Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Petino
Příspěvky: 6
Registrován: 15 dub 2008 00:57

Příspěvek od Petino » 15 dub 2008 15:13

Amorph: nie ziadne externe veci nepouzivam (jedine prevodniky ku z vukovke su externe ale tam asi tazko vznikne nejaky ruch pri sw mixdowne). skusim este prekontrolovat disky a potom zacnem hladat chybu v plug-inoch. ked sa dostanem do prace skusim ci mi to robi aj nove PC, ak ano chyba bude v pouzitom sw, ak nie pojde stary PC pekne na renovaciu.. osobne typujem ze to bude v systeme. uz ho mam nahodeny dost dlho. len som dufal ze to pojde spravit jednoduchsie. keby mal niekto este nejaky napad sem s nim .. dakujem

Petino
Příspěvky: 6
Registrován: 15 dub 2008 00:57

Příspěvek od Petino » 15 dub 2008 22:39

Tak som urobil scandisk vsetkych diskov, vypol vsetky efekty, dal mixdown a hla: lupance su tam stale .. tak som v koncoch .. asi ozaj bude nieco treba preinstalovat

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 16 dub 2008 00:51

no jeste me napada, jestli ty lupance nahodou nejsou v nejaky konkretni audiostope uz nahrany. Takovej ten vtip, jak prijde pan k doktorovi a : pane doktore boli me noha, no a pak jeste taky ucho a vlastne cela hlava, a cely nohy me posledni dobou taky dost pobolivaj, no nevim, mozna kolena vic. Doktor ho prohlidne a konstatuje: mate zlomeny prst.

Petino
Příspěvky: 6
Registrován: 15 dub 2008 00:57

Příspěvek od Petino » 16 dub 2008 01:00

Amorph: hehe jasne to poznam. ale samozrejme toto kontrolujem vzdy ako prve, ale ako som spominal v prvom prispevku, tie lupance sa tam nahraju random vzdy inde, takze to nie je urcite chyba surovej nahravky v stope

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 16 dub 2008 01:07

Tak to nevim, dneska uz mam trochu vypito, tak ti uz asi nic rozumnyho neporadim, uvidime casem;)

Petino
Příspěvky: 6
Registrován: 15 dub 2008 00:57

Příspěvek od Petino » 16 dub 2008 01:19

ehm .. tiez som prave prisiel od pultu .. btw vies aka veta zacina na "Q"?? ...QVÍČEPU :-D...

no ale QVJECI.. mal by som este podotazku ktora sa tyka konfiguracie recordingu (HW) .. na DELTE 1010 mam SPDIF vstup ktory je nevyuzity momentalne lebo nemam ziadny SPDIF prevodnik a silno uvazujem o zakupeni ULTRAGRAPH DIGITAL DEQ1024 od uliho .. viem ze to nie je hviezdne riesenie ale zda sa mi to v mojom pripade idealne nakolko je to ekvalizer s AD/DA prevodnikmi ktory by rozsiril moj system o 2 vstupy/ vystupy a navyse by sa dal pouzit ako eq + digi insert (v spolupraci s PC) ako mastering efekt pri zivej produkcii .. kedze ozvucujem aj zive koncerty zda sa mi to ako dobra volba .. (ziadny iny prevodnik AD/DA s SPDIF i/o v normalnej cene som nenasiel ) .. len by som rad vedel co si o takomto rieseni myslite

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 28 dub 2008 16:45

Ahoj, potreboval bych prosim poradit ohledne sychronizace cubase SX3 s HW EMU XL7. Jde mi o to, ze jsem v emu udelal skladbu, a nyni bych chtel vsechny synthy a bici nastroje nahrat do cubase, domichat a exportovat do wav.
Synchronizovat to potrebuju proto abych zachoval pomer tempo/bar, a podle chuti pripadne neco donahral.
Emu vysila MTC (midi time code), midi vystup z emu kde je MTC mam propojeny na midi vstup nastaveny v synchronization setupu jako Midi time code.
Chtel bych zkratka docilit toho, aby kdyz zmacknu na emu Play tlacitko, aby se rozjel i cubase, a kdyz stisknu stop aby se cubase zastavil. . .

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Zmena tempa skladby bez posunu eventu

Příspěvek od Amorph » 22 kvě 2008 11:11

Zacal jsem ted michat jednu vec, nastrihal jsem si stopy a az pak jsem si vzpomnel, ze chci nastavit jiny tempo. Problem je v tom, ze pri zmene tempa se mi posunou audio eventy, ale ja chci aby zustaly na svem miste. Za boha nemuzu prijit na to, jak zmenit tempo skladby, aniz by to melo vliv na pozici eventu. Poradi nekdo?

matucha
Příspěvky: 5037
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 22 kvě 2008 11:42

u kazdyho tracku je takovy tlacitko s notickou, to prepnes na cas a pak se to neposouva pri zmene tempa

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 22 kvě 2008 11:43

supr, dik!

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 22 kvě 2008 13:49

šmarjá to sem nevěděl :-) díky
já furt proč to tam je :-)

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 22 kvě 2008 13:51

Možná bych měl taky dotaz:
Občas potřebuju nahrát něco v pomalejším temou, nýbrž nestíhám prstama.
Ale po změně tempa se mi kurzor posune nekam buhví kam, je to hrozná otrava. Pak to vratim a zase to nekam uskočí, nemáte nekdo tip jak tohle řešit?

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 05 črc 2008 23:38

Resim trochu ergonomickou vec a to jestli je mozne pomoci mysi (nakych bocnich tlacitek nebo spesl scrollu) ridit spodni posuvnik v hlavnim okne. Vsechno se da vetsinou rychle delat klavesovyma zkratkama, tohle ne.
Jde to vubec nejak bez najizdeni mysi na posuvnik?
Tip na nejakou vhodnou mysku by byl?
Predem diky! :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Tohle by melo umet scrollovat i do stran. Znate to nekdo? Funguje to v Cubase?
Obrázek
Mozna na tom davno frci pul republiky, no ja kupoval mys naposled pred vic nez dvema rokama a furt ji mam rad :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 črc 2008 00:12

Peteness : Viem ze to vedel ten Frontier kontroller .. Musis to robit mysov ?
Inak mysli , ak maju kolecka , vacsinou vedia scrolovat okno .. cize hore dole , vlavo vpravo .. Viem ze A4 mysi to mali ..

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 06 črc 2008 00:32

Pytkin: dik, takovy kontroler neznam. Vsecko pokud mozno delam mysi a klavesnici, uz je tady prilis harampadi :)
Ted zrovna objednavam tu krasavici z obrazku, mela by to byt pecka. Za pokus nic nedam (korme trech stovek). Zrovna to tadyhle (http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000F44) hazu do kosiku.

Odpovědět