Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 10 kvě 2007 10:37

tom-thak: http://www.spinaudio.com/products.php?id=27
funguje to ale na prevod vst na dx

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 kvě 2007 13:23

Cubase/Nudneo vedia DX efekty .. ale instrumenty nie ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 14 kvě 2007 07:44

Příspěvek Martina vymazán, protože ho následně napsal do samostatného threadu.

P.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 17 kvě 2007 14:44

Ahoj. Mám problém v Cubase4. Pokud mi hraje skladba a dám si prohlížení v Sound Library, nebo Loop Browseru, tak se mi zasekává přehrávání a synchronizace. Ukazatel HDD, dosahuje 100%. Nejsem tak schopný vybírat další zvuk a při tom poslouchat skladbu. Když poprvé otevírám Loop Browser tak to strašně dlouho trvá. Máte stejné zkušenosti? Nevíte jak urychlit práci se Sound Library? Přijde mi to, jako by mi nestíhal HDD. Mám Samsunga 400GB, Western Digital 320 GB, vše na různých portech. Nemám něco špatně nastaveného v systému? Nějaké vypnuté indexování? Jak z toho ven?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 17 kvě 2007 14:46

Ondrash: kdyz kliknu na presety a otevira se library tak mi to taky dlouho trva. Kdyz se mi prehrava track a chci dalsi loop apod. tak to delam pres import takze to ti vypne ten track. Jinak je fakt, ze je to diskem to je slyset.

martin234
Příspěvky: 45
Registrován: 03 lis 2006 22:53

Příspěvek od martin234 » 03 čer 2007 13:01

Zdravím všechny profíky přes Cubase SX.Prosím o radu.Mám verzi 3.Při přehrávání audio stopy(midi stopy) se mi cubase při kliknutí na další aplikaci např virt.mix zvukové karty nebo... napíšu(total comander,winamp cokoliv na liště atd... nebo každá jiná aplikace) cubase zastaví.Je tam někde příkaz(zákaz)?V nastavení?
Potom jestli je možné spustit Cubase společně s Wavelabem(5)?Díky M.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 03 čer 2007 13:08

martin234 píše:Zdravím všechny profíky přes Cubase SX.Prosím o radu.Mám verzi 3.Při přehrávání audio stopy(midi stopy) se mi cubase při kliknutí na další aplikaci např virt.mix zvukové karty nebo... napíšu(total comander,winamp cokoliv na liště atd... nebo každá jiná aplikace) cubase zastaví.Je tam někde příkaz(zákaz)?V nastavení?
Potom jestli je možné spustit Cubase společně s Wavelabem(5)?Díky M.
Jo mas tam asi zaskrtle release asio when cubase is not active nebo tak nejak to tam je.. jednoduse kdyz prepnes z cubase jinam tak se ti uvolni asio ovladac, takze ti cubase nehraje.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 čer 2007 13:34

martin234 : releasovanie asio drivera ti uz TOM vysvetlil .. co sa tyka koexistencie 2och programov .. zavisi od zvukovky .. vacsina zvukoviek vie , ze trebars v Cubase cez ASIO pouzijes 1-8 kanal .. a vo wavelabe si nastavis rehravanie 9-10 kanal zvukovky .. a hraju pekne naraz ..

martin234
Příspěvky: 45
Registrován: 03 lis 2006 22:53

Příspěvek od martin234 » 03 čer 2007 21:53

Nějak to nejede hledat to v - Preferences - nebo - Devices setup -?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 čer 2007 23:09

martin234 : nemam to tu na notebooku .. ale malo by to byt tam , kde sa nastavuje asio .. Devices Setup .. VSTaudiobay .. a dakde v tych zalozkach ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12698
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 12 čer 2007 17:04

mozno sa to tu uz niekde riesilo, mozno je to uplna banalita - neviem nenasiel som, tak sa pytam, nezabite ma :)

mam problem ze (aspon tak to vyzerea) cubase neposiela MIDI START/STOP eventy .. mam cez midi pripojenu yamahu DX200 .. na nej mam nastevenu external clock.. ked hram v cubase piano role, zvuky idu .. ked menim v cubase patch, prepina sa aj na DX200
ale ked dam PLAY/STOP v cubase - nic sa nedeje - DX200 sa nespusti - nezacne prehravat pattern nastaveny (aj ked by mala)....

kukal som transport panel v cubase a ked davam play/stop alebo pretacam tak MIDI OUT meter neukazuje nic takze predpokladam ze cubase do out-u nic neposiela.. jak to zapnut, kde ?? hladal som aj v nastaveniach ale nic som nenasiel ...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 12 čer 2007 18:15

Dendy: cez CTRL klikni na sync okienko na transport bare.....

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12698
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 12 čer 2007 18:25

dik uz som to nasiel cez menu kazdopadne ten short cut cez ctrl+sync click je fajn :-)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 01 črc 2007 11:08

Ahoj. Tak jsem teď narazil na takovou prkotinu a nejsem si jistej, jestli jsem jí vyřešil elegantním způsobem. Mám externí midi sequencer, kterým chci řídit bicí (ch.10) a třeba zvuk z halionu (ch.5). V C4 mám dvě stopy, jednu s Baterkou (nastavený kanál 10) druhou s Halionem (nastavený kanal 5). Hraje mi všechno najednou. To znamená Halion přehrává i noty z desátého kanálu. Baterka hraje i noty z pátého kanálu. Mám chápat, že nastavení MIDI channel na stopě je pouze nastavení odchozího kanálu? Moje situace je obrácená. Na externím sequenceru jsem si nastavil do jakých kanálů mají noty jít. a tak mi skutečně lezou data na 10 a 5 kanálu, ale Cubase to ignoruje. Musím jít do MIDI transformeru a tam nastavit aby Cubase propouštěla jen data na příslušným kanálu. Je to správný postup? Co vy na to?

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 01 črc 2007 11:45

V Cubase si musíš na každé stopě nastavit kterej MIDI in a na kterým kanálu má poslouchat. Defaultně totiž všechno přehrává všechny příchozí MIDI data na všech kanálech.

..a nebo jsem špatně pochopil zadání. ;)
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Odpovědět