jde...

Předem díky za odpověd.

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 12 bře 2007 12:19

p:0 - tohle jde až ve 4ce... v dřívějších verzích ne
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

p:0
Příspěvky: 52
Registrován: 18 led 2007 10:01

Příspěvek od p:0 » 12 bře 2007 12:23

Aha... no škoda no... :| ale díky za info! :wink:

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 17 bře 2007 11:54

Ahoj. Mám takovej dotaz. Používám External instruments, naprogramoval jsem si přepínání zvuků přes inspektor (levá lišta v Arrange okně), takže můžu velice rychle vybírat všechny piana např. Je to efektní. Program change funguje okamžitě. Ne však jako dřív... V SX3 se mi automaticky přeply (vždy když jsem zajel na začátek skladby) všecny nástroje na zvuky uvedené v inspektoru, teď v C4 ne. Nevíte, kde je co třeba zatrhnout? Už si fakt nevím rady. Chase events v Preferencích nezabírá.... díky.

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 20 bře 2007 14:20

2Pavlii: máš recht čéče - sorry to all, jde spíš o to načerpat víc info ...

takže tu mám ještě jeden urgentní dotaz ... potřebuju v Cubasu sloučit více MIDI kanálů do jednoho ... jde to? ex.: mám nastavený zvuky na kanálu 1, 2, 3 a potřebuju, aby mi všechny hrály společně v SEQ modu na Tritonu na kanálu 1 ... jelikož nemaj MIDI stopy, nedá se to udělat tak, abych to jednoduše zkopíroval ... prosím o vaše postřehy ... THX ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 20 bře 2007 14:26

Midi kanál je midi kanál a nelze sloučit do jednoho :-)
Pokud ale myslíš, aby jako noty z různých midi kanálů hrály všechny na jednom (v jedný stopě), tak to lze udělat například pomocí lepidla a nebo vlastně stačí prostě naházet jednotlivý data na sebe do jedný stopy.

Ale pravděpodobně nechápu o co ti jde ....

Odpovědět