Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
styx_oarsman
Příspěvky: 98
Registrován: 24 úno 2006 00:06

Příspěvek od styx_oarsman » 07 dub 2007 10:33

Ja myslím, že sa to dá len ručne v key editore...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 dub 2007 21:14

peteness : neviem ako sa to vola teraz ale kedysi na to bol tusim MATCH quantize .. proste kvantizujes jeden part podla druheho .. je to presne na to , co potrebujes ..

Rošky
Příspěvky: 119
Registrován: 12 srp 2004 11:08

Příspěvek od Rošky » 17 dub 2007 10:42

Před časem jsem tady hledal a našel řešení problému s nestabilitou Cubase SX 3 v kombinaci s MIDI drivery Midiman Midisport 4x4 USB. Při nahrávání midi se po krátkém čase Cubase hroutil. Pomohlo vypnutí filtru midi portů pomocí přepínače "ignoreportfilter", zobrazení všech portů a aktivace (v mém případě) Emulated MIDI portů. SX se pak už choval stabilně. Na jednom serveru měřili časové odchylky u Emulated portů a naměřili určité nepřesnosti, drifty v časování (nechal jsem tam odkaz). To mně poněkud znervózňovalo, takže jsem vyměnil interface Midiman za MOTU Micro Lite. Jelikož po jeho instalaci se neprojevila žádná potíž, mám za definitivně potvrzený, že drivery Midisportu konfliktují s Cubase SX3 (kupodivu ne s Cubase VST32). Použití Emulated portů situaci sice nouzově řeší, ale není to řešení čisté. Nejnovější driver pro Midisport 4x4 je z 3.7.2003. Takže pokud někdo používá Cubase SX3, doporučuji VYHNOUT SE MIDI INTERFACU MIDIMAN MIDISPORT.
Rošky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 dub 2007 11:41

ja neviem .. prave mne sa zda , ze ked das ignoreportfilter , tak treba potom vypnut vsetky emulated porty .. riesi sa tym prave drift pri USB midiinterfejsoch .. Maduio Ozone som tak riesil .. S midisportom som uz dakde cital dake problemy .. asi vseobecne neststne zariadenie ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 17 dub 2007 13:40

Vzhledem k tomu, že ve verzi 3.1 (upgrade z v3 zdarma) by toto mělo být opravené, nemá myslím moc smyslu se tím zabývat - pokud nejde o starší verzi (SX2 a 1).

P.

Rošky
Příspěvky: 119
Registrován: 12 srp 2004 11:08

Příspěvek od Rošky » 18 dub 2007 21:56

Pavlii: chtěl jsem jen shrnout svá pozorování, poněvadž by se mohly někomu hodit. Verze, se kterou jsem měl v souvislosti s Midimanem potíže, byla SX 3.1.1. Šlo mi o to, když už jsem to nějak nouzově vyřešil (volbou Emulated portů - nic jiného v mém případě nefungovalo), tak abych o tom dal vědět. Podobná hlášení se objevila i na výše odkazovaných serverech a FAQ`s, takže jsem nebyl sám, kdo se s tím jevem setkal. Řešení sice nebyla vždy shodná (v mém případě zabraly Emulated porty, v jiných jiná volba), vždy ale šlo o záležitost driverů Midisportu a o postup -aplikovat Ignoreportfilter-vyzkoušet objevivší se porty-vybrat ty které nezlobí-konec problému.
Já jsem pak šel ještě dál, protože se mi nelíbil naměřený drift s těmi Emulovanými (jiné mi nešly). Proto jsem nakonec vyměnil interface za MOTU.
Rád bych vyjádřil svůj respekt a poděkování lidem zde na Electrozone !
Rošky

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 19 dub 2007 09:09

2Rošky: ahháá! :-) docela zajímavé info - můj příspěvek se opíral pouze o informace z webu Stenbergu, nikoli o osobní zkušenost (to jen na doplnění).

P.

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 19 dub 2007 09:57

Mam takovy trapny dotazek...
Da se ukotvit seqencer+mixer? Uz jsem docela trapil manual a nic :(
Obrázek

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 19 dub 2007 10:03

Mhm - jak ukotvit? Tedy přesněji - co by mělo být výsledkem?

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 19 dub 2007 11:43

jak je to na tom obrazku aby drzel seqencer+mix

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 19 dub 2007 12:44

Jo takhle - aha - ale to se obávám, že nejde.... IMHO nevidím moc smysl, můžeš mi nastínit, k čemu by tohle řešení bylo dobré? V porovnání s tím, když si otevřu obě okna tak, jak jsou na obrázku....

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 dub 2007 14:05

mozes si savnut workspace .. teda v nuende .. potom ho len vyvolas .. ci to ma SX to neviem .. treba pozriet ..

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 19 dub 2007 14:12

problém vidím v tom, že když to není nějak ukotvené "k sobě", tak může vzniknout problém s přepínáním do dalších oken a zase zpět.

Pokud bych to měl spojené a měl přes to zobrazený například nějaký plugin, tak stačí použít ctrl+tab a mám zase nazpět sekvencer+mix, pokud to bude "rozpojené", tak po použití ctrl+tab umístím do popředí pouze mix a až po dalším ctrl+tab, mám zpět i sekvencer.

doufám, že chápete co tím myslím :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 dub 2007 14:16

elektri : jasne .. spojit sa to neda podla mna .. ale workspejsy si mozes zavovat kolko chces .. a vyvolavat ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 19 dub 2007 14:16

2elektri: ahha.....tak tohle je zrovna věc, které mě netrápí - práce na dvou monitorech a používání klávesových zkratek....... Ale na pytkinův popud kouknu na možnost těch workspace (WL to má také).

P.

..edit.. Windows -> Worskaces definice pracovních ploch s rozvržením obsahu, přepínání pomocí Alt+<numpad_>

Odpovědět