Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 28 črc 2008 11:09

ekeaze: to si myslim, ze cubase ani neumoznuje. Pro mixer bych to taky dost ocenil, obcas ujedu mysi a zatahnu za kliku a pomer je v haji.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 28 črc 2008 15:45

Ahoj. Nevím jak se mi to podařilo, ale v mixu se mi ukazatele vybuzení zobrazují jen v jedné barvě. Když se podívám do preferencí, pruh, kde by se asi měly nastavovat barvy pro jednotlivé úrovně je šedý. nastavení se mi asi rozhodilo při poslední reinstalaci. V současné době překopírovávám celý adresář Steinberg v User profilu. Nevíte jak z toho ven?

Dík...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 28 črc 2008 15:52

tam v preferencich v ty zalozce kde mas barvy tech urovni, tak dole se da dat defaults.... tim se to hodi na puvodni barvy

Brenda Walsh
Příspěvky: 220
Registrován: 04 říj 2007 11:21

Příspěvek od Brenda Walsh » 08 srp 2008 10:45

Čus,
nějak nemůžu přijít na to, jak se v Cubase SX3 dá změnit pořadí pluginů v insertech. Mam například na jedné stopě EQ a compressor, a potřebuju změnit jejich pořadí, a nebo před ně dát ještě třeba noisegate, a to i když už nemam před nima žádný volný políčko.

Pak bych eště potřeboval vědět, jak nastavím send u nějaké stopy, tak aby byl prefader.

předem děkuji za rady zkušených.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 08 srp 2008 10:57

cau brendo, jeste si takova kocka? a jak je v bh? teda to je nick :shock:
hele myslim, ze ve trojce to nejde, ctyrka to umi pomoci drag and drop..
tobe asi nezbyde, nez si ulozit "presety" a nahrat pluginy znovu v pozadovanym poradi

a prefader na to je takovy tlacitko, vedle aktivace a bypassu toho danyho sendu
Naposledy upravil(a) biscuit dne 08 srp 2008 10:59, celkem upraveno 1 x.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 08 srp 2008 10:58

Brenda Walsh píše:Čus,
nějak nemůžu přijít na to, jak se v Cubase SX3 dá změnit pořadí pluginů v insertech. Mam například na jedné stopě EQ a compressor, a potřebuju změnit jejich pořadí, a nebo před ně dát ještě třeba noisegate, a to i když už nemam před nima žádný volný políčko.

Pak bych eště potřeboval vědět, jak nastavím send u nějaké stopy, tak aby byl prefader.

předem děkuji za rady zkušených.
- zmenit poradi nejde (jde to az od verze4)
- prefader tlacitko je hned vedle tlacitka on/off v send sekci v mixaku

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 08 srp 2008 10:59

l: :evil:

Brenda Walsh
Příspěvky: 220
Registrován: 04 říj 2007 11:21

Příspěvek od Brenda Walsh » 08 srp 2008 11:08

díky, toho sem se bál, že to budu muset řešit tim ukládáním.

biscuit: a tak to víš už nejsem taková kočka jako kdysi, táhne mi na 40 a plastiky taky neřešej všechno. Roli teeneagerky už asi nedostanu, to ja fakt :( ....... :lol:

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 08 srp 2008 14:25

Ahoj. Mám dotaz. V cubase mám audio stopu se zpěvem zpěvačky. Nevíte jak nejlépe sestříhané fráze rychle přiřadit klávesám na klaviaturu tzn. dostat je do sampleru? Nejlepší by byla metoda drag n drop. Ale nefunguje to. Přetažením nedostanu party nikam, ani třeba na plochu. Zkoušel jsem Battery, Kontakt, Emulator X2 nic nejde. Mám třeba 5 stop s různými nápěvky a rád bych z toho poskládal nějakou melodii, nevíte třeba i o nějakém jednoduchém pluginu, kde by to šlo?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 08 srp 2008 14:58

Ondrash píše:Ahoj. Mám dotaz. V cubase mám audio stopu se zpěvem zpěvačky. Nevíte jak nejlépe sestříhané fráze rychle přiřadit klávesám na klaviaturu tzn. dostat je do sampleru? Nejlepší by byla metoda drag n drop. Ale nefunguje to. Přetažením nedostanu party nikam, ani třeba na plochu. Zkoušel jsem Battery, Kontakt, Emulator X2 nic nejde. Mám třeba 5 stop s různými nápěvky a rád bych z toho poskládal nějakou melodii, nevíte třeba i o nějakém jednoduchém pluginu, kde by to šlo?
V kontaktu a Intaktu to jde.. musíš to mít ale poukládané po těch frázích na disku ve wavkách a pak drag n drop to tam pretahas z browser okna v plug inu. Je jasný že drag n drop ti nebude nikdy fungovat mezi externím VSTi samplerem a interním sequencerem cubase, natolik se eště s každým nebratříčkujou :c)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 08 srp 2008 15:11

TOM-Thak píše:
Ondrash píše:Ahoj. Mám dotaz. V cubase mám audio stopu se zpěvem zpěvačky. Nevíte jak nejlépe sestříhané fráze rychle přiřadit klávesám na klaviaturu tzn. dostat je do sampleru? Nejlepší by byla metoda drag n drop. Ale nefunguje to. Přetažením nedostanu party nikam, ani třeba na plochu. Zkoušel jsem Battery, Kontakt, Emulator X2 nic nejde. Mám třeba 5 stop s různými nápěvky a rád bych z toho poskládal nějakou melodii, nevíte třeba i o nějakém jednoduchém pluginu, kde by to šlo?
V kontaktu a Intaktu to jde.. musíš to mít ale poukládané po těch frázích na disku ve wavkách a pak drag n drop to tam pretahas z browser okna v plug inu. Je jasný že drag n drop ti nebude nikdy fungovat mezi externím VSTi samplerem a interním sequencerem cubase, natolik se eště s každým nebratříčkujou :c)
To jsem si myslel. To mi ale pořád přijde zdlouhavé. Není na to v Cubase nějaký trik? Nebo alespoň, kdyby to šlo dobře připravit do toho adresáře....

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 08 srp 2008 15:27

Označit -> export -> Označit -> export

klik myší tlačítko P ti to oznaci a na makro si hod funkci export takze dvema klavesama preskakujes rychle a pak das nazev a export.. hold nad tim nakejch 20minut stravis ;) pokud jde o jednu pisnicku a o par frazi i kdyby o celou oktavu tak to je 12x export to mas hned..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 08 srp 2008 23:09

2Ondrash: Audio Pool to neřeší??

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 srp 2008 18:50

TOM-Thak píše:
Ondrash píše:Ahoj. Mám dotaz. V cubase mám audio stopu se zpěvem zpěvačky. Nevíte jak nejlépe sestříhané fráze rychle přiřadit klávesám na klaviaturu tzn. dostat je do sampleru? Nejlepší by byla metoda drag n drop. Ale nefunguje to. Přetažením nedostanu party nikam, ani třeba na plochu. Zkoušel jsem Battery, Kontakt, Emulator X2 nic nejde. Mám třeba 5 stop s různými nápěvky a rád bych z toho poskládal nějakou melodii, nevíte třeba i o nějakém jednoduchém pluginu, kde by to šlo?
V kontaktu a Intaktu to jde.. musíš to mít ale poukládané po těch frázích na disku ve wavkách a pak drag n drop to tam pretahas z browser okna v plug inu. Je jasný že drag n drop ti nebude nikdy fungovat mezi externím VSTi samplerem a interním sequencerem cubase, natolik se eště s každým nebratříčkujou :c)
e - e, nejaky vsti umi drag and drop do arrange, a pokud se nemylim i kontakt 3 (midi stopu).

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 11 srp 2008 16:11

Da se v Cubase 4 nejakym zpusobem nastavit v Sample Editoru kde ma sample zacit hrat? nebo se to musi udelat v arrangment okne.....

Odpovědět