Otazky na cubase
Ahoj. Mám problém v Cubase4. Pokud mi hraje skladba a dám si prohlížení v Sound Library, nebo Loop Browseru, tak se mi zasekává přehrávání a synchronizace. Ukazatel HDD, dosahuje 100%. Nejsem tak schopný vybírat další zvuk a při tom poslouchat skladbu. Když poprvé otevírám Loop Browser tak to strašně dlouho trvá. Máte stejné zkušenosti? Nevíte jak urychlit práci se Sound Library? Přijde mi to, jako by mi nestíhal HDD. Mám Samsunga 400GB, Western Digital 320 GB, vše na různých portech. Nemám něco špatně nastaveného v systému? Nějaké vypnuté indexování? Jak z toho ven?
Zdravím všechny profíky přes Cubase SX.Prosím o radu.Mám verzi 3.Při přehrávání audio stopy(midi stopy) se mi cubase při kliknutí na další aplikaci např virt.mix zvukové karty nebo... napíšu(total comander,winamp cokoliv na liště atd... nebo každá jiná aplikace) cubase zastaví.Je tam někde příkaz(zákaz)?V nastavení?
Potom jestli je možné spustit Cubase společně s Wavelabem(5)?Díky M.
Jo mas tam asi zaskrtle release asio when cubase is not active nebo tak nejak to tam je.. jednoduse kdyz prepnes z cubase jinam tak se ti uvolni asio ovladac, takze ti cubase nehraje.martin234 píše:Zdravím všechny profíky přes Cubase SX.Prosím o radu.Mám verzi 3.Při přehrávání audio stopy(midi stopy) se mi cubase při kliknutí na další aplikaci např virt.mix zvukové karty nebo... napíšu(total comander,winamp cokoliv na liště atd... nebo každá jiná aplikace) cubase zastaví.Je tam někde příkaz(zákaz)?V nastavení?
mozno sa to tu uz niekde riesilo, mozno je to uplna banalita - neviem nenasiel som, tak sa pytam, nezabite ma 
mam problem ze (aspon tak to vyzerea) cubase neposiela MIDI START/STOP eventy .. mam cez midi pripojenu yamahu DX200 .. na nej mam nastevenu external clock.. ked hram v cubase piano role, zvuky idu .. ked menim v cubase patch, prepina sa aj na DX200
ale ked dam PLAY/STOP v cubase - nic sa nedeje - DX200 sa nespusti - nezacne prehravat pattern nastaveny (aj ked by mala)....
kukal som transport panel v cubase a ked davam play/stop alebo pretacam tak MIDI OUT meter neukazuje nic takze predpokladam ze cubase do out-u nic neposiela.. jak to zapnut, kde ?? hladal som aj v nastaveniach ale nic som nenasiel ...

mam problem ze (aspon tak to vyzerea) cubase neposiela MIDI START/STOP eventy .. mam cez midi pripojenu yamahu DX200 .. na nej mam nastevenu external clock.. ked hram v cubase piano role, zvuky idu .. ked menim v cubase patch, prepina sa aj na DX200
ale ked dam PLAY/STOP v cubase - nic sa nedeje - DX200 sa nespusti - nezacne prehravat pattern nastaveny (aj ked by mala)....
kukal som transport panel v cubase a ked davam play/stop alebo pretacam tak MIDI OUT meter neukazuje nic takze predpokladam ze cubase do out-u nic neposiela.. jak to zapnut, kde ?? hladal som aj v nastaveniach ale nic som nenasiel ...
Ahoj. Tak jsem teď narazil na takovou prkotinu a nejsem si jistej, jestli jsem jí vyřešil elegantním způsobem. Mám externí midi sequencer, kterým chci řídit bicí (ch.10) a třeba zvuk z halionu (ch.5). V C4 mám dvě stopy, jednu s Baterkou (nastavený kanál 10) druhou s Halionem (nastavený kanal 5). Hraje mi všechno najednou. To znamená Halion přehrává i noty z desátého kanálu. Baterka hraje i noty z pátého kanálu. Mám chápat, že nastavení MIDI channel na stopě je pouze nastavení odchozího kanálu? Moje situace je obrácená. Na externím sequenceru jsem si nastavil do jakých kanálů mají noty jít. a tak mi skutečně lezou data na 10 a 5 kanálu, ale Cubase to ignoruje. Musím jít do MIDI transformeru a tam nastavit aby Cubase propouštěla jen data na příslušným kanálu. Je to správný postup? Co vy na to?