Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 20:01

Příspěvek od COBOLT » 12 úno 2008 15:14

Ahoj, nevim jestli se to tady nekdy resilo, ale potreboval bych vedet jak pri nahravání externího signálu (drum maschine, synth) dat na stopu do ktere nahravam, spectral analyzer ci limiter....tak abych mel predstavu o hodnotach vstupniho signalu?diky za info.Mam Cubase SX 1.03.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 úno 2008 15:30

cobolt : spectral analyzer ci limiter .. to su dve rozne veci a kazda robi nieco ine .. vo finale pises ze chces vidiet vstupny signal .. na to tam mas indikator predsa .. ci chces vidiet spektrum ?

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 20:01

Příspěvek od COBOLT » 12 úno 2008 15:53

Bohate bude stacit pokud uvidim spektrum, ale pokud se do retezce da zapojit limiter tak to by bylo fajn, protoze budu nahrávat kratkej setik cca 10 min, ze tri partu. Bouzel jiz nebudu mit cas abych to vse prestrihal a kompresoval....z tohoto duvodu jsem chtel pouzit ten limiter i kdyz nejvhodnejsi to asi není.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 18 úno 2008 21:19

pavlii píše:2delay: mhm..... :-( taky nechápu, já jsem takhle použil párkrát JOEMEEKa a k plné spokojenosti..... možná pro další diskusi by bylo dobré poslet jsem screenshoty ze všech podstatných míst programu včetně zvukové ukázky (původní zvuk a výsledný zvuk).

P.
Tak nevim proč, ale dělá to výstup 3/4 na zvukovce LAYLA, když sem použil další BUS 5/6, kde sem měl píchlého Lexicona, tak OK. Nejprve jsem myslel, že je to tedy dbx-kem, ale závada je zřejmě na kartě. Každopádně to nechápu... Jinak žádnou latenci s DBX ani LEXICON ani APHEX co mám v řetězu řešit nemusím, tak nějak to hraje asi jak má...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 19 úno 2008 10:04

2delay: no tak alespoň něco :-) jinak jak jsem si to studoval, tak ta zpoždění HW mašinek bývají do 1 až 1.5ms, takže to fakt řešit nemusíš.

P.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 19 úno 2008 10:10

Dneska ještě musim vyzkoušet ten výstup 3/4, abych měl jistotu.
Další průser je ovšem s LEXICONEM MX-200, kterej se mi nedaří spustit jako VST nebo alespoň zprůchodnit před S/PDIF s Laylou...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 23 úno 2008 15:39

cubase studio 4

1) Routing fyzických vstupů zvukovy
2) store presetů


ad1)
Už jsem se tu ptal, zda to jde - vložit VST na HW syntak.
Odpoved byla, ze si naroutujete vstup zvukovky do AudioStopy a na to date VST. Potreboval bych detailni popis.
Zkousel jsem to takto:

Midi + Audio stopa, syntak hraje.. na transport panelu pri detekci IN to ukazuje ze signal vstupuje.. a kdyz dam record i se nahraje do audio stopy. Jestli jsem to spravne pochopil tak nahore nad audio stopou je IN a pod tim OUT audio stopy tak jako kdyz routujete do group channelu.
Mam pouze jeden stereo IN na juli@ takze mam na Audio stope Stereo IN, ale zadny signal tam neleze. Vlezl jsem do nastaveni "VST Connection INPUTS" a tam se zda byt vse OK. Jakym zpusobem to tedy mam do te audiostopy naroutovat aby jí prošel signál z fyzického Inputu zvukovky a mohl jsem na to pověsti realtime VSTcko ?

ad2)
Kdyz si vlozim instrument track nebo i VST efekt.. a kliknu v nem na ikonu disketky a "SAVE PRESET" vlozim jmeno a dam OK a potom kliknu na LOAD PRESET tak tam zadny ulozeny preset neni.. nechapu proc.. bud je v cubase chyba a ukladani presetu nefunguje.. a nebo pri SAVE a LOAD se pokazde pracuje s jinou slozkou a tim padem ty presety nevidim. NEtusite nekdo jak to je? Díky (celkem zasadni vec ukladani presetu)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 úno 2008 16:28

tom thank : neni to uplne jasne co chces robit .. v kazdom pripade si v setupe vypni direct monitoring .. ak ches len procesovat vstup , tak mozes VST efekt zavesit do insertu priamo na vstupe v mixe .. v lavo je INPUT .. potom sa ti to s tym efektom aj nahra .. alebo ho das do insertu na stope a vtedy sa ti nahra suchy .. samozrejme musis zapnut reprak (monitoring) .. este si je dobre prestudovat typy monitoringu .. tape type a podobne .


tie presety by mali fungovat .. hlavne si zapamataj , kam ich ukladas .. tam by aj mali byt pri loadovani .. a dalsia vec je , ze vela pluginov ma aj vlastne ukladanie presetov ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 23 úno 2008 16:39

Pytkin: HA ja sem lama :) ty jo tlacitko repracku na monitoring.. a vypl jsem monitoring na zvukovce primo a uz to maka :) tak uz vim, kde byla chyba.. nemel jsem zaply monitoring v cubase na savli, ale abych pravdu rekl nevedel jsem, ze to cubase umi hh. Díky za radu.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Příspěvek od Amorph » 23 úno 2008 18:03

Ty presety me taky stvou. Byl jsem zvyklej na klasicky ukladani fxp fajlu (ne ze by to bylo supr, hledat presety roztrouseny po disku), ale ten novej jakoby databazovej styl mi zatim taky neni jasnej a casto se mi stane, ze ten ulozenej preset pak nikde nevidim. V manualu jsem dosel jen k tomu, ze to souvisi s komplexnejsi problematikou track presets, ale ztim se mi to moc nechtelo studovat. Tak kdyby mel nekdo jasnej strucnej navod, budu rad:)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 úno 2008 18:19

aha.. sorry hosi .. ja som vobec nezachytil ze je dake nove ukladanie presetov .. myslel som ze je tam stale FXP ..

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 21:05

Příspěvek od elektri » 25 úno 2008 16:38

Potřeboval bych poradit, jak v Cubase udělat nějaký "půltakt", jde mi o to, že bych potřeboval, aby například mezi 12. taktem a 13. byl jen jeden poloviční, myslím že by to mohlo jít udělat nějak tak, že do půlky toho taktu dám nějaké "znaménko", ze kterého to skočí rovnou na další takt.

Předem děkuji za každou odpověď

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 25 úno 2008 16:40

Prave nove ukladani.. kdyz nainstaluju cubase z DVD a nedam tam upgrade tak ty presety vidim mezi presetama VST.. normlane to VST ma v ty jejich knihovne videt vsecky presety.. jenze ted tam nejsou a kdyz tam dam ulozit ten svuj tak se to tvari jako ze ano.. a pritom pri loadu nevidim nic. Jeste tam je funkce prevest VST presety do te jejich media bay.. takze me napadlo, to napred prevest a pak zkusit ulozit. Me to dost stve.. pac nemuzu ukladat zadny presety VST ani VSTi.. a tim padem to vsecko ladim znova.. bo to ukladam primo ve VST.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 úno 2008 19:12

elektri : Mohlo by to iste zmenou taktu .. Nastav si v 12 takte 2/4 takt a od 13 zase 4/4 ..

robi sa to v master tracku , ci ako sa to vola .. tam kde mozes robit aj zmeny tempa ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 úno 2008 19:12

tom thank : a ked zasavujes priamo vo VST instrtumente , tak sa to neobjavi pri dalsom otvoreni ?

Odpovědět