Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 06 lis 2007 22:16

Čau ... mám dotaz ... mam audiostopu a její kopii chci nastavit hned na další beat, kdy zkončil originál, ale jelikož přeznívá, nelze tam její kopie jen vlepit. Jak ty dvě mám spojit, aby tam bylo jak to přeznění tý první tak začátek další? (bez lupance) ... dík za odpověď ... jo v Cubase SX3
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 06 lis 2007 22:32

chcem sa spytat(ciste hypoteticky) ked spustim povedzme 2 instancie Cubase( mam napriklad Cubase 3 a Cubase 4 ) a jeden cubase ma limit max 48 audio stop a druhy tiez.. je mozne ich spustit sucasne, zosynchronizovat a mat tak v podstate 96 audio stop?

mam Cubase SE3 a Cubase AI4 a kedze obidva maju limit 48 audio stop, tak ma napadla len takato ciste hypoteticka otazka :)

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 06 lis 2007 22:42

myslim ze ti nepujde asio pro jeden z nich...asio nejde sdilet
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 07 lis 2007 00:39

ked mas 2 zvukovky a v kazdom cubase nastavis inu tak by to toreticky malo ist .. s tou synchronizaciiou to uz bude tazsie.. aj ked cez MIDI YOKE (virtual midi port) by to mohlo slapat...

dokonca ma napada ze existuje pbdoba midi yoke ale pre audio - Virtual Audio cable - takze v jednom cubase nastavis ako zvukovku virtual audio cable a v druhom si to nastavis ako input a mixdown z jedneho by si mal mat v audio stope druheho.. ale toto som este neskusal takze to uz cisto teoretizujem .. :))

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2007 01:03

excom : osobne by som to radsej dal do dvoch komputrov .. nezabudni ze musis syncovat audio u oboch zvukoviek ..

johny tiss : ja by som to dal na 2 rozne audio stopy ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 07 lis 2007 07:32

jasne, to ma len napadlo ci by to neslo, asi by som to takto ani nerobil kedze ja skor budem pouzivat MIDI stopy.. audio ani moc nie..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 07 lis 2007 09:59

2Johny_Tiss: normálka nastavit pro stopu Crossfade a bude z toho prolnutí, ručně si donastavíš parametry (Fade OUT/Fade IN).

P.

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 07 lis 2007 17:15

2pavlii: jj ... díky ... tři minuty na to, co jsem poslal dotaz jsem na to přišel :D :D :D
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

ambivalence
Příspěvky: 53
Registrován: 12 pro 2005 19:46

nepresnosti pri kopirovani partov

Příspěvek od ambivalence » 11 pro 2007 22:38

Mam problem s nepresnostou pri kopirovani partov. Ked robim duplikaty partov, tak najrpv vyselektujem existujuci part, nastavim kurzor na zaciatok dalsieho baru a urobim paste. Mam ale problem: Pejstnuty part mi nezacina presne na zaciatok baru, ale je posunuty o nejaky zlomok beatu dolava, alebo doprava. Pouzivam C4, starsia verzia mi to nerobila. Poradte niekto prosim. Dik. Ambi

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 11 pro 2007 22:49

hm si si isty ze ked nastavis ten kurzor tak ho mas naozaj presne na zaciatku baru ?? vies ak mas nastavenu kvantizaciu trebars 1/32 tak je mozne ze v skutocnosti ti to nesnaplo na presny zaciatok baru...

ja to skusam teraz a ked mam kvantizaciu spravne nastavanu tak mi to normlane chyti a pastne spravne ...

ambivalence
Příspěvky: 53
Registrován: 12 pro 2005 19:46

Příspěvek od ambivalence » 12 pro 2007 00:01

dendy píše:hm si si isty ze ked nastavis ten kurzor tak ho mas naozaj presne na zaciatku baru ??
problem je v tom, ze kurzor nemam nastaveny na zaciatku baru. kvantizaciu mam 1/16 a mriezku mam use quantize. stravil som nad tym hodiny a zistil som, ze ked sa prilis nazoomujem, tak snap prestava fungovat. trochu ma to vytaca, lebo v starsich verziach to nebolo a zvyk je zelezna kosela. teraz musim pri kazdom kopirovani presuvat bary dolava doprava. asi si kupim lepsie okuliare a prestanem zoomovat :)

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 12 pro 2007 08:36

to ambivalence: prenastav si to zarovnavani kurzoru z "use quantize" na "beat", pripadne "bar".

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 12 pro 2007 10:47

2ambi: je to divny, ted to zkousim, mam use quantize quantizaci na 1/4 a funguje to uplne normalne. Nicmene existuje par dalsich zpusobu. Jak psal Vey - pouzivat bar/beat misto kvantize (pokud ti tohle rozliseni staci) nebo pouzit ctrl+d - duplikace, nalepi duplikat hned za original. Ani ctrl+c a ctrl+v neni nutny pouzivat - s normalnim kursorem zmacknes na to co chces kopirovat, pridas alt, kursor se ti zmeni na nuzky (trochu matouci) a pak kursorem umistujes kopii.

ambivalence
Příspěvky: 53
Registrován: 12 pro 2005 19:46

Příspěvek od ambivalence » 13 pro 2007 12:53

Amorph píše:nebo pouzit ctrl+d - duplikace, nalepi duplikat hned za original. Ani ctrl+c a ctrl+v neni nutny pouzivat - s normalnim kursorem zmacknes na to co chces kopirovat, pridas alt, kursor se ti zmeni na nuzky (trochu matouci) a pak kursorem umistujes kopii.
Diky Amorph, presne toto som potreboval vediet, ani som nevedel ze Cubase ma tieto funkcie. Ako tak pozorujem, je to prefikanejsie ako Excel.
Amorph, ty si mi usetril pol zivota, to s tym alt je super vec. :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 19 pro 2007 20:10

myslite pani ze Cubase SE 3 pojde rozbehat pod Win2000 ?

Odpovědět