Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 24 dub 2007 15:33

Brooklyn: dej Preferences - Editing - MIDI - odháčkovat "Controller lane editing.....". Pak to jde normalne oznacit sipkou a copy-paste.

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 25 dub 2007 17:30

opět jsem se nevyjádřil přesně, omlouvám se ... čmáráním jsem myslel kreslení průběhu kontroleru pod piano rollem ... zkusim to s tím nahrávánim (rec a pokroutit) ... díky za rady
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 25 dub 2007 21:41

Johnny_Tiss: stacilo napsat jestli myší nebo nejakym midi kroutitkem.

p:0
Příspěvky: 52
Registrován: 18 led 2007 11:01

Příspěvek od p:0 » 08 kvě 2007 08:39

Chtěl bych se zeptat, jestli je možné pod CubaseSX 3 spustit directX instrument. V efektech je přímo adresář directX, ale v instrumentech nic takového nevidím. Předem díky za odpověd.

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 08 kvě 2007 20:07

Myslíš asi DXi.
Myslim, že to nejde, ale možná přes nějakej DX to VST adapter ....

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 09 kvě 2007 07:36

jen tak bokem - prosil bych příklad DX nástoje.........

p:0
Příspěvky: 52
Registrován: 18 led 2007 11:01

Příspěvek od p:0 » 09 kvě 2007 09:04

Měl jsem problém s aktivací VSTi Native Instruments Reaktor 5. Naštěsti jsem ho už vyřešil. Ale když mi nefungoval, tak jsem hledal způsob jak sputit jeho DXi verzi. Nikde sem nic nenašel. Docela by mě to zajínamlo jestli to jde přímo v CubaseSX 3 nebo přes nějakej adapter, jak napsal Poklop.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 09 kvě 2007 09:33

já jsem se ptal jen proto, že IMHO nainstaluješ do systému VST nástroj a v Cubase je ti k dispozici - jedno, v jakém je formátu, nikdy jsem to nezkoumal (VST nebo DirectX); takže mi přijde otázka na "aktivaci DX nástroje" jaksi irelevantní...... ale třeba mě někdo vyvede z omylu :-)

P.

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 09 kvě 2007 09:49

to Pavlii: tys nezaregistroval, že existuje víc platforem v SW syntech?

např. Sonar VST nepodporuje, podporuje tzv. DXi nástroje. Oproti tomu Cubase podporuje VSTi ale zase nepodporuje DXi.

DXi neni DirectX. DirectX podporuje Sonar i Cubase.

p:o: zkus hledat na netu, třeba adapter je .....

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 09 kvě 2007 11:18

2 Poklop: DXi neznamená "DirectX instrument"????? no dobrá, ale z mého postu se asi nikdo nemůže divit, že jsem to nezaregistroval, protože pokud se řekne "virtuální nástroj", tak není IMHO žádný důvod, proč by mi to neměla Cubase nabídnout k výběru, když ho nainstaluju. A na jaké platformě je pak udělaný je tím pádem jedno, teda bych řekl. No pohledám net, je třeba se asi přiučit ;-)

P.

EDIT: ajo, nojo, holt studium je studium...... dix za info :-)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 09 kvě 2007 13:22

Pavlik ma samozrejme pravdu..

Nekolik vysvetleni znacky DXi

Acronym Definition
DXI Data Exchange Interface
DXI Digital Exchange Interface
DXI Direct Exchange Item
DXi DirectX Instrument (plugin standard for software synthesizers)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 kvě 2007 14:10

pavlii : u vacsiny nastrojov pri instalacii sa ta pyta ci chces nainstalovat:

Standalone
VSTi
DXi
RTAS (nonTDM protools)

Detto u efektov .. i ked vlastne u nastrojov som si neni 100% isty , ci aj RTAS tam je .. pri efektoch urcite ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 09 kvě 2007 14:22

2 Pytkin: jj, jak jsem psal viz výše EDIT ;-)

P.

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 18:27

Příspěvek od nooly » 10 kvě 2007 09:31

ano, i u RTAS (protools)

jinak jsem vzdy zil v domneni, ze cubase DX pluginy podporuje (nevlastnim, tak nevim)... kazdopadne ten VSTckovy DX(i) wrapper funguje...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 10 kvě 2007 09:46

nooly..: link plís :)

Odpovědět