Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 led 2008 17:17

pavlii : ja som pisal o latenciach zvukovky .. nie o delay hardwaru .. inak hardware by mal fungovat v realnom case .. aspon vacsina tak funguje .. proste ked miesam mimo komputru , nikde nenastavujem ze tento lexicon ma oneskorenie 10 msec a tento TC ma 20 msec .. proste vsetko je v realnom case .. na analogovom pulte sa moc ani neda nastavovat ze nieco ma daku latenciu ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 29 led 2008 17:53

2Pytkin: ajo, tak to jsem nezareagoval správně :-) jako já chápu, že by měl HW fungovat v reálném čase, ale prostě se u něj jeho vlastní zpoždění udává :-) takže otázkou je, jak se s tím nakládá v praxi ;-) až se dostanu k rackovému multiefektu, tak dám třebas vědět :-D

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 led 2008 17:59

pavlii : nejake spozdenie urcite ma .. ale myslim si ze to nikto neriesi ..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 29 led 2008 22:46

mam otazku: lze v cubase naroutovat audio vystup vst do vstupu audio stopy?

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 29 led 2008 22:53

Biscuit: :) :) ...duvod?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 29 led 2008 23:04

zjednodusene, potrebuju nahravat vystup z vst primo do audio stopy.

komplikovane, chci pouzivat pci zvukovku a jeji asio v cubase a zaroven nahravat zvuk z mikrofonu - problem je, ze pci nema mic predzesilovac. virus mi ten zvuk skrz vst rozhrani dostane do cubase, ale zvuk je jen na vystupu vst...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 led 2008 23:10

biscuit : v 4rke by to mohlo ist .. tam su rozsiehlejsie moznosti rutovania .. ale len tak strielam od pasu .. nemam to tu kde pozriet ..

ambivalence
Příspěvky: 53
Registrován: 12 pro 2005 20:46

Příspěvek od ambivalence » 30 led 2008 01:36

Biscuit:
V 4ke je to jednoduché.
- pridáš group channel,
- cez send pošleš z VST signál do group
- v audio kanáli zvolíš ako vstup signál z group channela.
Win XP, M-Audio Delta 1010LT, Cubase 4, Novation ReMOTE 49SL COMPACT, Behringer Eurorack UB1002, Ibanez AF85

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 30 led 2008 08:54

ambivalence: dekuju :-) ja jsem tusil, ze je to pres send a group, myslim ze uz to tu nekdo zminoval, ale nedovedl jsem si to predstavit a najit jsem to tu ve foru taky nemoh...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 30 led 2008 09:51

Ehm - na začátku dotazu od biscuita jsem se totálně ztratil, ale po těch pár příspěvcích už trochu chytil. Nicméně si neodpoustím - IMHO by to chtělo přesnější vyjadřování (VST samo o sobě je označení technologie řekněme), ale zjevně mi unikl počáteční smysl ;-) To je jen taková poznámka na okraj.

P.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 30 led 2008 09:57

jo sorry pavlii, nejak nemam zazity rozlisovani vsti a vst efektu ve svym vyjadrovani. a uznavam, ze kdyz si ma clovek neco predstavit, potrebuje konkretni pojmy

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 30 led 2008 10:01

2biscuit: vph ;-) já tu poznámku napsal spíš pro ty, kteří se v tom fakt tolik neorientujou a náhodou zabrousí na tenhle topic...tak aby nebyli úplně zmatený :-D

P.

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 30 led 2008 17:28

Ahoj, pred dvemi dny jsem si koupil MCV-1, MIDI/CV-trig prevodnik. Tento prevodnik pouzivam k ovladani Korgu MS 20 pres midi editor v cubase. Kdyz mam odpovidajici vystup z midi stopy spojeny s midi vstupem MCV-1 a CV vystup z prevodniku mam propojeny s MS20 CV trig, tak MS 20 by mela hrat udalosti z midi editoru.
Problem je v tom ze MS20 hraje pouze nektere udalosti, nektere udalosti proste vynecha. Zrejme v MCV-1 bude nastaven nejaky parametr, treba key priority nebo nejaky jiny. Parametry MCV-1 lze nastavovat pomoci sysex zprav. Vim ze treba sysex povel pro none key priority je F0 01 02 atd. atd. Mate nekdo poneti jak tuto sysex zpravu vlozit do cubase a poslat MCV-1? Dekuju moc za jakoukoli odpoved

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 led 2008 17:30

ninja : normalne event editor .. insertni midi event .. a napis sysex spravu do neho .. trosku pospekuluj nad tym .. v SX som to nerobil .. v starom cubase sa vyberalo napred aky event sa vklada ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 led 2008 17:37

jo funguje to stale rovnako .. otvoris LIST editor .. hore vyberies INS. TYPE = sysex ... a potom mysov kliknes .. vlozi sa .. roztiahni aby si videl dlhsi riadok ... a je tam comment .. na to kliknes a editujes SYSEX ..

Odpovědět