Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 04 dub 2008 09:42

2Monkey: klídek, já jsem napsal "měly by se..." a že záleží na daném nástroji, jestli to tam tak je udělané nebo jestli to umožňuje. V principu - když řeknu jen jednu poznámku k bicím - nemá smysl nastavovat to v sampleru (ani nikde jinde) tímhle způsobem, protože to odporuje principu. Ale proti gustu žádný dišputát :-D

Hromadné zkrácení not (v tomhle případě) lze udělat například pomocí MIDI -> Functions -> Delete Overlaps. Případně MIDI -> Functions -> Fixed Lengths nastavíš pevnou délku všech not v partu (dle nastavení kvantizace). Takže možnosti jsou..... stačí trošku jít víc do hloubky při studiu programu ;-)

P.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 04 dub 2008 09:44

2psk501: mhm - já měl zato, že jsem ti podal vyčerpávající vysvětlení a ty mi napíšeš "...když už nic..." :-D

P.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 13:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 07 dub 2008 15:01

pavlii píše:2Hromadné zkrácení not (v tomhle případě) lze udělat například pomocí MIDI -> Functions -> Delete Overlaps
pavlii: super! díky na stokrát,přesně tohle sem potřeboval
pavlii píše:2Monkey: klídek, já jsem napsal "měly by se..." a že záleží na daném nástroji, jestli to tam tak je udělané nebo jestli to umožňuje. V principu - když řeknu jen jednu poznámku k bicím - nemá smysl nastavovat to v sampleru (ani nikde jinde) tímhle způsobem, protože to odporuje principu. Ale proti gustu žádný dišputát :-D
jestli sem vyzněl nějak rozlíceně tak se omlouvám jen že sem pořád dostaval jinou odpověď než na co jsem se ptal tak jsem předem uvedl všechny jiny cesty který znam a nechci,vim proč to tak dělam a že to je pro muj způsob práce vyhovující,nebudu něco dělat složitě jen z principu :wink:

jinak v sampleru(konkretně ten co se mi valí na stole) je to tak defaultně že note off prostě sampl ukončí pokud nenastavíš obálku jinak...navíc jak sem psal tuhle funkci využiju i jinde, bicí byl jen příklad

no eště jednou dík,vytáhls mi trn z paty:)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 07 dub 2008 15:50

Dalsi otazka :) :

Je to pro me dlouho nereseny problem :) . Proste nektere cizi prodejne samply kdyz dam primo do stopy, zahraji jakoby dvakrat po sobe. Delaji to nektere Acid wavy sem tam. Treba ted mam jeden crash, ktery nemuzu nicim jinym nahradit, tak bych tu zahadu chtel rozlustit.
Normalni crash - mel by jednou zasycet, i podle graficke podoby - ale zasyci a pak jeste jednou nekde na konci toho samplu, kde uz ma byt ticho. Kdyz ten sampl zkratim, dela to taky. Jenom se to trochu cele smrskne.
Je to normalni? :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 07 dub 2008 16:53

peteness: to je fakt divny .. nemas na tom nakej efekt? nemas zaplej automatickej timestretching ? tzn. kdyz das ctrl+p POOL jesi u toho samplu neni zaskrtle okynko "Musical" to ti aktivuje ten stretching a pak to dela kraviny.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 07 dub 2008 17:34

peteness: ma ten sampel co to robi, loop pointy (zelene markery vo wavelabe)? to by mohlo byt voditko, ze ho cubase loopuje, ked mas v score dlhsiu notu nez je dlzka sampla. ale ako sa toho zbavis ti samozrejme neporadim, mozno vies sam
samozrejme hruby sposob je urobit kopiu a z nej loop pointy zmazat

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 13 dub 2008 12:15

**Ukladani presetu ve studio 4**:

Tak uz jsem na to prisel. Pokud ukladam preset tak musim vlezt potom pod tlacitko "SHOW LOCATION" a potom tu slozku vypnout a zapnout checkboxem ,ona se refreshne a pak jsou presety konecne videt, takze problem je nekde v nacitani presetu ze slozky, kde jsou k VSTcku ulozeny.
Potom uz to vzdycky funguje.

Petino
Příspěvky: 6
Registrován: 15 dub 2008 00:57

Příspěvek od Petino » 15 dub 2008 01:27

Zdravim pani. Mam problem pri mixdowne v Nuendo 3. Ide o projekt s audio trackmi (okolo 20, priblizne 4 groups, rozumny pocet insertov a master plug-in. Na narocne tracky (privela insertov) som pouzil freez. Ked vyrenderujem Wavko vzdy su tam random lupance. Vacsie, mensie, viac ci menej .. v poslednej dobe uplne pri kazdom mixdowne a to som aj zvacsil buffer na 2MB. Predtym bol nastaveny na 512kB a bolo ich menej pripadne sa podarili wavy aj bez lupancov. (Pre predidenie nedorozumeniu najskor sa zacal problem s lupancami az potom som zacal laborovat s bufferom). Uz som bez vacsich problemov dokoncil aj vacsje projekty tak nechapen co sa stalo. Ukazovatel CPU USAGE je jemne nad 50%. Robi to aj Real-time export aj offline. Skusal som riesit aj pripadne problemy s HDD preto som prekontroloval ci je zapnuty DMA mode, disky som defragmentoval, prelozil som projekt na iny fyzicky disk ale nic nepomohlo. Poradte prosim. Je mozne ze to sposobuju ruchy z el. siete?? Lupance obcas pocut aj pri prehravani a dokonca sa koli tomu "zasekavaju niektore plug-iny (vybehnu na max. a ostanu tak az kym ich vypnem/nezapnem)

Nuendo 3, Soundforge 9, M-Audio Delta 1010 (Asio drivers), Eurodesk MX8000, PC : Athlon 2500@2800, 512 DDR, 120+80HDD (8MB cache)
Naposledy upravil(a) Petino dne 15 dub 2008 01:33, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 15 dub 2008 07:39

bufer s offline mixdownom nema co do cinenia... to bude nejaky hodne vazny problem so systemom za tym... skontroloval by som hdd (vratane kontroly povrchu), pripadne nainstaloval nejaku utilitu co vie citat smart data na disku (speedfan atd) a skontrolovat ci disk nevykazuje writing errors. a ROZHODNE BY SOM VRATIL TEN PRETAKTOVANY SYSTEM do povodnych nastaveni, ak dobre rozumiem tvojmu podpisu, a mozno sa zamyslel ci nekupit este jednu zelenu cokoladu a nerozsirit pamat na 1GB, imho pri 500MB pouziva uz system virtualnu pamat a to moze takisto suvisiet

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 15 dub 2008 07:54

to nevim jestli vubec v dnesni dobe muze neco bezet poradne na takovym pocitaci.... kort s 512ram

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 15 dub 2008 08:03

navyse stare athlony (barton jadro to myslim bolo) su hrozny shit... pomala praca s pamatou, prehrievanie a ktovie co este

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 15 dub 2008 09:29

Tak jeste jedno zjisteni.. ta cubase ma evidentne problemy s refreshovanim slozky s presetama dela to vsude, jakmile refreshnu rucne tak vidim ulozene presety, ale sama od sebe se neobnovi. Nemaji steinberg nejakou sajtu, kde se tyhle buggy daj poslat k vyreseni ?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Příspěvek od Amorph » 15 dub 2008 10:42

Petino: starsi Nuenda mely problem s clickama na crossfadech. Nevim, jestli to u trojky uz vyresili, nebo v jakym patchi. Kazdopadne vim, ze to byl velkej problem v Nuendu 2.01 a v Cubase 4 uz je to v pohode. Zkus pohledat na strankach Steinbergu. Jednoduse www.steinberg.de a tam zabrowsi nekam do supportu.

Ale je divny, ze se ti to zacalo dit az po nejaky dobe (nebo ze by sis toho akorat pred tim nevsiml?) To by mozna ukazovalo spis na nejakej problem s hw, treba spatnou RAM. Zkus si pameti projet nejakym memtestem.

Jeste me napada, dela ti to jen u tohodle jednoho projektu, nebo i u jinych? To je asi dost zasadni otazka.

Petino
Příspěvky: 6
Registrován: 15 dub 2008 00:57

Příspěvek od Petino » 15 dub 2008 14:18

Amorph: robi to aj u inych nie len u jedneho projektu.. je pravda ze PC uz nie je co byval za mladi ale zrazu taketo zhorsenie .. vazne si myslim ze su to ruchy z el. siete .. viem ze pri offline mixdown by nemali mat vplyv ale vsetko nasvecuje tomu ze sa tam nahraju

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Příspěvek od Amorph » 15 dub 2008 14:23

A pouzivas i externi hw, nebo jedes ciste v sw? Pokud jedes ciste v sw, tak se zadna el sit na tom podilet nemuze (na offline exportu). Moznosti jsou bud chyba v ram nebo chyba na hd, nebo chyba v sw. To posledni bych videl jako nejpravdepodobnejsi - vim, ze je to na dyl, ale muzes zkusit postupne vypinat ruzny VST a uvidis, jestli se praskani zmeni nebo zmizi.

Jestli pouzivas i externi hw, tak chybu bych hledal asi na komunikaci/synchronizaci s nim.

Odpovědět