Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 25 úno 2008 19:14

Pytkin: dík za radu, určitě to vyzkouším, takhle by to bylo asi ideální

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 08 bře 2008 21:22

Neda sa nejak nastavit dodatocne input gain pri nahravani ? zvuk synthu zo zvukovky mi lezie strasne potichu a max input gain na kanali malo zvysi hlasitost...moja karta nema totizto ziadny mixer....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 bře 2008 22:44

bassline : daj si na vstup nejaky plugin ktorym zosilis vstup .. kludne L2 ..

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 08 bře 2008 23:50

L2 zrovna snad ne :-) spíš jakejkoliv plugin, kde se da pridavat gain, treba Q10 od Waves ... atd. L2 ti ho sice prida, ale zaroven ti zmeni dynamiku.

A neni nahodou mixer v ovladacich panelech? Windows ho maji snad ke kazde karte ... urcite se podivej. Je to ve Zvuky a zvuk. nastaveni/ zvuk/ hlasitost.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 bře 2008 00:00

poklop : Je jedno cim to zosilis .. ked to nebude limitovat ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 bře 2008 00:46

mne neni celkom jasne naco chces ten gain pridavat... koli odposluchu? vsak nahraty wav sa potom dodatocne znormalizuje... z hladiska odstupu sumu a skreslenia sa nic nezmeni, ked tam vrazis softverovy gain

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 09 bře 2008 19:52

Poklop: ten windosacky mixer nie je pre ASIO...

kexik: no chcem normalne nahrat synth do wavu tak aby to nebolo tiche...ked to zvysim az po nahrati tak je to predsa nekvalitnejsie ak je to priamo nahrate hlasno nie ? Ked povesim nejaky gainer na vstup tak je to to iste ako keby som priamo zvysoval input gain pred nahravanim ?

Preco vlastne mi to z tej zvukovky lezie tak strasne potichu, musim mat na maximum volume na syntaku...ked ale do syntaku priamo strcim sluchadla staci mi mat hlasitost temer na polovicu...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 bře 2008 19:59

bassline " hlupost .. ved je jedno ci to zhlasnis pri nahravani alebo az pri mixazi .. teda ak to chces zhlasnovat uz v pocitaci .. samozrejme ak si schopny to zhlasnit v anlogu, este pred zvukovkou (a prevodnikom) , tak to je samozrejme lepsia cesta ..

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 09 bře 2008 20:20

pytkin: aha...takze ked nahrajem v compe hlasny wav...tak je to to iste ako ked ho nahrajem ticho a dodatocne wav zosilnim ? myslel som ze ked to robis uz po nahravani ze tam su nejake straty...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 bře 2008 20:30

bassline : su tam straty ale hlavne zosilis sum .. ten ale zosilis vzdy .. ci ho zosilis pri nahravani alebo az potom , pri mixazi .. sum bude zosileny rovnako .. v zasade ide o to , kde ti to hra .. ako ticho .. dajme tomu ak to hraje nad -20dB tak by som si s tym nelamal hlavu .. ak to hraje ale fakt moc potichu , tak by som sa snazil to v analogu zosilit napred ..

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 10 bře 2008 00:44

a nemáš někde problém? :-) nechápu proč ti to hraje potichu ....

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 10 bře 2008 09:24

Pytkin: Covece tak na to ukladani sem neprisel, porad to neuklada. Takze asi budu savovat primo pres VST pokud to tam pujde. Btw. kdyz jsem driv dal load preset tak tam byla videt cela banka toho VSTcka a pak se preset objevil mezi presetama v bance ten co sem dal save, ale nyni tam nejsou videt vubec zadne presety pri loadu a po save taky ne.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 bře 2008 14:17

Tom : hmm .. pockaj .. ale vacsinou kazdy VST a VSTi ma vlastne savovanie presetov .. to ti nefunguje ? alebo len Cubasacke savnutie do FXP ?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 10 bře 2008 14:24

Pytkin: jen to v cubase jak je tam v cubase ikona disketky a tam je SAVE a Load v Cubase studio4 s nejnovejsim upgradem. Bez upgradu to normalne slo.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 10 bře 2008 14:25

Tom : jasne .. a ukladanie presetov priamo v efekte alebo instrumente ? ci to skusas interne cubase efekty ?

Odpovědět