Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 črc 2007 23:40

pateness : v menu transport (tusim , hned to vedla DEVICE) je SYNC setup .. tam sa nastavuje vsetko okolo MTC, MIDI CLOCK , MMC ...

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 07 črc 2007 00:01

A jooooo, no jasněěěěěěéééééé.....to vis patek....diky diky :D

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 09 črc 2007 16:33

dotaz: když nahrávám a míchám v cubasi 48kHz a pak při renderingu nastavím 44.1kHz samplerate - je už v cubase nějaký sample converter při renderu? (jistě že ano, jinak by byla skladba jinak rychle - ale jaký nikde jsem to nenašel)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 črc 2007 16:50

no je tam SRC .. co by si chcel o nom vediet ?

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 09 črc 2007 17:05

Pytkin: no vím že je tam SRC, ale neznám jeho parametry, jakou metodou - algoritmem provádí konverzi, antialiasing a tak...

celý život dělám na 24/48... mám tak nahrané všecky nástroje, samply, projekty... akorát nevím jestli je těch 48kHz k něčemu dobrých, když to stejně pak konvertuju na 44.1, kdysi sem mysel že jo, ale teďka mám podezření že to spíš ubližuje než pomáhá ...(viz diskuze http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=6073 )

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 09 črc 2007 17:51

fractal: v podstate je to na nic. bitova hloubka ale presne naopak ;)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 09 črc 2007 18:17

fractal: ak tak mas urobene skutocne vsetko, tak nemas problem. inak by to bolo, keby si pouzival 44 sample a dotacal 48 audio, to by bolo blbe, pac vtedy sa tie skreslenia sposobene src spocitavaju a akumuluju a vysledok moze byt oslizlejsi zvuk nez je nevyhnutne

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

snap

Příspěvek od TAP » 12 črc 2007 10:36

Když zapnu snap, přichytává to na celé takty. Jak udělám aby to přichytávalo třeba na čtvrťové noty?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Příspěvek od Amorph » 12 črc 2007 11:17

nastavis si aby snapoval na quantizaci a tu nastavis, jak je libo.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 12 črc 2007 12:16

2TAP: :-D sáhib.....hahahahaha.......

"vedle toho" myslím konkrétně napravo od toho...... ale ještě, že jsi se zeptal: jde to přesně asi takhle:
tlačítko Snap ON/OFF
mód Snap - nastavit "Grid"
Grid Type - nastavit "Use Quantize"
Quantize Type - nastavit požadované rozlišení.

Takže jsme si 1:1 - ty ses ptal na "ptákovinu" a já nedal 100% platnou odpověď :-D

P.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 12 črc 2007 12:51

Ale domluvili jsme se. Děkuju
jelito fakt ptákovina tak to moderátore umaž

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 12 črc 2007 13:38

2TAP: ale ne, to je vph ;-) jen to protřídím ;-)

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 18 črc 2007 14:54

zdar ... mám problém ala lama ... potřebuju v Cubase nastavit směrování na svou zvukovku (M-Audio 1814) ... aby v in byly její in a v out její out + VST apod ... jak na to?
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 črc 2007 14:59

johny : musis v prvom rade v DEVICES ist do DEVICE SETTINGS a vo VST audiobay nastavit VST driver na tvoju zvukovku .. a potom si kanaly managujes vo VST connection (F4)

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 21:05

Příspěvek od elektri » 02 srp 2007 20:22

Mám dotaz, který tu ještě myslím určitě nebyl.

Je nějak možné v Cubase omezit velocity z Midi IN ???
Představoval bych si to tak, že nastavím například 60 a můžu hrát jakkoliv, ale z midi kanálu Cubase, kterým ovládám VST, půjde jen maximálně 60.

Možná by to šlo ošetřit nějakým midi pluginem, ale věřím, že to půjde i přímo na midi tracku v Cubase.

Předem děkuji za každou radu a doporučení.

Odpovědět