Otazky na cubase
-
Před časem jsem tady hledal a našel řešení problému s nestabilitou Cubase SX 3 v kombinaci s MIDI drivery Midiman Midisport 4x4 USB. Při nahrávání midi se po krátkém čase Cubase hroutil. Pomohlo vypnutí filtru midi portů pomocí přepínače "ignoreportfilter", zobrazení všech portů a aktivace (v mém případě) Emulated MIDI portů. SX se pak už choval stabilně. Na jednom serveru měřili časové odchylky u Emulated portů a naměřili určité nepřesnosti, drifty v časování (nechal jsem tam odkaz). To mně poněkud znervózňovalo, takže jsem vyměnil interface Midiman za MOTU Micro Lite. Jelikož po jeho instalaci se neprojevila žádná potíž, mám za definitivně potvrzený, že drivery Midisportu konfliktují s Cubase SX3 (kupodivu ne s Cubase VST32). Použití Emulated portů situaci sice nouzově řeší, ale není to řešení čisté. Nejnovější driver pro Midisport 4x4 je z 3.7.2003. Takže pokud někdo používá Cubase SX3, doporučuji VYHNOUT SE MIDI INTERFACU MIDIMAN MIDISPORT.
Rošky
Pavlii: chtěl jsem jen shrnout svá pozorování, poněvadž by se mohly někomu hodit. Verze, se kterou jsem měl v souvislosti s Midimanem potíže, byla SX 3.1.1. Šlo mi o to, když už jsem to nějak nouzově vyřešil (volbou Emulated portů - nic jiného v mém případě nefungovalo), tak abych o tom dal vědět. Podobná hlášení se objevila i na výše odkazovaných serverech a FAQ`s, takže jsem nebyl sám, kdo se s tím jevem setkal. Řešení sice nebyla vždy shodná (v mém případě zabraly Emulated porty, v jiných jiná volba), vždy ale šlo o záležitost driverů Midisportu a o postup -aplikovat Ignoreportfilter-vyzkoušet objevivší se porty-vybrat ty které nezlobí-konec problému.
Já jsem pak šel ještě dál, protože se mi nelíbil naměřený drift s těmi Emulovanými (jiné mi nešly). Proto jsem nakonec vyměnil interface za MOTU.
Rád bych vyjádřil svůj respekt a poděkování lidem zde na Electrozone !
Já jsem pak šel ještě dál, protože se mi nelíbil naměřený drift s těmi Emulovanými (jiné mi nešly). Proto jsem nakonec vyměnil interface za MOTU.
Rád bych vyjádřil svůj respekt a poděkování lidem zde na Electrozone !
Rošky
problém vidím v tom, že když to není nějak ukotvené "k sobě", tak může vzniknout problém s přepínáním do dalších oken a zase zpět.
Pokud bych to měl spojené a měl přes to zobrazený například nějaký plugin, tak stačí použít ctrl+tab a mám zase nazpět sekvencer+mix, pokud to bude "rozpojené", tak po použití ctrl+tab umístím do popředí pouze mix a až po dalším ctrl+tab, mám zpět i sekvencer.
doufám, že chápete co tím myslím
Pokud bych to měl spojené a měl přes to zobrazený například nějaký plugin, tak stačí použít ctrl+tab a mám zase nazpět sekvencer+mix, pokud to bude "rozpojené", tak po použití ctrl+tab umístím do popředí pouze mix a až po dalším ctrl+tab, mám zpět i sekvencer.
doufám, že chápete co tím myslím

2elektri: ahha.....tak tohle je zrovna věc, které mě netrápí - práce na dvou monitorech a používání klávesových zkratek....... Ale na pytkinův popud kouknu na možnost těch workspace (WL to má také).
P.
..edit.. Windows -> Worskaces definice pracovních ploch s rozvržením obsahu, přepínání pomocí Alt+<numpad_>
P.
..edit.. Windows -> Worskaces definice pracovních ploch s rozvržením obsahu, přepínání pomocí Alt+<numpad_>