Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 09 led 2008 17:30

2Johny: v Devices -> VST Connections, záložka Studio; tam je jen jedna Bus - "Audition", v posledním sloupečku (Device Port) změníš výstupy z nabídky (pravé tlačítko).

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 led 2008 00:20

Vuid píše:
Pytkin píše:vuid : vselico ide .. zavisi co chapes pod pojmom upravit ..
Presnejsi by bylo rict "nahradit". Ale ono to asi nepujde - midi eventy stejneho jmena/nazvu/popisu muzou mit ruznou delku, coz je asi docela problem.
vuid : nahradit notu inou notou je predsa jednoduche ne ? mozno by si mal byt konkretnejsi .. takto len varime z vody ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 led 2008 00:24

nooly " nejde tak velmi ani o to ze to je 32bit , ale skorej ze to je float .. teda plavajuca ciarka .. cize hodnota moze ist aj nad nulu .. ma kam ..

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 10 led 2008 00:24

Malicko OT mohu-li, umi cubase externi bpm sync? A pokud ano, je nejaka verze ktera to umi ale uz je k dispozici free? Fruity mi nejde podle externiho clocku syncnout, a jedine u ceho mi to jde je Rebirth ktery ale krom toho co umi neumi nic navic.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 led 2008 00:26

AP : Co si ty tak predstavujes pod BMP sync ? midi clock to prima samozrejme ..

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 10 led 2008 00:29

Jo sorry melo to byt BPM sync, diky takze ok jeste najit nejakou free verzi.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 led 2008 00:34

AP : ups .. BPM sync .. ale co si pod tym predstavujes ? midi clock ? to vie predsa kazdy sekvencer .. ak nie , tak to snad ani neni sekvencer ..

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 23:46

Příspěvek od Vuid » 10 led 2008 00:35

Pytkin píše:
Vuid píše:
Pytkin píše:vuid : vselico ide .. zavisi co chapes pod pojmom upravit ..
Presnejsi by bylo rict "nahradit". Ale ono to asi nepujde - midi eventy stejneho jmena/nazvu/popisu muzou mit ruznou delku, coz je asi docela problem.
vuid : nahradit notu inou notou je predsa jednoduche ne ? mozno by si mal byt konkretnejsi .. takto len varime z vody ..
Paste puvodni dotaz:
-------------------------
Existuje v Cubase (SX3) funkce ktera by vsechny midi eventy stejneho jmena upravila podle jednoho z nich?
Priklad: Bici stopa (midi), na ni 30 midi eventu stejneho nazvu (bici1), jeden z nich upravim, potrebuju aby se vsechny ostatni "bici1" upravily taky.
Jde to?
----------------------------
Porad si nerozumime? Ja si myslim ze to nejde, dotaz jsem vznesl jen jestli jsem neco neprehledl.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 10 led 2008 00:42

Pytkin píše:AP : ups .. BPM sync .. ale co si pod tym predstavujes ? midi clock ? to vie predsa kazdy sekvencer .. ak nie , tak to snad ani neni sekvencer ..
No tak to jsi presne nejsem jisty melo by jit o midi clock, mam din2midi converter a roland sync signal vychazi z Mc-202, pak jde do konvertoru a konci v midi portu zvukovky... ono by teoreticky ten sync mel vychazet primo z programu treba fruity... ale nejak se mi nedari donutit zadny sw aby mi vysilal midi clock na ktery by reagoval blikanim aspon din2midi prevodnik, kdyz uz by mc-202 v rytmu s internim bpm programu nejelo.

Bud je chyba mezi pc a zidli, nebo to fruity neumi (zaskrtnuti polozky send master sync take nema efekt), midi kabely in out mam zapojene spravne.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 led 2008 01:02

vuid : no musim povedat ze ja osobne ti nerozumiem .. midi eventy predsa nemaju meno . midi event je midi event .. trebars note on , note off , control change , program change .. atd ..

alebo ty chces skutocne zmenit vsetky Note on ? akoze vsetky noty v songu zmenit na tu konkretnu jednu notu ? v tom nejak nevidim ziaden zmyzel ..

pises priklad .. bicia stopa .. jasne .. na nej 30 midi eventov rovnakeho nazvu bici .. myslis PARTY ? ale midi eventy ?

Ak myslis party , ze chces jeden zmenit , aby sa zmenili vsetky ostatne .. To uz ti tu niekto pisal .. na to su GHOST copy .. upravis original a vsetky ghosty su tym padom upravene .. su to ghosty , nemozu byt ine ..

Snazil som sa tiez byt zrozumitelny ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 led 2008 01:08

AP : fruity nepoznam .. ale SYNC sa cez midi robi 2mi moznostami .. bud MIDI CLOCK .. cize posielat 96x za takt jeten TIK ..z toho sa vlastne odvodzuje rychlost .. a druha moznost je MTC (MIDI TIME CODE) , kde posielas 4x za frejme kompletny udaj o case kde sa nachadzas .. opat sa da z toho odvodzovat clock ..

Neviem co je DIN2MIDI .. DIN je co ? Daky clock na MC202 ? google na din2midi nenasiel nic ..

Ale z toho ako to popisujes .. SYNC z rolanda ide do prevodnika a z neho ide von midi .. takze ty ale potrebujes zavesit sekvencer na MC202 .. nie naopak .. nepotrebujes vysielat sync .. ale primat ..

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 23:46

Příspěvek od Vuid » 10 led 2008 01:22

Pytkin: Tak ted mam gulas v nazvoslovi - jaky je rozdil mezi midi event a midi part?
V napovede v cubase se pouziva oboji pro stejny pripad - proste "obdelnicek" s midi. Pri vyuziti funkce SHARE (ctrl+k), se me cubase pta kolikrat chci zopakovat "midi events", soudim tudiz ze jsem pouzil spravny vyraz.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 10 led 2008 01:26

Pytkin píše:AP : fruity nepoznam .. ale SYNC sa cez midi robi 2mi moznostami .. bud MIDI CLOCK .. cize posielat 96x za takt jeten TIK ..z toho sa vlastne odvodzuje rychlost .. a druha moznost je MTC (MIDI TIME CODE) , kde posielas 4x za frejme kompletny udaj o case kde sa nachadzas .. opat sa da z toho odvodzovat clock ..

Neviem co je DIN2MIDI .. DIN je co ? Daky clock na MC202 ? google na din2midi nenasiel nic ..

Ale z toho ako to popisujes .. SYNC z rolanda ide do prevodnika a z neho ide von midi .. takze ty ale potrebujes zavesit sekvencer na MC202 .. nie naopak .. nepotrebujes vysielat sync .. ale primat ..
Jojo pravdu dis, ale nevadilo by kdyby slo vysilat sync z mc202 do sw a do mc202 ze sw :) Co vim o Roland Din Sync PPG 24, tak ze je hoodne podobne midi jen neprenasi noty a ma nejake nizsi napeti (pac konvertory ho nejak pomoci napeti zvysujou) ale to je tak vse zatim jsem to na bednach neporovnaval s midi takze nemuzu posoudit, kez by to bylo jako tape sync, jednoduche a uz s principu na to staci obycejny kabel.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 led 2008 02:24

vuid : midi event je midi sprava .. proste jeden midi udaj preneseny cez midi .. trebars NOTE ON , C4, 127 ... To je vec ktora sa tyka MIDI .. nesuvisi s Cubasom .. Teda trosku suvisi ale neni to cisto vec o Cubase .. MIDI PART je jedna nudle v Cubase .. proste jeden ten chlievik v ktorom mas dake midi noty .. ktory potom rozne kopirujes atd ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 led 2008 02:33

acid punk : nieco taketo som nasiel

http://www.angelfire.com/geek/srlabs/diner.html

Din sync 24 je daky konkretny druh konektoru , ktory sa asi pouzival v tychto zariadeniach ..

tu popisuju dake zariadenie co okrem ineho robit aj roland sync24 to MIDI
http://www.soundonsound.com/sos/1996_ar ... ?print=yes

atd atd ..

Neviem teraz ale presne o co ti ide .. mas mc202 a daky ten interfejs ? a nejde ti to ?> alebo co ?

Odpovědět